Игра за "сићу", а стао је уз раме легендама!

Плејмејкер Њу Орлеанса у последњих 10 дана је урадио оно што су пре њега успела само тројица бивших асова НБА лиге и један актуелни Ол стар играч.

Кошарка 20.03.2019 | 18:15
Игра за "сићу", а стао је уз раме легендама!
Елфрид Пејтон.

По свим мерилима просечан НБА плејмејкер, до пре годину дана најпознатији по фризури која је пркосила гравитацији, у ноћи између понедељка и уторка је стао уз раме легендама као што су Вилт Чемберлен, Оскар Робертсон и Мајкл Џордан.

Организатор игре Њу Орлеанса избио је у први план након повреде Џруа Холидеја и смањења минутаже Ентонију Дејвису (у сусрет "трејду" који неминовно следи на лето), па је у пет мечева заредом забележио "трипл-дабл" и тако ушао у историју лиге.

Од активних играча је тако нешто први урадио Расел Вестбрук у сезони 2016/17. Пре њега је сличан низ имао Џордан, са седам узастопних "трипл-даблова" пре тачно 30 година.

"Мотор" Оклахома Сити Тандера ове сезоне је у јануару и фебруару остварио "трипл-дабл" на 11 узастопних утакмица, чиме је оборио рекорд Вилта Чемберлена (девет), који је био на снази још од 1968!

Пејтон је у мечевима против Атланте, Милвокија, Портланда, Финикса и Даласа постизао између 15 и 19 поена, делио између 10 и 16 асистенција и хватао између 10 и 15 лопти.

Овај 25-годишњи плејмејкер био је 10. пик на драфту 2014, након што је изабран за дефанзивца године у НЦАА лиги. Прве три и по сезоне у НБА наступао је за Орландо Меџик, фебруара 2018. "трејдован" је у Финикс, а прошлог лета је као слободан агент потписао за Пеликансе.

У питању је једногодишњи уговор вредан скромних три милиона долара, тако да ће му ове бројке у јулу вероватно донети уноснији и дугорочнији аранжман.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар