Жријеб - Куп БиХ: Борац против Широког Бријега!

Фудбалери бањалучког Борца у четвртфиналу Купа Босне и Херцеговине играће против Широког Бријега, одлучено је жријебом у Сарајеву.

Фудбал 18.02.2019 | 17:15
Жријеб - Куп БиХ: Борац против Широког Бријега!
Жријеб четвртфиналних парова Купа Босне и Херцеговине одржан је у понедјељак, тачно у подне, у административној згради Фудбалског савеза БиХ у Сарајеву.

У бубњу, међу осам екипа, нашла су се само три клуба из Премијер лиге БиХ - Сарајево, Зрињски и Широки Бријег, док се преостали четвртфиналисти такмиче у Првој лиги Републике Српске (Борац, Слога), Првој лиги Федерације БиХ (Звијезда Градачац, ТОШК Тешањ), као и федерални друголигаш Клис из Бутуровић Поља, поред Коњица.

Свакако је највећи дерби ове фазе двомеч лидера шампионата Сарајева и троструког узастопног шампиона Зрињског, а итекако ће бити занимљиво и у судару Широког Бријега и бањалучког Борца, којем су у посљедње вријеме порасле амбиције у најмасовнијем такмичењу.

Федерални прволигаши Звијезда из Градачца и тешањски ТОШК су четврти четвртфинални пар, а посљедњи и можда на папиру" најслабији чине другопласирани тим Прве лиге РС Слога из Горњег Црњелова и друголигаш из Федерације БиХ, екипа Клиса.

КУП БиХ, ЧЕТВРТФИНАЛЕ

Звијезда - ТОШК

Слога Горње Црњелово - Клис

Сарајево - Зрињски

Широки Бријег - Борац

Прве утакмице на програму су 27. фебруара, док су реванш сусрети заказани за 13. март.

Трофеј су претходне године освојили фудбалери Жељезничара, које је ове сезоне елиминисао Широки Бријег.

Нешто раније у понедјељак у Сарајеву извучени су и парови четвртфинала Купа БиХ за јуниоре, а састају се:

Слобода - Звијезда 09

Сарајево - Томислав

Зрињски - Крупа

Широки Бријег - Борац

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар