Katrin Denev rasprodala dIo svoje garderobe

Francuska glumica odlučila da se rastane s delom bogate garderobe i na aukciji proda komplete iz modne kuće "Iv Sen Loran", koje je sticala prethodnih 40 godina.

Moda i ljepota 01.02.2019 | 10:57
Katrin Denev rasprodala dIo svoje garderobe
ČUVENA francuska glumica Katrin Denev (75) odlučila je da se rastane s delom bogate garderobe i na aukciji proda komplete iz modne kuće "Iv Sen Loran", koje je sticala prethodnih 40 godina. Rezultat je premašio očekivanja, a zarada je iznosila 900.000 evra. Denev, inače dobra prijateljica poznatog kreatora, odlučila se na ovaj potez zbog prodaje kuće u Normandiji, gde je držala garderobu.

Ponudila je gotovo celu Loranovu kolekciju koju je posedovala. Kod "Kristiza", u aveniji Matinjon, na aukciji je bilo 129 komada odeće, a nadmetanje je trajalo punih pet sati. Čak devedeset odsto ponuđenih odevnih predmeta je plaćeno više od početne cene.

Komplet iz sezone 1977/1978. plaćen je, tako, 52.500 evra, što je 10 puta više od prve procene. To je ujedno bio i najskuplji eksponat. Kratku haljinu s utkanim perlama iz 1969, koju je glumica nosila kada je upoznala Alfreda Hičkoka, novi vlasnik platio je 42.500 evra. Još 140 delova odeće iz garderobera Katrin Denev nalazilo se na onlajn aukciji koja je trajala do 30. januara u ponoć.

Slavna glumica je bila više nego zadovoljna, ali nije želela da kaže šta će da uradi sa zarađenim novcem.

- Nemam potrebu da se pravdam. Imam ideju, ali zadržaću je za sebe - poručila je medijima Katrin Denev.

NOVOSTI
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar