Igra za "siću", a stao je uz rame legendama!

Plejmejker Nju Orleansa u poslednjih 10 dana je uradio ono što su pre njega uspela samo trojica bivših asova NBA lige i jedan aktuelni Ol star igrač.

Košarka 20.03.2019 | 18:15
Igra za "siću", a stao je uz rame legendama!
Elfrid Pejton.

Po svim merilima prosečan NBA plejmejker, do pre godinu dana najpoznatiji po frizuri koja je prkosila gravitaciji, u noći između ponedeljka i utorka je stao uz rame legendama kao što su Vilt Čemberlen, Oskar Robertson i Majkl Džordan.

Organizator igre Nju Orleansa izbio je u prvi plan nakon povrede Džrua Holideja i smanjenja minutaže Entoniju Dejvisu (u susret "trejdu" koji neminovno sledi na leto), pa je u pet mečeva zaredom zabeležio "tripl-dabl" i tako ušao u istoriju lige.

Od aktivnih igrača je tako nešto prvi uradio Rasel Vestbruk u sezoni 2016/17. Pre njega je sličan niz imao Džordan, sa sedam uzastopnih "tripl-dablova" pre tačno 30 godina.

"Motor" Oklahoma Siti Tandera ove sezone je u januaru i februaru ostvario "tripl-dabl" na 11 uzastopnih utakmica, čime je oborio rekord Vilta Čemberlena (devet), koji je bio na snazi još od 1968!

Pejton je u mečevima protiv Atlante, Milvokija, Portlanda, Finiksa i Dalasa postizao između 15 i 19 poena, delio između 10 i 16 asistencija i hvatao između 10 i 15 lopti.

Ovaj 25-godišnji plejmejker bio je 10. pik na draftu 2014, nakon što je izabran za defanzivca godine u NCAA ligi. Prve tri i po sezone u NBA nastupao je za Orlando Medžik, februara 2018. "trejdovan" je u Finiks, a prošlog leta je kao slobodan agent potpisao za Pelikanse.

U pitanju je jednogodišnji ugovor vredan skromnih tri miliona dolara, tako da će mu ove brojke u julu verovatno doneti unosniji i dugoročniji aranžman.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar