Катрин Денев распродала дИо своје гардеробе

Француска глумица одлучила да се растане с делом богате гардеробе и на аукцији прода комплете из модне куће "Ив Сен Лоран", које је стицала претходних 40 година.

Мода и љепота 01.02.2019 | 10:57
Катрин Денев распродала дИо своје гардеробе
ЧУВЕНА француска глумица Катрин Денев (75) одлучила је да се растане с делом богате гардеробе и на аукцији прода комплете из модне куће "Ив Сен Лоран", које је стицала претходних 40 година. Резултат је премашио очекивања, а зарада је износила 900.000 евра. Денев, иначе добра пријатељица познатог креатора, одлучила се на овај потез због продаје куће у Нормандији, где је држала гардеробу.

Понудила је готово целу Лоранову колекцију коју је поседовала. Код "Кристиза", у авенији Матињон, на аукцији је било 129 комада одеће, а надметање је трајало пуних пет сати. Чак деведесет одсто понуђених одевних предмета је плаћено више од почетне цене.

Комплет из сезоне 1977/1978. плаћен је, тако, 52.500 евра, што је 10 пута више од прве процене. То је уједно био и најскупљи експонат. Кратку хаљину с утканим перлама из 1969, коју је глумица носила када је упознала Алфреда Хичкока, нови власник платио је 42.500 евра. Још 140 делова одеће из гардеробера Катрин Денев налазило се на онлајн аукцији која је трајала до 30. јануара у поноћ.

Славна глумица је била више него задовољна, али није желела да каже шта ће да уради са зарађеним новцем.

- Немам потребу да се правдам. Имам идеју, али задржаћу је за себе - поручила је медијима Катрин Денев.

НОВОСТИ
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар