Листа за одласке са новог Вајт Харт Лејна...

Тотенхем спреман да прода 12 играча! И да поприлично заради!

Фудбал 09.04.2019 | 22:00
Листа за одласке са новог Вајт Харт Лејна...
Нови стадион је званично отворен, до краја сезоне пажња ће бити искључиво на терену, јер је Тотенхем у игри у Лиги шампоина (ривал у четвртфиналу Манчестер Сити), упоредно води битку да се преко Премијер лиге опет домогне елитног купа, а кад лопта стане прионуће на посао клупски челници, за задатком да додатно освеже тим и можда га појачају у намери да се упусте у борбу за освајање титуле која би, на основу квалитета појединаца, морал да буде задатак Певаца.

Вероватно са значајно измењеним кадром у односу на постојећи, пошто острвски медији баратају именима чак 12 играча које би клуб из Лондона могао да прода и тако заради новац који би уложио у ангажман појачања. Наравно, није реално очекивати да сви са поменутог списка буду продати, али према зазнајима локалног Стандарда постоји незванична трансфер листа и Тотенхем је спреман да се одрекне оних фудбалера чије би одлаксе лако могао да надомести.

Листу предводе двојица десних бекова Кјеран Трипије и Серж Орије. Обојица су играли промењиво ове сезоне и нема Покетино неки посебно жељу да их задржи, а како се на тржишу појавио Арон Ван Бисака Певци су првотимца Кристал Паласа означили идеалним решењем и покушаће да га доведу и тако затворе десну страну на дужи временски период. Ни на супротном крају терена није блистава ситуација, па аргентински стручњак размишља и о продаји Денија Роуза, посебно ако се имају у виду његове осцилације. Наравно, не по било којој, већ по цени од приближно 30.000.000 евра. Његова замена, наводно, могао би да буде РајанСесињон, доступнији после испаданај Фулама у Чемпионшип.

Иако су минулих сезона постали прпеознатљиви по продужавању уговора са ослонцима екипе, у Тотенхему нису успели да приволе Тобија Алдервајрелда, Јана Вертонгена и Кристијана Ериксена да продуже уговоре. Сва тројица улазе у завршну годину сарадње, а како наме назнака да ће се обавезати на нову верност, не би било изненађење уколико у клубу размисле да их продају. Поготово како не би на њима калирали, јер би им правила ФИФА дозволила да већ у јануару потпишу за нови клуб, а у јуну 2020. оду без обештећења.Алдервајрелда тражи Манчестер јунајтед, Ериксен се помиње као појачање Реала, Вертонген би са својом репрезентативном и клупком репутацијом лако нашао нови клуб...

За разлику од њих тројице далеко реалније изгледају растанци са Ериком Ламелом, Винсеном Јансеном,Фернандом Љорентеом, Жоржом Кевином Енкудуом и Виктором Вањамом. Листу затвара изузетно захвални Муса Сисоко, једино под условом

Нико од њих се није наиграо у последње време у дресу Тотенхема, с тим што би заинтереосвани купци морали да испоштују финансијске захтеве, јер на новом Вајт Харт Лејну морају да гледају и како да надоместе трошак од 1.000.000.000 евра за изградњу стадиона.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар