Zvanično: Ranijeri je novi trener Rome!

Klaudio Ranijeri, italijanski stručnjak, zvanično je novi trener fudbalskog kluba Roma.  Ranijeri: Romi je bilo nemoguće reći ne! Vučica predstavila novog trenera. . .

Fudbal 09.03.2019 | 14:45
Zvanično: Ranijeri je novi trener Rome!
Ranijeri dolazi na mesto šefa stručnog štaba Rome, koja je dan ranije otpustila dosadašnjeg trenera Euzebija Di Frančeska.

Italijan se vraća na čelo "vučice", koju je vodio od 2009-2011. godine.

"Srećni smo što možemo da Klaudiju Ranijeriju poželimo dobrodošlicu nazad. Cilj ove sezone je da budemo što bolji u Seriji A i kvalifikujemo se za Ligu šampiona, tako da smo doveli trenera koji već poznaje klub, okruženje i koji može da motiviše igrače", naveo je predsednik kluba Džim Palota.

Ranijeri je tokom prethodnog boravka u Romi zauzeo drugo mesto italijanskog prvenstva i za dlaku izgubio Skudeto.

"Srećan sam što sam se vratio kući. Kada vas Roma pozove nemoguće je odbiti taj poziv", kazao je Ranijeri.

Posle odlaska iz Rome Italijan je vodio Monako, Nant, Fulam, reprezentaciju Grčke i Lester siti, sa kojim je 2016. napravio jedan od najvećih uspeha u istoriji fudbala osvojivši Premijer ligu.

Ranijeri je i kao igrač nastupao za Romu, gde je počeo profesionalnu karijeru i nastupio 70 puta kao defanzivac.

On će debi imati u ponedeljak uveče, kada njegov tim igra protiv Empolija u Seriji A.

Sve je već bilo najavljeno prethodnih dana, večeras samo potvrda - Klaudio Ranijeri i zvanično je preuzeo Romu. Iskusni stručnjak vodiće Vučicu do kraja sezone i za prvi i onovni cilj imati da klubu sa Olimpika obezbedi Ligu šampiona dogodine, a to znači da Roma završi u TOP 4. 

"Oduševljeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu Klaudiju Ranijeriju, odnosno povratak u klub. Naš zadatak je da završimo na što višoj poziciji i obezbedimo Ligu šampiona. U ovakvom trenutku važno je bilo dovesti trenera koji poznaje ovaj klub, koji govori jezik i koji je sposoban da motiviše ekipu. A Klaudio poseduje sve te reference", poručio je prvi čovek Rimljana Džejms Palota.   

Euzebio Di Frančesko izgubio je proteklog vikenda derbi od Lacija vrlo ubedljivo (0:3), a onda je eliminisan iz Lige šampiona od Porta, čime mu je potpisana "smrtna" presuda. Podsetimo, zajedno sa Di Frančeskom otišao je i sportski direktor Monći, navodno jer nije konsultovan oko izbora novog trenera. Kako mediji pominju poslednjih dana Monći će najverovatnije u Arsenal, dok su Korvino, Mirabeli iSabatini najčešća imena što se pominju kao njegove zamene.   

Klaudio Ranijeri najveći uspeh u karijeri napravio je sa Lesterom 2016. godine, kada je posao šampion Engleske. Pored Lisica vodio je Inter, Juventus, Napoli, Fjorentinu, Nant... Nedavno je dobio otkaz u Fulamu.  

Orvu utakmicu na klupi Rome imaće u ponedeljak protiv Empolija. 

"Romi je bilo nemoguće reći ne", kroz osmeh je poručio 67-godišnji stručnjak. 

U svom prvom mandatu na klupi Rome (2009-2011) umalo nije doneo duplu krunu Vučici. U prvenstvu je završio sa dva boda iza Intera, izgubivši tri kola pre kraja kod kuće od Sampdorije, a Nerazuri su bili bolji i u finalu italijanskog kupa - 1:0. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar