Одлука: Недјељом раде и до 22 часа

Бањалука је добила највећи шопинг центар у БиХ, а сада стиже и ново радно вријеме викендом.

Република Српска 03.04.2019 | 10:24
Одлука: Недјељом раде и до 22 часа
Град им планира омогућити да у будућности недјељом дуже раде и то до 22 часа. Ова новина је планирана у допуни Одлуке о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима који обављају трговинску занатску и услужну дјелатност на подручију Бањалуке, а која ће се наћи на дневном реду идућег засједања Скупштине града које је заказано за 10. април.

Према тренутно важећој одлуци тржни центри могу недјељом да раде од осам до 16 часова и уколико градски парламент подржи ову промјену радницима у овим центрима ће се радно вријеме удвостручити и многе оставити без слободног дана.

Предсједник Синдиката трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности РС Горан Савановић је рекао да су против продужења радног времена али да они на то не могу утицати.

-Сигурно је да послодавци желе да и у новом, Делта тржном центру, али и у осталим у граду да продужетком свог радног времена стекну ново богатство и капитал. Апсолутно је уреду да град Бањалука у својој туристичкој понуди има рад тржних центара и то је све нормално али постоји једна граница у свему томе –рекао је он.

Додао је да је нелогично да се сваки дан ради и да се ради недјељом до 22.часа.

-Ми можемо да подржимо активности које су усмјерене у правцу развоја града али до одређене границе. У овом случају синдикат не може да подржи овај продужетак радног времена поготово што је пракса показала да у оваквим ситуацијама нема редовног радног времена од осам сати, има прековременог рада и нема плаћања ни редовног рада а камо ли прековременог. Са тим продужењем радног времена радници губе свој слободан дан јер није исто имати слободну недјељу или слободан дан у четвртак или у уторак –казао је Савановић.

Додао је да исто тако нико не пита на који начин ће се тим људима обезбједити да долазе на посао и враћају се кућама јер како каже јавни градски превоз нема исти распоред полазака као радним данима.

-Мислим да је комплетан привредно политички амбијент такав да ће ова одлука да прође. Нажалост тако је и бојим се да у овом моменту нисмо довољно јаки да можемо да промјенимо такве одлуке – казао је Савановић.

Ову најављену промјену градоначелник Игор Радојичић је образложио са ријечима да Бањалука постаје регионална дестинација за шопинг те да су одређене промјене неопходне.

-Сви смо путовали у Загреб, Беч, Грац и друге дестинације у шопинг и углавном људи иду викендом и празницима. Сви смо навикли да ти велики тржни центри раде преко викенда и да раде до девет или десет навече.  Ако имате такав садржај који је такве величине и регионалног је значаја онда он има своје радно вријеме – казао је Радојичић.

Нагласио је да послодавци имају законом прописане обавезе и кад је ријеч о дужем радном времену и када је у питању  рад викендом које треба да поштују.

Ко ће им радити кад сви оду

Горан Савановић је рекао да Синдикат у склопу обиљежавања првомајских и предстојећих васкршњих празника упућује свим послодавцима захтјев да се испоштују празници и да се не ради.

-Питање је како ће се понашати и да ли ће се наћи разумјевање. Мислим да још увијек постоји трезвених глава које могу да схвате тренутак и да виде  да овај народ треба да одмори. Све ће се то разбити о главу њима уколико не буду поштовали људе. Нема радника јер одлазе и не знам ко ће им онда радити –рекао је Савановић.

(Српскаинфо)

Коментари / 102

Оставите коментар
Name

еу

03.04.2019 08:28

Само удри по сиротињи,хоце ли то бити плацено висе по еу правилима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.04.2019 10:39

могу радити и ноцу. Газдама је свwједно хоце ли се ста продати јер немају додатних троскова. Радници раде за фиксну плату. Једино да направе јавно купатило да радници не морају ни куци ици.

Name

Алан Форд

03.04.2019 12:32

Овај Радојчић лупа глупости. На западу ни један тржни центар не ради недељом.

Name

Ре Алан Форд

03.04.2019 14:30

Раде недјељом, али скраћено, рецимо од 12 до 5, 6... Успут речено, Делта Планете малл је недовршен, мало ресторана, продавнице које су и у Меркатору, пар нових другоразредних имена. Ма ништа нарочито, неко добро опрао паре..

Name

доба

04.04.2019 13:03

Досло доба да плацемо за агама и беговима. Код њих се знало, кметовали смо им и узимали нам харац. А ови узимају дусу у овој Додиковини.

Name

Ре

04.04.2019 14:50

Колико сам упознат, ови радници имају по један слободан дан у седмици који није недјеља. А обзиром на то да је радно вријеме у Делти од 10 до 22 х, смјена им је 6 сати, тако да је то донекле у реду. Није у реду то сто рад недјељом није додатно плацен.

Name

Боб

05.04.2019 03:51

Засто овај глупи синдикат једном не погоди сустину него млати празну сламу.Закон је прописао 40 цасовну радну недјељу...засто то не казу? Рад викендом и недјељом треба да се екстра плаца као и прековремени рад.Засто не уведу радницке електр. картице па би инспекцијски органи имали тацан увид ко и колико ради и којим данима.

Name

ПОСТАР

05.04.2019 04:17

Одличан закон! Таман и ово мало неодлучних ће послије усвајања закона/одлуке бити приморано спаковати кофере И кренути пут Сло/Аут/Гер. И неће погријешити као што нисам ни ја. Иако радим као достављач поште, имаћу већу пензију него градоначелник БЛ. Дјецо бјежите из робовласничког система.

Name

Ана

05.04.2019 12:08

Незнам ко ће вам радити кад млади одлазе у друге државе гдје им боље плаћа

Name

Јелена

06.04.2019 14:53

Па у новоотвореном тржном центру раде до 22х недељом, већ сте им то допустили, не морате сад као нешто одлучивати

Name

руди гарсиа

03.04.2019 08:33

СЦС један од највећих шопинг центара у Бечу недељом не ради уопште, а суботом ради до 18х. Класика, само лаж за лаж..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.04.2019 08:56

У Италији раде недељом, али имају понедељак слободан.

Name

рациц

03.04.2019 13:15

Залосно је сто сви или готово сви радници у Републици Српској потписују уговор о раду на 40 САТИ СЕДМИЦНО, а сваку суботу а многи и недјељу раде потпуно БЕСПЛАТНО. И јос залосније је сто сви из власти и из опозиције то врло добро зању и о томе сви цуте. Синдикат да и не спомињемо јер синдикат је вец одавно само једно од министарстава владе.

Name

БиХ

03.04.2019 14:47

Људи моји овдје је све превара! Оно што је ненормално овдје је нормално!. Нема морала, образа, стида. Сви нешто критикују политичаре, тајкуне, а гледају како да убаце своје. Свугдје мито и корупција постала нормала. Псовање и старлете такодје нормала. Паркирање тајкунских најскупљих аута гдје им падне на памет јер је сила и пара ударила у главу. Кад идес улицом чујеш завијање вој, ној, туј, ј...о ти матер..И друге простаклуке. Одеш у болницу као у зоолошки врт, маса народа који бауља, не зна се ни ко пије, ни ко плаћа, паркинга нема....Аутомобила као пола становника, лудило на улицама..Ето то је наша лијепа БЛ у којој је све отишло нахеро. Ма да се измислила неку селективну бомбу па да може погодити само ове квази политицаре, " богове", тајкуне, тајкунцице, подгузне муве, па да овај народ прогледа и крене од 0 стварати нормалну земљу. Али нема такве па нам их ваља трпити до навијека, док се народ не опамети или пут под ноге, па нека им пустара да владају њоме!

Name

Wики

03.04.2019 18:28

Буржоазија (франц. боургеоисие) је израз који је у прошлости и данас, зависно од историјског периода и идеолошке основе, означавао различите друштвене групе, односно класе. У најширем и најстаријем смислу израз буржоазија је описивао грађанство, односно грађанску класу у феудалним, а касније и капиталистичким друштвима. У ту групу су се укључивали сви становници средњовековних градова који нису припадали феудалном племству, али су пак уживали слободу и друге привилегије којих су били лишени кметови. Касније се, с развојем урбанизације, индустријске револуције и капитализма грађанство почело диференцирати на властите класе различитог материјалног статуса, а самим тиме и различитих политичких и других интереса. Израз буржоазија је добио уже значење, односно почео се односити на имућније и утицајније представнике грађанства, углавном трговце, крупне занатлије и власнике првих индустријских мануфактура. Буржоазија се у феудалним друштвима сматрала средњом класом, али је с временом њен економски положај ојачао на рачун земљопоседничког племства да би га с временом формалноправно заменила, односно с њим се стопила као нова владајућа класа. Тада је појам буржоазије преузео марксизам који је у буржоазији супротставио радничку класу, односно пролетаријат као нову потлачену класу. Марксизам је у буржоазији као владајућој класи капитализма видео извор свих друштвених проблема, те себи зацртао циљ да је уклони кроз класну борбу и увођење диктатуре пролетаријата у социјализму. Због свега тога је израз буржоазија и буржуј у многим државама добио пејоративно значење, а и након нестанка комунизма у свакодневном говору постао синоним за себичност, бездушност и сирови материјализам. У неким другим државама буржоазија је такође добила пејоративно значење, али више везан уз некадашњи статус буржоазије као средње класе. Израз буржоазија тамо означава особе којима недостаје софистицираност богатих, али и аутентичност сиромашних слојева, односно сличан је изразу малограђанство.

Name

мицо

03.04.2019 08:34

Ако је могуце један радник само да вам ради и то од зоре док краја раднг времена. Како сте навикли радицете ви и васа дјеца а опрало се пара на делти их их

ОДГОВОРИТЕ
Name

Граз

03.04.2019 08:35

Чуј. Регионални шопинг центар. Па ови стварно мисле да смо ми кретени

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соррy

03.04.2019 08:51

Степенице не раде. А обичних нема. Па је ли неко луд ту! Како мислите да лица са инвалидитетом оду у Делту било шта урадити. Спрчено све, извините на изразу!

Name

КИзо

03.04.2019 09:06

Делта је безвезе. Шта је оно доле на поду, линолеум? Катастрофа, па онај објекат није завршен уопште. Само покретне степенице. тамо ће бити још мртвих глава.Има тамо још посла, до маја.

Name

Ре

03.04.2019 10:03

Мени је најјачи под. Овакав центар а под им радио Брко из Доње Крчине.... Ма код нас може све!

Name

немања

03.04.2019 10:09

@Соррy Нисам ни ја љубитељ Додика ни Мишковића, али не треба писати дезинформације. Сва степеништа и лифтови раде, а друга ствар је што људи не знају да их пронађу...

Name

Соррy

03.04.2019 10:41

Немања, боже помози, сиђох пјешке низ њих. И не само ја већ и остали који се ту затекоше. Могу и остали да потврде, ето нека се неко јави коментаром.

Name

ре

03.04.2019 11:46

чим је х&м добио ударну рекламу и мјесто било је јасно какав ће бити асортиман у том центру

Name

ре Немања

04.04.2019 16:00

А што каблово висе на све стране? Мораш пазити да се негдје не објесиш. Вентилационе цијеви незавршене. Итд. Оно не би прошло технички преглед ни у лудилу.

Name

Лазови

03.04.2019 08:36

Није тачно да на западу раде недјељом.У Њемацкој ништа осим кафана и бензинских не ради недјељом. Ово је само попуштање послодавцима да још више израбљују раднике али доћи ће вам крај,тразицете ви њих са свијецом и молити пензионере да раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

03.04.2019 16:30

Знам сигурно. У граду Реутлинген ина само једна пекара која ради недјељом до 14 сати. И то је све. Тако и у Стутгарту. Њемци имају годишње двије недјеље кад им раде поједини ТЦ Као Роллер а нас ФИС.

Name

мица

05.04.2019 21:27

У Грцкој у сред сезоне Недељом ниста не ради цак ни Лидл. Срамота.Па и ти људи имају породице Замислите себе да сваке Недеље идете на посао

Name

ЖИКА Ж

03.04.2019 08:36

БАЊАЛУКО ОДАВНО ЈЕ ГРОМ У ТЕБЕ ПУКО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

03.04.2019 08:42

Усто ПИјем сиротињи! МОЗЕ ЛИ ИКАКО НОН-СТОП ДА СЕ РАДИ да Бог да ВАМ претеколо! Упитајте КОЛИКО је плаце на она сиротињи сто ХРМБА тамо? НА СВУ СРЕЦИ СУ ОПЕТНИЛИ ПА БЈЕЗЕ ВАНИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јој

03.04.2019 08:46

Јој ИГОРЕ ЛИЦЕМЈЕРУ несвест се супроставити тајкунима.чуј Регионално људи губе слободан дан.Моја ћерка ради видим све ал ако бог да још мало до ВИЗЕ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све на силу!

03.04.2019 08:48

Која си ти мазалица! Ради ли твоје дијете у недељом до 22??? Срамота чиме хвалите, други би се стидјели! Немате покретне степенице да раде, немате ни обичне степенице пошто вам"покретне" не раде, ходници у прашини... Хоћете на силу, ето вам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУЛЕ

03.04.2019 09:21

Предлажем да и Градска управа ради суботом и недјељом до 22. Како би грађани могли обавити своје послове викендом а не да моле послодавца да изађу са посла или узму слободан дан да нешто обаве у државним институцијама. То би било корисно за грађане. Онај ко мисли нешто куповати у тржном центру неће сигурно ићи у 20 часова. На 200000 хиљада избројите колико има трговина, Маркета и тржних центара. У Минхену их нема толико или су правилно распоређени по квартовима. Овдје само трговина цвијета. Привреде ни у причи

Name

Брод

03.04.2019 09:52

Слажем се и ја да и Градска управа, општине и јавне институције раде викендом до 22х.

Name

Паметолози тешки

03.04.2019 11:17

Поштовање, Свака част на коментару. Нека они раде викендом до 22х. Пустите људе да имају свој слободан дан,за дјецу, породице, одмор..

Name

Сецонд ханд

03.04.2019 08:56

Вецина робе лосег квалиета, а цијене високе. О томе да ниста није заврсено, да висе каблови на све стране, смеце око објекта, а добили употребну дозволу. Паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

03.04.2019 09:33

Боља и квалитетнија роба на бањалуцкој пијаци него у Додиковој делти. Од цега ли је направи...да није узео кредит? Салу на страну (иако је то истина) велики трзни центри у Грацу не раде недјељом пислије 16.00. Делта мозе да продузи рад у две смјене, па нек записле нове људе....а с обзиром на цијене и висину кирија, има да пукне најдаље за две године. Мозда је претворе у јавну гаразу...

Name

Роба

03.04.2019 11:52

Роба је лосег квалитета и доста скупља него у европи јер то нису прави брендови и њихове радње вец домаце фирме које су добиле франсизу

Name

Ролс

05.04.2019 20:31

Ајде не лупај, робе има свакакве, и скупе и јефтине. За сваког по нешто. Имаш 100 радњи па бирај. Делта је пуна људи сваки дан. Капирам да си ти бот па мораш овде да мрачњашиш и шириш лажи, али нисмо баш сви глупи и наивни.

Name

Правда

03.04.2019 09:00

Ово је "правда" уведена да би радници заборавили за своју породицу са којом би требали да проведу викенд заједно. Али градонацелник је сувисе мали, а подобро безобразан, да би се супроставио "борцима за права радника".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

03.04.2019 09:11

Ма какви викенди, ало момчино, ако нећеш радити онда разгули.

Name

Ре: Романија

03.04.2019 09:44

Онај који зна планирати рад,довољно му је 5 радних дана у седмици (40-сатна недеља, а који незна-мало му је и 50-сатна недеља). Прави послодавац (теорија настала на западу) своје раднике одмара-не због радника-вец због себе јер радници који одмором напуне батерије постизу вецу продуктивност. @Романио ви сте васу диплому стекли на факултету за који незнате ни гдје се налази.

Name

Ре Романија

03.04.2019 16:45

Апсолутно си у праву. Тко мисли да напредује у послу мора имати базу, а то је задовољан радник. Западни послодавци глупи, па не раде недјељом. Босански паметнији. Види се. А Делта БЛ то је већ пропала ствар.

Name

Као у пјесми

03.04.2019 09:01

Још је Шантић: пјевао: Сву муку твоју, напор црног роба, Појешће силни при гозби и пиру... А теби само, ко псу у синџиру... Бациће мрве... О, срам и грдоба!... И нико неће чути јад ни вапај - Нити ће ганути бол пјану господу... Сељаче, гољо, ти си прах на поду, Тегли и вуци, и у јарму скапај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гламоц

03.04.2019 15:29

БРАВО!

Name

пике

03.04.2019 09:03

Такодје је у плану промјена одлуке градске управе да је наплата паркинга искључиво право града БЛ. Сад ту одлуку мијењају да и приватна лица могу наплаћивати паркинг (тј да би у Делети могли кренути са наплатом паркирања након бесплатна прва три сата). Све се повлађује крупном капиталу с тим што не кажу у медијима да је то због Делете него због појачаног броја возила у БЛ. Јадно и прозирно, градска упараво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгана

03.04.2019 09:06

Гледајући процетуално, негдје 80% становништва РС, се масовно исељава ИЛИ нема посао ИЛИ има слабо плаћен посао ИЛИ болује од разних болести. 20% живи задовољавајуће (10% на основу своје школе и способности, а 10% на основу криминала). Нажалост, нове (де)генерације, дјеца и од ових 80% и од ових 20%, ће да блеје у Делти, да се сликају, пију Нес са шлагом за 2 КМ, итд. УМЈЕСТО ДА СЕ ДРУЖИМО, ЧИТАМО, ПУТУЈЕМО, ПА И ГЛУПИРАМО ЈЕР СМО МЛАДИ И ИМАМО МОГУЋНОСТИ. Ми овдје више немамо ништа. Морамо да будемо слуге (па макар и доктори и инжењери, али слуге, странци, дошљаци) по Бечу, Грацу, Љубљани, Минхену). Џаба новац, џаба свијет, ако немам љубав, ако немам пријатеље, ако не могу да распалим роштиљ, да се купам у језеру, да проведем са мужем читав викенд у кревету... Да будем са родитељима, братом, сестром за све рођендане. Па и за све сахране. Мој родни град колико је имао индустрије и радних мјеста 1970-1990, а колико сад. НЕ МОЖЕ МИ НИКО РЕЋИ ДА ЈЕ БОЉЕ... ЈЕБЕШ ТРЖНИ ЦЕНТАР, ЈЕ Л МИ ТО ТРЕБА БИТИ ИЗВОР СРЕЋЕ - ПОЛИТИКО, ЦРКНИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Драгана

03.04.2019 09:23

Није Делта центар Бања Луке. Умјесто да гледамо природне љепоте што их је Бог створио, ми скапавамо по тржним центрима и купци и продавачи. Гријех је људе израбљивати и одвајати недјељом од њихових породица. Нема ту здравог друштва, породице а ни љубави према човјеку, држави.

Name

Коментар

03.04.2019 09:36

То је тако кад сељаци воде политику...сељак не мозе да влада и кроји капу свим осталим људима...али за сељака гласају сељаци и дупеувлакаци а тих је у РС највисе, па нам је тако како јесте...

Name

ОК

05.04.2019 12:10

Они мозда могу да натјерају раднике да раде под таквим условима. Али не могу натјерати купце да долазе недјељом ако купци то неце. Дакле, хајде да се организује бојкот купоповини недјељом, па да им дохакамо. Али нееее, нас народ је стока, воле они отици недјељом тамо и блејати по трзним центрима, из насег народа су потекли и ови послодавци и ови политицари. Сви смо ми смеце.

Name

Романија

03.04.2019 09:07

Ма какви слободни дани, хоћеш радити ради, нећеш радити-ћао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

03.04.2019 09:52

Романија,слажем се са Вама: Ако неко неће да ради-ћао. Али Вас питам: колико плаћате своје раднике који раде недјељом? Вјероватно, као и сви други! Контролисао сам такве као Ви ( и наравнокажњавао) и радници кажу: Морали смо потписати о Иизјаву са послодавцем са клаузулом"Узми или остави"-што је противноЗакону о раду. А онај конепоштује законе РС-непријетељ је РС.

Name

Исправка

03.04.2019 09:08

Молим гдина из синдиката да се мало распита; никоме није у интересу радно вријеме до 22х најмање домацим послодавцима у делти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма брате

03.04.2019 09:25

Није, али кад људи пристају да раде за свашта, шта ћеш ти онда?!

Name

Хомић из градске управе, латентни..

03.04.2019 09:10

Прво, нисмо сви као Радојичић и остала црвена багра , ишли у Граз, Беч и ЗГ у шопинг, а друго у тим истим градовима недјељом ништа осим бенз.пумпи не ради. Они своје раднике цијене и плаћају, а не као његова секташка власт. Нека тим јадним људима у подземним гаражама направе спаваонице, сличне затворским, па нек’ и не иду кућама. Ипак смо ми “регионални” не центар, него шупак свијета у коме такви хемероиди попут њега, несрећног и распуцалог, одређују судбине још несрећније сиротиње. Његово и њихова дјеца у истом центру неће радити, не зато што су паметна и високо образована, но ће радити и живјети у Гразу и Бечу у становима које су им црвени секташи покуповали плачкајући до коске овај народ, почевши од разних Шпирића, Шкрбића, Радојичића, Чубриловића, Додика....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.04.2019 10:26

Дај тим радницима плату као што је твоја од 6.000 КМ, па онда тражи рад недјељом. Чуј "регионални центар" за куповину. Људи и даље иду у шопинг у иностранство - разлог једноставан - ниже цијене.

Name

по томе смо већ у ЕУ

03.04.2019 17:33

Испуњен најбитнији увјет. Има подобних и превише. Тамо је то нормално, политичари сто да не. Овдје се још мора сакривати!

Name

ММ

03.04.2019 09:10

РАДОИЦИЦ НЕЗНА ГЈЕ СУ БЕЦ ГРАЦ А КАМОЛИ ДА ЈЕ ТАМО БИО. ТРЗНИ ЦЕНТРИ У ОВИМ ГРАДОВИМА РАДЕ СУБОТОМ ДО 18 САТИ.НЕДЕЉОМ НЕ РАДЕ.МАРКЕТИ ТАКОДЈЕ НЕ РАДЕ НЕДЕЉОМ.ЦОЦЕ НЕ ЛУПЕТАЈ КАД НЕЗНАС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

03.04.2019 09:39

Ти не знаш гдје је Граз ни Беч! Он врло добро зна, јер он и такви као он напљачкаше толико да тамо купују станове и куће. А ти , шта ти знаш?! Знаш да плујеш по нашој врлој елити и власти, тако способној да све то “постигњава”. Пукни од муке!

Name

за БЛ

03.04.2019 10:48

Е ти БЛ, баш ће да пукне од муке, ако тако то "ви" и та поткупљена елита пуцате, не значи да би други живјели ваш живот. Зато и јесмо подијељени, управо због тога што водите накарадне животе и лош сте пример млађим генерацијама.

Name

Романија

03.04.2019 09:11

Ма какви слободни дани, хоћеш радити ради, нећеш радити-ћао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знај

03.04.2019 09:30

Зато народ, нормалне породице немају времена водити љубав, стварати породице. Данас немаш ни времена, ни мјеста, ништа, а и много више, да кажем превише није када се размишља како основати породицу. Породица је основна ћелија, па немамо ми куда када се разбије породица, када нема рода и порода!

Name

Иван

03.04.2019 09:44

Плацање рада недјељом посебна прица. Законску разлику газда намири тако сто смањи основицу и удри по сиротињи.

Name

За Романију

04.04.2019 20:59

Мислим да се људи освјестују и не мозе висе..ако хоцес радити..ако нецес цао..не пали то више..ја само питам градонацелника и све вас који мислите да је Б.Л.неки регионални центар и све вас који мислите да треба све по Б.Л.да ради недељом ...питање..колику би радник требао имати за рад недељом...колико му треба дати за прековремени рад..колико треба одмора..ок...ја хоцу радити али да ради и амбуланта и банка и градска управа и поста ...и сви до 10

Name

БЛ

03.04.2019 09:21

Бања Лука је само сјена од града који је некад имао душу, остају само сјећања нама који смо одрасли у њему и вољели овај град.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре БЛ

03.04.2019 10:29

Тачно, све више личи на бетонску џунглу без имало душе.

Name

Игорове баханалије

04.04.2019 06:54

Погледајте само насеље Сунце и оног Симу Цекица неимара ста је урадио од једног од најљепсих насеља. Узурпирао цијело насеље као да му је дједовина и претворио зелене поврсине свој отпад оградивси га у неугледни лим и арматуру. Сваки дан јури са камионима од 20 тона улицама за које су предвидјене за возила до 3 тоне (постоји и знак). Унистава асфалт, дизе прасину. Угрозава дјецу. И тако вец двије пуне године. Прилицно дискутабилну зграду којом је заклонио поглед на град цијелом насељу прави ко Скадар на Бојани. Русио је цак и дио сколског игралиста како би је направио. И све то му дзаба опет це пробити рокове за бар 5 мјесеци, нема радника оцигледно. А градски оци то све толерису. Срамота

Name

хаха

03.04.2019 09:24

у цијелој Европи сви центри па чак и неке ттрафике раде до 18 х, петком и до понедељка нема ништа. То само код нас, израбљуј колико можеш

ОДГОВОРИТЕ
Name

не

05.04.2019 09:32

Е мој Милутине гдје си ти то био па видио.

Name

Зеки

03.04.2019 09:31

Људи само бјезите сто даље

ОДГОВОРИТЕ
Name

тртмрт

03.04.2019 09:39

најбоље да раде 24 х сваки дан , без одмора..како вас није срамота смецари...за q је рс и бх ..бјезите у ЕУ гдје имате сва права

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

03.04.2019 09:40

Давор је све био у праву-сотоне,луцифери и монструми, сви су у црвеној лудјацкој секти. Хоцете на силу промет, да слуге раде док не поцркају за коју стоју марака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

03.04.2019 09:41

Петиција и да градска управа ради недјељом до 22, као и све институције.Кад је бал...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е...

03.04.2019 09:59

Може! На примеру се учи, па нека покажу господа!

Name

петар

05.04.2019 21:31

Подрзавам

Name

посавски гониц

03.04.2019 09:43

уби стоку нека раде по 16 сати дневно за овакво друство су се и борили.Зивјели ТАЈКУНИ и ДЕЗЕРТЕРИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ее

04.04.2019 15:36

Зато дрзавни паразити не раде субите и недеље а богами и пола петка па јос споје празније по пет дана мини одморе а плате и привилегије суперрр а робови или раде и трпе или бјезе главом без обзира !!! Брука стољеца !!!!!!!бахацење и злоупотреба на свим нивоима !!! Народ немоцан бјези!!!на све стране!

Name

М

03.04.2019 09:51

Зивјела Бања Лука

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрр мрр

03.04.2019 10:13

Добро досли у РС и робовласницко друсто сто сте тразили то сте добили сад ринтајте за лопове који су вамо то отворили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ДУЛЕ

03.04.2019 10:31

ДА.ТАКО ЈЕ.И ГРАДСКА УПРАВА.ПОСЛОДАВАЦ ГДЈР ЈА РАДИМ НЕ ПЛАЦА ДНЕВНИЦУ.НЕ ДАЈЕ ГОДИСЊИ ПА НИ ОД ГОДИСЊЕГ УЗЕТИ ДАН НЕ МОГУ..ДА ГРАДСКА УПРАВА ДО 22 САТА У СВАКОМ ГРАДУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

03.04.2019 10:32

Смартy доо.агенција из Жалца код Цеља средјује папире за рад у Словенији. Надјите на интернету,контактирајте,бјежите.Тата и мама нек му раде недељом до 22. Дјубрад безобразна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

03.04.2019 10:35

Купујем тамо гдје зарадјујем,односно гдје добијам плату. Драга моја Словенија. Моје марке Делта неће видјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

05.04.2019 20:34

Ево ми ћемо одвје цркнути од муке јер ти нећеш потрошити паре у БЛ. Шта умишљаш себи?

Name

Ре као у пјесми

03.04.2019 10:35

ПОТПИСУЈЕМ...ТУЗНО АЛИ ЈЕ ТАКАВ.ЗИВОТ НАС...ЕЈ МИЛИ БОЗЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Випер

03.04.2019 10:50

Треба тако, предлажем да се ради 10 сати а да се пише 8 сати а плати 6 сати. Треба мозда продужити до 12 да би могле газде да боље и више зараде

ОДГОВОРИТЕ
Name

МБ

03.04.2019 10:59

Сви приватници су исти само су им разлицити бројеви телефона. Хвала богу досло је време да це трцати за радницима по улици и нудити посао, неце висе бити рад за бадава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арса

03.04.2019 11:40

Није проблем ни град, ни послодавци, проблем су радници који немају ни грам свести о солидарности и ни трунку самопоштовања па сада раде за 500 км 12х седам дана у недељи и не би се бунили макар скапавали. Капиталисто стежи јаче!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гламоц

03.04.2019 15:33

ПА НАЈБОЉИ НАЦИН ОВО БОЈКОТОВАТИ ЈЕ, НЕ ИЦИ НЕДЈЕЉОМ У КУПОВИНУ! И СТА ИМ ПРЕОСТАЈЕ, НЕГО ЗАТВОРИТИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

03.04.2019 16:31

Ма и да се не бојкотује,пропашће. Ко ће куповати,платежна моћ становника никаква.

Name

Пендреколог

03.04.2019 19:03

Гоници робова су били прави хуманисти у односу на данасње послодавце. Багра неписмена, крадјом досла до капитала па сада вади дусу сиротињи која ради код њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

03.04.2019 19:35

Радите док не липшете.Гласали сте сад гините за лопове.Не треба вас жалити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

03.04.2019 20:27

Стоке секташке, па у Монтекарлу недељом не ради ништа, а дневно имају више туриста него РС за годину. Дабогда вам паре на нос излазиле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас

03.04.2019 21:09

Сво напицкано,средјено иде становниство иде у нови сопинг центар,а куци немају хљеба да једу.Најбитније да други виде да се има,а у куци си сам свој сто се гледас свако јутро у огледало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

03.04.2019 21:14

Радојцицу или се информиси или цути

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

04.04.2019 03:55

Ко да се бори за раднике.Она несретна Мисицка?Да се мање интересује за фризерске салоне,мозда би несто и могла урадито.Коме радници да се обрате,несретници,несретни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yока

04.04.2019 18:32

Исли сте ви мафијо бандитска у Бец,Грац,и јос даље а народ узима бројеве за ред код контејнера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

04.04.2019 21:30

Бојкот куповином недељом и сами це затворити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.04.2019 04:12

Чиме ће народ и борци РС куповати када су све паре код лопова и криминалаца новостворени у РС.

Name

Схоппинг...

05.04.2019 07:32

Де брате отворите неку регионалну фабрику. Само сопинг, кафане... Ко це ту да купује? Не зиви дрзава од кафица, ресторана и сопинга. Је ли то ти исти несто извозе(иронија)? И јадним радницима да укинете викенд? А плацате их ко робове. Ето, посто се овдје ради о људским правима, па нека се оваквим питањима позабаве виси судови(парламенти су и онако корумпирани до "балцака"). Мозда и онај уставни суд мозе(велико МОЗДА), да донесе наки параграф који стити људска права и права радника у БиХ. Ал, ста вриједи кад ове газде нема ко да добро опали по дзепу.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

05.04.2019 08:21

У Минхену недјељом не мозес хљеба купити а ови хоце да недјеља буде ко и сваки други дан. Хоце ли платити рад недјељом 50% висе? Неце а неце зато јер код нас нема најнизе сатнице као у Њемацкој, вец имамо најнизу плату. Да су послодавци законом ограницени на најнизу сатницу онда би имали и викенде и празнике и све остало. Па у Њемацкој имају далеко висе слободних дана него ми овдје. И на крају нам се само отварају трзни центри. То није за нас обицне градјане, вец за појединце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања Бец

05.04.2019 11:00

Како Радојциц мозе овако лагати, то је невјероватно. У Бецу недјељом раде само цркве. Па ваљда се сад лако на интернету мозе провјерити радно вријеме сваког трзног центра на свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никифоровиц

05.04.2019 12:50

Глупост невидјена.Жао ми је тих мајки што морају и недјељом да раде.Па и оне би са својом дјецом уживале,бар недјељом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буллетдодгер

05.04.2019 17:24

Ако је неко крив онда је то народ који иде у куповину Недељом и самим тим промовисе овај закон оправданим!!! Зато драги мој народе све креце од нас самих, ја вец одавно не идем у куповину Недељом, а и Суботом све мање..Колективна свијест мозе све да промјени, а ми смо то давно изгубили, назалост...

ОДГОВОРИТЕ