РС нема изборне побједнике

У Републици Српској не постоје изборни побједници, него они који су изборе отели од народа.  

Република Српска 31.01.2019 | 11:46
РС нема изборне побједнике
То за Српскаинфо каже министар спољних послова БиХ Игор Црнадак, коментаришући изјаву предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић која је рекла да је циљ блокада на нивоу БиХ „потискивање изборних побједника и успостављање власти са онима који немају легитимитет, а све у циљу задржавање кадра који одговара СДА“.

– Позивам госпођу Цвијановић да прочита коначан извјештај Канцеларије за демократске институције ОЕБС о изборима у БиХ, који је објављен у понедјељак. Тамо ће видјети потврду онога о чему дуго говоримо, да је РТРС, као јавни сервис, био у функцији СНСД током избора и да је фаворизовао Милорада Додика у односу на Младена Иванића. Видјеће да је бирачима у РС пријећено и да су уцјењивани од стране СНСД. Према томе, у РС не постоје изборни побједници, него они који су изборе отели од народа – каже Црнадак.

Ко су „Бакирови Срби“, додаје он, најбоље се видјело у Народној скупштини у уторак, гдје је СНСД „братски и срчано бранио од смјене потпредсједника из СДА“.

– Што се тиче формирања власти, ми у томе за сада не учествујемо ни на који начин. Позивам СНСД да то коначно доведе до краја, јер је потребно што прије успоставити власт на свим нивоима. Кад се коначно формира власт престаје обављање дуплих функција на свим нивоима, али је занимљиво да се госпођа Цвијановић није огласавала кад је Никола Шпирић био 16 мјесеци предсједавајући Савјета министара БиХ након избора и кад су министри из СНСД обављали дупле функције – поручује Црнадак. 

Подсјећамо, предсједница Цвијановић је у емисији Телеринг РТРС изјавила да је циљ блокаде формирања власти на нивоу БиХ тај да се СНСД спријечи да уђе у Савјет министара БиХ.

Чланица Предсједништва СДА и посланица те партије у Представничком дому БиХ Алма Чоло сматра да је изјава Цвијановићеве неоснована.

-Немамо никаквог разлога да задржавамо министре који су били у ранијем мандату и нисам чула ни један став у СДА да је циљ да се спријечи улазак СНСД у власт јер то је стварно немогуће. Формирање власти се чекало из неколико разлога. Након данашње сједнице Предсједништва СДА, биће одржана и сједница Главног одбора СДА 9. фебруара. Колико чујем, тај дан је и Главни одбор СДП БиХ, у контексту евентуалне наше коалиције са „Бх. блоком“. Што се тиче СНСД и ХДЗ БиХ, мислим да је став СДА да су они неспорни када је у питању конституисање власти јер њихов изборни резултат то свакако гарантује – каже Чоло за Српскаинфо.

(БН ТВ/Српскаинфо)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

БОБА

31.01.2019 10:56

СВАКО НОРМАЛАН РАЗМИШЉА ОВАКО.ЗАТО ШТО ЈЕ ТО ТАЧНО СВЕ ОСТАЛО ЈЕ ЛАЖ.ДИЖУ СЕ КРЕДИТИ И ПЛАТЕ ДА БИХ УШЛИ У ПАРЛАМЕНТ И КАО ЗАСТУПАЛИ НАРОД А ВЕЗЕ СА ВЕЗОМ.ТО ЗНАЈУ И ПТИЦЕ НА ГРАНИ.ЗАТО НАМ НЕ ФУНКЦИЈОНИШУ ИНСТИТУЦИЈЕ .ТО НИЈЕ ПО МЕНИ ВОЉА НАРОДА.ГАДЉИВИ СУ.ПОЗДРАВ ИГОРУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Загор

31.01.2019 11:25

Класична лузерска прича.

Name

Идемо

31.01.2019 13:28

ПОВЕДИТЕ и упутите народ - протести за боље сутра , закон о поријеклу имовине , истрага против криминала и корупције - вријеме пролази а ми ТОНЕМО ?

Name

&&&&

31.01.2019 11:02

Тужно, али истинито у каквој земљи живимо. Народ неписмени не зна да га ови гурају у пропаст и нестанак. Њима је битно да ојачају своје банковне рачуне а народ је ту од избора до избора за пишљивих 50-100 км да их подржи. Јадно и бједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боба

31.01.2019 11:04

Па није никад ни имала !! Избори су увијек договор позиције и опозиције !!и тако од рата !Увезана хоботница траје !!е сад јавно без срама !јер имају довољан број гласаца робова властитих !!! Уцијењених и увуценим у криминал морају са хоботницом јер немају куд !или

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ива

31.01.2019 11:20

Свака цаст.грозно је кад цујес како говоре да неки блокирају изборну вољу народа,згрозим се а сви знамо да су покрадени.криминалци знају само криминалне радње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста

31.01.2019 11:39

Бисерка зна,ниста?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

31.01.2019 12:23

Додиг је пријетњом,то је свако могао да види и чује, крадјом,добио Изборе,плус, подрска, Патријарха, назалост,који је пре на дан,био у Мрцевце,на освецењу Цркве,то нема везе са Светим Савом,ппдрзава Патријарх убице,мафијасе,за сваку долара,и плус Вуциц, опозиција је добро освојила,уз помоћ Бозију,

Name

Црнадак

31.01.2019 12:24

Ти сад прицас о покраденим изборима! Знали сте да це бити покрадени и нисте довољно урадили да не буду. Кад су избори покрадени и онда нисте ниста урадили. Тад сте требали повести народ у мирне демонстрације, и опет нисте ниста уцинили. Крили сте се иза Давора Драгицевица, да вас он поведе, али нисте успјели, открио вас је! Ви сте неспособни себицни ухљеби, тзв опозиција, доказујете се ко је веци Србин ви или сектаси, и полетите им под скуте да показете како и ви ститите РС! Од кога је ститите? Од резима и вас који сте исти као и они! Конацно показасте своје право рухо. Ста си ти урадио као министар за иностране послове за овај народ? Схватио си своју функцију као пут око свијета! Ниси се борио да медјународна заједница чује у каквом смо хаосу и да нам треба помоћ! Ниси им прицао како нам дјецу убијају! Ниси им прицао о Давиду и ПзД! Ниси позвао Wигемарка и Инцка да раде свој посао или одлазе! Ниси ништа урадио већ се понекад јавис са својом супљом причом. И нека вас Баја исмијава, заслужили сте јер сте неспособни, а ви би као преузели власт!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

31.01.2019 12:24

Пирова побједа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

31.01.2019 12:56

На које око си цитао изборне резултате несрецнице?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.01.2019 14:09

Сто сте излазили на изборе кад сте унапријед знали да су нерегуларни ? Зато сто вас заболи за народ. Вазно је да су се одржали и сад 4 године можете около да се жалите и тако све у круг.

ОДГОВОРИТЕ