Mbape je već legenda PSŽ-a!

Real i ostali ne moraju da zovu zbog Nejmara. . .  „Klub je kroz razne poslove podigao prihode sa 80. 000. 000 na 542. 000. 000 evra“, kaže Al Kelaifi.

Fudbal 26.02.2019 | 22:30
Mbape je već legenda PSŽ-a!
Ulazak prvog čoveka Pari Sen Žermena Nasera Al Kelaifija u Asocijaciju evropskih klubova (ECA) kao delegat Izvršnog komiteta Uefe pokrenuo je lavinu oprečnih komentara, ali i katarskog biznismena lansirao u prvi plan ovih dana.

Pre samo dan otkrio je za Le Parizijen da "Kilijan Mbape i Nejmar ostaju u PSŽ 2.000 odsto", a novinari madriskog dnevnika Marka uspeli su da s njim porazgovaraju još o nekim temama i malo prodube priču oko dvojice nosilaca igre Pari Sen Žermena i klupskim finansijama. 

PSŽ je u petak potpisao strašan sponzorski ugovor s uglednim lancem hotela Akor (Accor) – poseduje više od 36 luksuznih hotela u svojoj bazi – i tako postao glavni sponzor kluba. Al Kelaifi tvrdi da će ovaj posao drastično uticati i na poslovanje PSŽ, ali i na dalju likvidnost.

“Svi sporazumi koje smo potpisali jednako nam znače i svako podjednako poštujemo. Otkako smo došli 2011. godine značajno smo uvećali sponzorski pul. Samo ove sezone potpisali smo sedam partnerskih ugovora i obnovili saradnju sa još šest njih. Otkako smo došli promenili smo tehničkog sponzora i tako vidljivo napravili ogroman uticaj i podigli vrednost kluba“, kaže Al Kelaifi.

Ono što je za PSŽ najvažnije u ovom trenutku – ovaj sponzorski ugovor značajno će pomoći da se izbegnu problem s aktima finansijskog fer-pleja...

“Nikada nismo imali sumnju u našu sposobnost da obezbedimo prihode i dovedemo velike sponzore. Uvek poslujemo transparentno, stvari shvatamo maksimalno ozbiljno. Kako bi, inače, najbolji igrači na svetu igrali u našem klubu i želeli da dođu kod nas“.

Zanimljiv podatak izneo je Naser Al Kelaifi, a tiče se prihoda kluba u prethodnim godinama.

“Kada smo preuzeli klub ostvarili smo profit od 80.000.000 evra, a za sve ove godine uspeli smo da ga podignemo na čak 542.000.000 evra zahvaljujući prodaji karata, dresova i kroz sponzorske ugovore. Mnoge kompanije žele da budu deo naše porodice, jer smo jedinstven projekat u svetu fudbala“.

Jedno od pitanja bilo je usmereno na osminu finala Lige šampiona, odnosno da li se prvi čovek Svetaca oseća komotno posle 2:0 na Old Trafordu?

“Nikako. Imali smo fantastično veče na Old Trafordu, legendarnom stadionu. Svi su pripremili meč sjajno. Pokazali su srce i da su glavom na terenu, a navijači su bili odlično. Kada gledamo ovakve stvari dobijamo motivaciju da radimo još više. Želimo da usrećimo naše navijače, da svi budu zadovoljni“.

Priznaje Al Kelaifi da je Nejmar dobro i da njegov oporavak teče dobro, iako se odvija u Brazilu. Međutim, kada je reč o odlasku najskuplje plaćenog fudbalera, katarski biznismen je prilično jasan...

“Real Madrid, a ni drugi klubovi nemaju potrebu da nas zovu i raspituju se za Nejmara, ali ni za druge fudbalere. U Realu odlično znaju da Nejmar nije na prodaju i da sigurno neće otići na leto. Imamo odličan odnos s Nejmarom i njegovim ocem“.

Ista je priča i za Kilijana Mbapea...

“Kilijan je već klupska legenda. Postigao je mnogo toga sa 20 godina, osvojio Svetsko prvenstvo, jedan je od pet najboljih igrača na svetu uz Nejmara, to je nešto posebno. Svi u Parizu ga obožavaju. On je kod kuće i znam da želi da stvori istoriju sa PSŽ. Ima kapacitet da ostvari san kluba, zato imamo sjajan odnos pun uzajamnog poštovanja i vere“.

S ovim čovekom nema šale...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar