Сари под додатним притиском!

Зидан испоставио услове Челсију: Азар и 230. 000. 000! И не само то. . .

Фудбал 18.02.2019 | 16:45
Сари под додатним притиском!
Мауцио Сари крцка поверење које има на Стамфорду, али још су у Челсију подељени кад се поведе прича о статусу актуелног шефа струке. Једна струја мисли да нова рокада на клупи не да не би ништа поправила, већ да би само умножила бројне проблем. Али Роман Абрамович је плаховит човек и често реагује у афекту, па се нико не би посебно изненадио ако би још једаном тренера бацио као крпу. Извесно је ипак да то не би урадио ако претходно не би имао алтернативно решење, а према свим показатељима Зинедин Зидан је тренутно једини који му голица машту.

Друга је ствар да ли би Зидан, чији је углед после три узастопне европске круне са Реалом ударио у плафон, заинтересован за Челси? Острвски таблоиди данас се баве том темо стављајући тако Челсијеву екипу под додатан притисак уочи судара са Манчестер јунајтедом у ФА купу. Већ су раније писали да би та утакмица могла да буде једна од кључних за Саријеву будућност у Лондону. Наводно, добиће отказ ако не победи у једној од две наредне утакмице. Прва је данас против Јунајтеда, потом следи финале Лига купа против Манчестер Ситија. После оних 0:6 у Премијер лиги рекло би се да је Јунајтед боља прилика.

Да се вратимо ипак на Зидана. Добро ће и он размислити пре но што овог лета прихвати једну од несумњиво бројних понуда које ће добити. Најгора ствар који би могао да уради јесте да после берићетне епизоде у Мадриду преузме клуб који није конкурентан у борби за трофеје. А делује да Челси све више заостаје за манчестерским ривалима, па и Ливерулом. Зато Француз тражи одређене гаранције.

Таблоид Сан спекулише да би први предуслов за Челси био останак Едена Азара, који одбијањем да потпише нови уговор већ месецима подгрева глассине да ће на лето баш у Реал. Није тајна да су Плавци спремни да га плате, али не успевају да га убеде да ће у Лондону освајати трофеје. Ако би Зидан и дошао и Челсијева преговарачка позиција би била боља.

Наравно, Азар ништа не би могао да уради сам, па Зидан преко посредика наводно тражи и буџет од 200.000.000 фунти, односно око 230.000.000 за реконструкцију екипе. И приде одрешене руке да је спроведе што значи да не жели да главну реч око куповина и продаја води Марина Грановскаја, Абрамовичава десна рука која није баш слушала ни Антонија Контеа ни сада Сарија.

И то све само да Зидан седне за сто. Неће то урадити док не буде сигурно да је Сари бивши што би можда постало јасно ако би му измакла Лига шампиона. А Челси не може да сменује Сарија док не пронађе наследника. Својеврсна пат позиција. Мораће Абрамовичеви људи да демонстрирају све дипломатске способности.

Сари са друге стране одбија да се мења. Тврдоглаво стоји при свом и не мења стил због кога га многи критикују.

“Ако бисмо одустали од сопствене идеје, јер без ње смо ништа. Вероватно су пре две године људи на исти начин размишљали и о Пепу Гвардиоли, питали се зашто форсира грађење акције из последње линије. Али он је прекинуо те приче рекавши да је то просто део његове игре, чак и у тешким временима. И он нам је сада инспирација”, брани саветник Ђанфранко Зола.

Речи нису довољне. Само резултати.

ФА КУП, 1/8 финала

Петак

КПР - Вотфорд 0:1 (0:1)
/Капуе 45+1/

Субота

Брајтон - Дерби 2:1 (1:0)
/Нокарт 33, Локадија 45 – Кол 81/

Вимблдон - Милвол 0:1 (0:1)
/Валас 5/

Њупорт -  Манчестер Сити 1:4 (0:0)
/Амонд 88 - Сане 51, Фоден 75, 90, Марез 94/

Недеља

Бристол Сити - Вулверхемптон 0:1 (0:1)
/Каваљеро 28/

Свонси - Брентфорд 4:1 (0:1) 
/Данијелс 49. аутогол, Џејмс 53, Селина 67, Бејерс 90 - Воткинс 28/

Донкастер - Кристал Палас 0:2 (0:2)
/Шлуп 8, Мејер 45+2/ 

Понедељак

20.30: Челси - Манчестер Јунајтед 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар