Устав БиХ-темељ Савјета министара

Приликом формирања Савјета министара треба поштовати принципе законитости и уставности, те очување мира, истакао је лидер СНСД-а и предсједавајући Предсједнишва БиХ МИлорад Додик.

Босна и Херцеговина 09.03.2019 | 09:16
Устав БиХ-темељ Савјета министара
У наредних неколико дана СНСД, СДА и ХДЗ БиХ требало би да одрже састанак на којем би коначно требало да договоре принципе на којима ће дјеловати власт у наредне четири године.

Ово је рекао Милорад Додик, лидер СНСД-а, истакавши како су принципи на којима ће се темељити рад и поштивање законитости и уставности те очување мира.

"Ништа друго, ништа посебно и више од тога. Вјерујем да ћемо до краја мјесеца имати и Савјет министара, чак и раније очекујем да се то све заврши", каже Додик, који је и предсједавајући Предсједништва БиХ.

Истиче да нису разговарали о расподјели ресора у Савјету министара БиХ.

"О томе нисмо разговарали. Ради се о томе да се направи један пакет свега - од именовања кандидата до договора о свим детаљима, али је претходно речено да се направи неколико општих принципа. Видјећемо хоће ли бити то - то, па ћемо онда ићи даље. Нико није разговарао на тему расподјеле ресора, нити је ко шта питао. Једино је извјесно да ће расподјела по министарствима бити три Србина, три Бошњака и три Хрвата", рекао је Додик.

Истиче да сједнице Предсједништва БиХ по питању именовања кандидата за предсједавајућег Савјета министара БиХ неће бити док се не договори комплетна расподјела ресора.

"Не желим да именујем кандидата па да он послије буде жртва недоговора у вези са свим детаљима. Прво договор па онда сједница", истиче Додик.

(Независне новине)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Нострадамус

09.03.2019 09:38

Све добро радис у интересу БиХ па и интересу РС и у интересу Снсд па интересу папака у интересу криминала корупције.Питам само гдје је ту обицан цовјек гдје су то мали људи и на крају ко је убио Давида гдје је Давор Сузана .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дубина новцаника

09.03.2019 10:33

Треба постовати принципе дубине новцаника.Какав црни Устав то је овде за будале.Дај Миле леба ти.....

Name

СИНИП

09.03.2019 10:37

Правда за Давида.Бурле ко је убио Давида Драгичевића???✊

Name

велико постење

09.03.2019 10:13

Какав устав какви министри кака бих те дрзаве нема одавно ово сто имамо то је тамни вилајет ту нико не мозе помоц народ бези главом без обзира све те министре треба послат у фоцу или зеницу на преваспитање и питање мозе ли им се помоц када је то огризло у неморал и лоповлук

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.03.2019 11:29

Ову БиХ су сви проклињали. Није ни чудо сто пропада. Земља која је натопљена крвљу својих становника и не треба да постоји!

Name

Ре

09.03.2019 12:38

Није држава крива сто има кретена а и овакве становнике

Name

Мм

09.03.2019 10:53

Савез за промене није смео поменути БИХ.одма су били издајници. Додику сад несме нико у РС.да приговори кад сурује са Бакием једноставно он мозе да ради и да говори ста хоце. КИМ ЈОНГ-ЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

09.03.2019 11:20

Ко би рекао да је то онај ВЕЛИКИ БАЈА.

ОДГОВОРИТЕ