Прогресивна бољка 21. вијека

Истраживање је показало да је употреба глифосата директно повезана са растућим стопама аутизма током последњих неколико деценија

Здравље 01.02.2019 | 11:01
Прогресивна бољка 21. вијека
ДО 2025. године свако друго дете би могло да има симптоме аутизма, а један од најчешћих узрока овог проблема је смртоносна хемикалија глифосат која се користи у пољопривреди - упозорава др Стефани Сенеф.

Истраживање ове научнице, али и америчког Центра за контролу и превенцију болести, показало је да је употреба глифосата директно повезана са растућим стопама аутизма током последњих неколико деценија.

- Осим тога, он је опасан и одговоран за читав низ здравствених стања, укључујући дефицит пажње и поремећај хиперактивности, алергије на храну, астму, синдром пропусних црева, Алцхајмерове болести, болести срца и канцер - тврди др Сенеф.

И Међународна агенција за истраживање рака Светске здравствене организације је пре неколико година закључила да је глифосат вероватно канцероген, иако њиме и даље прскају поља соје, кукуруза, уљане репице, цвеклу, кикирики и махунарке, како би се сузбио коров.

Препорука др Сенеф је да сви, а поготово деца, конзумирају морске плодове и пробиотичке намирнице попут јогурта, кефира и комбухе, као и поврће богато сумпором (прокељ, броколи и карфиол), бели лук, коријандер и босиљак, јер они могу да надокнаде минерале изгубљене у организму као резлутат излагања глифосату.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар