Милошевић пред деби: Титула је изгубљена!

А екипа је у бољем стању него што сам мислио! Новог тренера црно-белих брине само психолошко стање тима.

Фудбал 30.03.2019 | 18:45
Милошевић пред деби: Титула је изгубљена!
Очекивао је Саво Милошевић пред деби на клупи Партизана да ће затећи растурену екипу, психички и физички, али је признао после два тренинга да стање није толико лоше колико је очекивао. Нови тренер црно-белих је пред своју прву утакмицу, против Напретка у Крушевцу у недељу (17.00), истакао да је тим на новом почетку, да ће му бити потребно времена да се навикне на нове захтеве, али да је титула ионако изгубљена, па да психолошки притисак због бремена резултата сада не постоји.

Управо психолошко стање екипе је тренутно највећи проблем црно-белих, тврди Милошевић, све остало је на задовољавајућем нивоу.

„Оно што могу да кажем је да је ситуација у екипи какву сам очекивао. Највећи проблем је психолошко стање екипе, условљено ситуацијом ван терена и око њега. То сам могао да очекујем. У свим другим стварима је стање боље него што сам очекивао. Задовољан сам и дисциплином и вољним моментом. Мислим да су задржали добар моменат и дисциплину и то ме радује", рекао је Милошевић.

На питање какав Партизан може да се очекује у Крушевцу, Милошевић признаје да ни сам нема јасан одговор.

"То је у великој мери непознаница и мени. Тренинг је једна ствар, а утакмица сасвим друга. Оно што сигурно очекујем јесте реакција екипе, пре свега психолошка. На томе сам радио последњих неколико дана, да се они растерете. Резултатски немамо ту врсту притиска, титула је вероватно изгубљена. Није смак света ни изгубити, али треба да урадимо шта треба у тактичким елементима, у елементарним стварима и да имамо концентрацију која је потребна за утакмицу”.

Шеф струке црно-белих је убеђен да Партизан може да игра боље него до сада.

“Ова екипа сигурно може много више него што је показала, али за то је потребно две-три недеље, месец дана. Пре тога не може, али неке елементарне ствари могу да се виде у ове три утакмице. Екипа нема проблем физичке припреме. Проблем је квалитет те трке и пронаћи начин како да се рентабилизује та трка и тај вољни моменат који имају у току утакмице”.

Тренер почетник на клупи Партизана признаје да му није свеједно што ће дебитовати против искусног вука какав је Милорад Косановић, шеф струке Напретка.

“Тренер Косановић је деценијама у нашем фудбалу и његово искуство и квалитет могу да нам праве проблем. Изузетно ценим Косановића и није пријатно да се у првој утакмици мерите са тако искусним вуком, али верујем да нећу имати трему. Све је то део јавног наступа, нисам до сада имао проблем. За ово се спремам годинама и не верујем да ћу имати било какву трему", рекао је Милошевић.

Интересантно је да је Партизан пре двадесетак дана играо са Напретком у Крушевцу, у оквиру Купа Србије и тада је такође био на клупи нови тренер, вршилац дужности Жарко Лазетић, са којим су црно-бели славили 4:0.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар