"Новица Величковић сад иде у фрижидер!"

После освајања Купа, Партизанов тренер захвалио свима који су помогли да црно-бели у добром моменту оду у Ниш.

Кошарка 18.02.2019 | 15:15
"Новица Величковић сад иде у фрижидер!"
Андреа Тринкијери напушта Ниш са првим освојеним трофејом у Партизану - "Жућковом левицом".

У изузетно драматичном дербију, његов тим савладао је Црвену звезду мтс кошем Џока Лендејла са линије пенала у последњој секунди, на радост великог броја навијача црно-белих.

После утакмице, Тринкијери је насмејан изашао на конференцију за новинаре, коју је "отворио" честитком ривалу.

"Хтео бих да искрено честитам Црвеној звезди за чврсту и фер игру. Било је тешко финале, пуно преокрета, играли су мушки, погодили тешке шутеве... Мене су научили да поштујем противника. Ово је спорт и желим да им честитам како су играли и како су се борили".

"Финала су мање-више увек иста. Кад је егал меч увек се тако игра, на једну лопту. На једну лопту смо добили утакмицу. Могли смо ми, могла је Звезда. Имали смо фантастичну егзекуцију у последњој секунди. На 1,2 секунде био је баш добар пас, био је чист фаул. Знам да није лако овако изгубити утакмицу", изјавио је Партизанов тренер.

Он је оценио да је његов тим могао раније да "преломи".

"Када фали заграђивање, некад изгубиш и Евролигу. Требало је да пре завршимо утакмицу, али смо у последња три минута преокренули. Имали смо пар добрих потеза, пар супер одбрана... Трофеји у фебруару су увек лепи, али има још много ствари да се уради. Честитам својим играчима. Свима који су помогли екипи да дође у добром моменту у Ниш. Идемо даље". 

Новинари су подсетили Италијана да је у најави меча рекао да се спрема за финале "против Реал Мадрида", чиме се бранио од прогнозирања исхода меча Звезда - Мега.

"Браво, браво... Џејси Керол - Берон, иста ствар", насмејао се Италијан.

Какав је осећај подићи први трофеј у Партизану?

"Трофеј је трофеј. Кад пише 'Кораћ' на трофеју, онда је још важнији. Срећан сам због својих играча, због свих људи који раде иза, а не испред. Имам још пуно, пуно посла. Сви смо били у стању да нам фали једно слободно бацање. На 0,2 се прво да, друго се промашује. То је мој посао, али није посао за данас. Увек је важно кад се добије дерби. Кад се добије дерби са трофејом, онда је још важније".

Тринкијери је нагласио да је Звездин бек Били Берон у завршници погађао шутеве који могу да промене утакмицу.

"Три су била збиља, збиља тешки, али на крају смо успели и то да добијемо. Зато је још слађе". 

Похвалио је и капитена, Новицу Величковића, који је у тешким тренуцима подстицао офанзивни ритам екипе.

"Новица је био фантастичан, прави капитен. Сад ћемо га ставити у фрижидер и онда ћемо га опет извадити када буде потребно".

Потом се нашалио Партизанов тренер.

"Знате кад сам схватио да ћемо добити. Нико ме то не пита, али окренем се, гледам прекопута и видим да на једној реклами пише 'све ће бити у реду'. Како могу да тада изгубим утакмицу?".

Упитан за значај освојеног трофеја у даљем раду, Тринкијери је више говорио о наредном дербију, заказаном за 3. март у оквиру АБА лиге.

"О значају ћемо сутра ујутру. Вечерас ћемо да уживамо, сутра иде даље посао. Сезона је дуга, имамо АБА лигу, тешке утакмице. Немојмо заборавити да је ова утакмица била без пуно играча, без Загорца, Николића, Риверса, Фајеа, Оџа... Биће пуно другачије", додао је Тринкијери за крај.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар