Ериц Нелсон у посјети ОСБиХ

Амерички амбасадор у БиХ Ериц Нелсон се састао са пуковником Здравком Резом, командантом 4. пјешадијске бригаде Оружаних снага БиХ и војницима из бригаде, те присуствовао једном дијелу обуке.

Босна и Херцеговина 08.03.2019 | 16:55
Ериц Нелсон у посјети ОСБиХ
- У оквиру партнерства између Националне гарде Марyланда и Оружаних снага БиХ, које је било од изузетне користи и за БиХ и за САД током 16 година свог постојања, припадници 175. крила санитетске ескадриле ваздужних снага Националне гарде Марyланд одржали су медицинску обуку за припаднике Оружаних снага Босне и Херцеговине.

Овакви програми обуке пружају припадницима Оружаних снага БиХ прилику да се упознају са војним методама и техникама дјеловања оружаних снага САД, с циљем пружања помоћи Босни и Херцеговини у остварењу њених сигурносних циљева.

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у БиХ Ерик Нелсон састао се данас са пуковником Здравком Резом, командантом 4. пјешадијске бригаде Оружаних снага БиХ и војницима из бригаде, а присуствовао је и једном дијелу обуке.

- Овај програм медицинске обуке, који има за циљ обновити раније стечено знање, који су провели припадници 175. санитетске ескадриле ваздужних снага Националне гарде Марyланда, савршен је примјер наставка сарадње између Оружаних снага БиХ и Националне гарде Марyланда.

Захваљујући оваквим програмима, припадници Оружаних снага БиХ спремни су да одговоре на низ медицинских случајева у ванредним ситуацијама, што повећава њихову оперативну спремност, и у БиХ, али и ван ње, док пружају подршку будућим ангажманима с САД-ом, НАТО-ом и НАТО патрнерима.

Грађани Босне и Херцеговине могу бити сигурни да су њихове Оружане снаге БиХ способне брзо реаговати у свакој ванредној ситуацији како би људи БиХ били сигурни - рекао је амбасадор Нелсон.

Сваке године, Европска команда Оружаних снага САД-а и Министарство одбране БиХ заједнички организују око 70 војних вјежби и догађаја.

Циљ овог програма је размјена  искустава и побољшање интероперабилности између оружаних снага САД-а и БиХ. У многим овим активностима учествује Национална гарда државе Марyланд, која је повезана са Босном и Херцеговином кроз Програм држава партнера.

Програм држава партнера пружа подршку НАТО Програму партнерства за мир (ПфП), успостављајући дугорочну сарадњу са јединицама националних гарди и оружаним снагама земље чланице ПфП-а.  Ови догађаји наглашавају позитивну сарадњу на пољу сигурности између двију оружаних снага, саопштено је из Канцеларије за односе с јавношћу Амбасаде САД.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

велико постење

08.03.2019 16:17

какве орузане снаге тоје само маска орузане снаге су биле у прослој дрзави којусу раскомадали страни агенти и лесинари уз помоц домацих хулигана и лопова којиби продали и властитог оца јерсу прослу дрзаву раскомадали домаци и странилопови и домаци устасе и хандјар дивизије сада мисле да имају дрзаве банане све фирме и предузеца су покуповали лопови и лесинари народ осиромасили војску унистили зелене беретке хрватско веце одбране

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.03.2019 16:51

Назад у школу, прво буквар, учити слово по слово, па онда читање и писање.

Name

велико постење

08.03.2019 17:09

зар могу бити орузане снаге бих кадасу те орузане снаге изврсиле масакр над србским борцима на грбавици и јос нико није одговаро

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

08.03.2019 17:19

Какве су ово лажи и подвале, оружане снаге БиХ су једна обична лакрдија мој Нелсоне, народ то одлично зна али ви мислите да су ово мајмуни.... Куку ономе коме ви помажете. Коме ће ова несретна војска помоћи кад су голи, боси,гладни а пауци и црви им ходају по тањирима у тој истој Чапљии гдје је мост усташе Туђмана који је побио стотине цивила и починио највеће етничко чишћење (око 300.000 Срба) управо уз вашу помоћ мој Нелсоне......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Десетар

09.03.2019 08:12

Каква смо ми војска да нас постројава америцки амбасадор...е бруке и понизења?

ОДГОВОРИТЕ