Званично: Ранијери је нови тренер Роме!

Клаудио Ранијери, италијански стручњак, званично је нови тренер фудбалског клуба Рома.  Ранијери: Роми је било немогуће рећи не! Вучица представила новог тренера. . .

Фудбал 09.03.2019 | 14:45
Званично: Ранијери је нови тренер Роме!
Ранијери долази на место шефа стручног штаба Роме, која је дан раније отпустила досадашњег тренера Еузебија Ди Франческа.

Италијан се враћа на чело "вучице", коју је водио од 2009-2011. године.

"Срећни смо што можемо да Клаудију Ранијерију пожелимо добродошлицу назад. Циљ ове сезоне је да будемо што бољи у Серији А и квалификујемо се за Лигу шампиона, тако да смо довели тренера који већ познаје клуб, окружење и који може да мотивише играче", навео је председник клуба Џим Палота.

Ранијери је током претходног боравка у Роми заузео друго место италијанског првенства и за длаку изгубио Скудето.

"Срећан сам што сам се вратио кући. Када вас Рома позове немогуће је одбити тај позив", казао је Ранијери.

После одласка из Роме Италијан је водио Монако, Нант, Фулам, репрезентацију Грчке и Лестер сити, са којим је 2016. направио један од највећих успеха у историји фудбала освојивши Премијер лигу.

Ранијери је и као играч наступао за Рому, где је почео професионалну каријеру и наступио 70 пута као дефанзивац.

Он ће деби имати у понедељак увече, када његов тим игра против Емполија у Серији А.

Све је већ било најављено претходних дана, вечерас само потврда - Клаудио Ранијери и званично је преузео Рому. Искусни стручњак водиће Вучицу до краја сезоне и за први и оновни циљ имати да клубу са Олимпика обезбеди Лигу шампиона догодине, а то значи да Рома заврши у ТОП 4. 

"Одушевљени смо што можемо да пожелимо добродошлицу Клаудију Ранијерију, односно повратак у клуб. Наш задатак је да завршимо на што вишој позицији и обезбедимо Лигу шампиона. У оваквом тренутку важно је било довести тренера који познаје овај клуб, који говори језик и који је способан да мотивише екипу. А Клаудио поседује све те референце", поручио је први човек Римљана Џејмс Палота.   

Еузебио Ди Франческо изгубио је протеклог викенда дерби од Лација врло убедљиво (0:3), а онда је елиминисан из Лиге шампиона од Порта, чиме му је потписана "смртна" пресуда. Подсетимо, заједно са Ди Франческом отишао је и спортски директор Монћи, наводно јер није консултован око избора новог тренера. Како медији помињу последњих дана Монћи ће највероватније у Арсенал, док су Корвино, Мирабели иСабатини најчешћа имена што се помињу као његове замене.   

Клаудио Ранијери највећи успех у каријери направио је са Лестером 2016. године, када је посао шампион Енглеске. Поред Лисица водио је Интер, Јувентус, Наполи, Фјорентину, Нант... Недавно је добио отказ у Фуламу.  

Орву утакмицу на клупи Роме имаће у понедељак против Емполија. 

"Роми је било немогуће рећи не", кроз осмех је поручио 67-годишњи стручњак. 

У свом првом мандату на клупи Роме (2009-2011) умало није донео дуплу круну Вучици. У првенству је завршио са два бода иза Интера, изгубивши три кола пре краја код куће од Сампдорије, а Неразури су били бољи и у финалу италијанског купа - 1:0. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар