Мбапе је већ легенда ПСЖ-а!

Реал и остали не морају да зову због Нејмара. . .  „Клуб је кроз разне послове подигао приходе са 80. 000. 000 на 542. 000. 000 евра“, каже Ал Келаифи.

Фудбал 26.02.2019 | 22:30
Мбапе је већ легенда ПСЖ-а!
Улазак првог човека Пари Сен Жермена Насера Ал Келаифија у Асоцијацију европских клубова (ЕЦА) као делегат Извршног комитета Уефе покренуо је лавину опречних коментара, али и катарског бизнисмена лансирао у први план ових дана.

Пре само дан открио је за Ле Паризијен да "Килијан Мбапе и Нејмар остају у ПСЖ 2.000 одсто", а новинари мадриског дневника Марка успели су да с њим поразговарају још о неким темама и мало продубе причу око двојице носилаца игре Пари Сен Жермена и клупским финансијама. 

ПСЖ је у петак потписао страшан спонзорски уговор с угледним ланцем хотела Акор (Аццор) – поседује више од 36 луксузних хотела у својој бази – и тако постао главни спонзор клуба. Ал Келаифи тврди да ће овај посао драстично утицати и на пословање ПСЖ, али и на даљу ликвидност.

“Сви споразуми које смо потписали једнако нам значе и свако подједнако поштујемо. Откако смо дошли 2011. године значајно смо увећали спонзорски пул. Само ове сезоне потписали смо седам партнерских уговора и обновили сарадњу са још шест њих. Откако смо дошли променили смо техничког спонзора и тако видљиво направили огроман утицај и подигли вредност клуба“, каже Ал Келаифи.

Оно што је за ПСЖ најважније у овом тренутку – овај спонзорски уговор значајно ће помоћи да се избегну проблем с актима финансијског фер-плеја...

“Никада нисмо имали сумњу у нашу способност да обезбедимо приходе и доведемо велике спонзоре. Увек послујемо транспарентно, ствари схватамо максимално озбиљно. Како би, иначе, најбољи играчи на свету играли у нашем клубу и желели да дођу код нас“.

Занимљив податак изнео је Насер Ал Келаифи, а тиче се прихода клуба у претходним годинама.

“Када смо преузели клуб остварили смо профит од 80.000.000 евра, а за све ове године успели смо да га подигнемо на чак 542.000.000 евра захваљујући продаји карата, дресова и кроз спонзорске уговоре. Многе компаније желе да буду део наше породице, јер смо јединствен пројекат у свету фудбала“.

Једно од питања било је усмерено на осмину финала Лиге шампиона, односно да ли се први човек Светаца осећа комотно после 2:0 на Олд Трафорду?

“Никако. Имали смо фантастично вече на Олд Трафорду, легендарном стадиону. Сви су припремили меч сјајно. Показали су срце и да су главом на терену, а навијачи су били одлично. Када гледамо овакве ствари добијамо мотивацију да радимо још више. Желимо да усрећимо наше навијаче, да сви буду задовољни“.

Признаје Ал Келаифи да је Нејмар добро и да његов опоравак тече добро, иако се одвија у Бразилу. Међутим, када је реч о одласку најскупље плаћеног фудбалера, катарски бизнисмен је прилично јасан...

“Реал Мадрид, а ни други клубови немају потребу да нас зову и распитују се за Нејмара, али ни за друге фудбалере. У Реалу одлично знају да Нејмар није на продају и да сигурно неће отићи на лето. Имамо одличан однос с Нејмаром и његовим оцем“.

Иста је прича и за Килијана Мбапеа...

“Килијан је већ клупска легенда. Постигао је много тога са 20 година, освојио Светско првенство, један је од пет најбољих играча на свету уз Нејмара, то је нешто посебно. Сви у Паризу га обожавају. Он је код куће и знам да жели да створи историју са ПСЖ. Има капацитет да оствари сан клуба, зато имамо сјајан однос пун узајамног поштовања и вере“.

С овим човеком нема шале...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар