Полиција сузавцем на мигранте

Готово 2. 000 миграната најавило је у суботу, трећи дан заредом, да намјеравају кренути из Солуна према граници са Сјеверном Македонијом, 60-ак километара на сјеверу, и одатле отпутовати у средњу Европу.

Свијет 06.04.2019 | 18:57
Полиција сузавцем на мигранте
Мигранти су ноћ провели у шаторима у избјегличком логору код села Диавате, сјеверозападно од Солуна, одакле планирају кренути на сјевер. Полиција их за сада у томе спрјечава, преносе грчки медији.

Агенција Реутерс је објавила  да се грчка  полиција сукобила у суботу са мигранатима и избјеглицама који су камповали на пољу у близини сјеверне границе земље у нади да ће пријећи у сусједне земље и путовати даље у сјеверну Европу, казали су свједоци.

Полиција је испалила сузавац на десетине људи - неке са дјецом у наручју - који су бацали камење и боце док су покушавали разбити полицијски кордон како би изашли на цесту која води до границе.

Око 100 шатора је било постављено у пољу које је полиција чврсто чувала. Људи су одбијали отићи упркос позивима министара да се врате у смјештајне центре и упозорења да би даљње путовање било немогуће.

Задњих дана интернетом се шире гласине да је грчка граница са Сјеверном Македонијом отворена, али грчко министарство миграција то негира.

"Лаж је да ће се границе отворити", изјавио је у петак грчкој државној телевизији министар за миграције Димитрис Витсас.

Десетине хиљада  избјеглица и миграната, углавном из Сирије, Ирака и Афганистана, запели су у Грчкој од када су балканске земље затвориле своје границе 2016., затварајући главни пролаз према сјеверној Европи.



(Фена)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хахааа који слуцај

06.04.2019 22:05

Овај полицајац с капом на глави исто Роцкy Болбоа

ОДГОВОРИТЕ