Progresivna boljka 21. vijeka

Istraživanje je pokazalo da je upotreba glifosata direktno povezana sa rastućim stopama autizma tokom poslednjih nekoliko decenija

Zdravlje 01.02.2019 | 11:01
Progresivna boljka 21. vijeka
DO 2025. godine svako drugo dete bi moglo da ima simptome autizma, a jedan od najčešćih uzroka ovog problema je smrtonosna hemikalija glifosat koja se koristi u poljoprivredi - upozorava dr Stefani Senef.

Istraživanje ove naučnice, ali i američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, pokazalo je da je upotreba glifosata direktno povezana sa rastućim stopama autizma tokom poslednjih nekoliko decenija.

- Osim toga, on je opasan i odgovoran za čitav niz zdravstvenih stanja, uključujući deficit pažnje i poremećaj hiperaktivnosti, alergije na hranu, astmu, sindrom propusnih creva, Alchajmerove bolesti, bolesti srca i kancer - tvrdi dr Senef.

I Međunarodna agencija za istraživanje raka Svetske zdravstvene organizacije je pre nekoliko godina zaključila da je glifosat verovatno kancerogen, iako njime i dalje prskaju polja soje, kukuruza, uljane repice, cveklu, kikiriki i mahunarke, kako bi se suzbio korov.

Preporuka dr Senef je da svi, a pogotovo deca, konzumiraju morske plodove i probiotičke namirnice poput jogurta, kefira i kombuhe, kao i povrće bogato sumporom (prokelj, brokoli i karfiol), beli luk, korijander i bosiljak, jer oni mogu da nadoknade minerale izgubljene u organizmu kao rezlutat izlaganja glifosatu.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar