Ustav BiH-temelj Savjeta ministara

Prilikom formiranja Savjeta ministara treba poštovati principe zakonitosti i ustavnosti, te očuvanje mira, istakao je lider SNSD-a i predsjedavajući Predsjednišva BiH MIlorad Dodik.

Bosna i Hercegovina 09.03.2019 | 09:16
Ustav BiH-temelj Savjeta ministara
U narednih nekoliko dana SNSD, SDA i HDZ BiH trebalo bi da održe sastanak na kojem bi konačno trebalo da dogovore principe na kojima će djelovati vlast u naredne četiri godine.

Ovo je rekao Milorad Dodik, lider SNSD-a, istakavši kako su principi na kojima će se temeljiti rad i poštivanje zakonitosti i ustavnosti te očuvanje mira.

"Ništa drugo, ništa posebno i više od toga. Vjerujem da ćemo do kraja mjeseca imati i Savjet ministara, čak i ranije očekujem da se to sve završi", kaže Dodik, koji je i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Ističe da nisu razgovarali o raspodjeli resora u Savjetu ministara BiH.

"O tome nismo razgovarali. Radi se o tome da se napravi jedan paket svega - od imenovanja kandidata do dogovora o svim detaljima, ali je prethodno rečeno da se napravi nekoliko opštih principa. Vidjećemo hoće li biti to - to, pa ćemo onda ići dalje. Niko nije razgovarao na temu raspodjele resora, niti je ko šta pitao. Jedino je izvjesno da će raspodjela po ministarstvima biti tri Srbina, tri Bošnjaka i tri Hrvata", rekao je Dodik.

Ističe da sjednice Predsjedništva BiH po pitanju imenovanja kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH neće biti dok se ne dogovori kompletna raspodjela resora.

"Ne želim da imenujem kandidata pa da on poslije bude žrtva nedogovora u vezi sa svim detaljima. Prvo dogovor pa onda sjednica", ističe Dodik.

(Nezavisne novine)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

09.03.2019 08:38

Sve dobro radis u interesu BiH pa i interesu RS i u interesu Snsd pa interesu papaka u interesu kriminala korupcije.Pitam samo gdje je tu obican covjek gdje su to mali ljudi i na kraju ko je ubio Davida gdje je Davor Suzana .

ODGOVORITE
Name

Dubina novcanika

09.03.2019 09:33

Treba postovati principe dubine novcanika.Kakav crni Ustav to je ovde za budale.Daj Mile leba ti.....

Name

СИНИП

09.03.2019 09:37

Правда за Давида.Бурле ко је убио Давида Драгичевића???✊

Name

veliko postenje

09.03.2019 09:13

Kakav ustav kakvi ministri kaka bih te drzave nema odavno ovo sto imamo to je tamni vilajet tu niko ne moze pomoc narod bezi glavom bez obzira sve te ministre treba poslat u focu ili zenicu na prevaspitanje i pitanje moze li im se pomoc kada je to ogrizlo u nemoral i lopovluk

ODGOVORITE
Name

re

09.03.2019 10:29

Ovu BiH su svi proklinjali. Nije ni čudo sto propada. Zemlja koja je natopljena krvlju svojih stanovnika i ne treba da postoji!

Name

Re

09.03.2019 11:38

Nije država kriva sto ima kretena a i ovakve stanovnike

Name

Mm

09.03.2019 09:53

Savez za promene nije smeo pomenuti BIH.odma su bili izdajnici. Dodiku sad nesme niko u RS.da prigovori kad suruje sa Bakiem jednostavno on moze da radi i da govori sta hoce. KIM JONG-JU

ODGOVORITE
Name

mislim

09.03.2019 10:20

Ko bi rekao da je to onaj VELIKI BAJA.

ODGOVORITE