RS nema izborne pobjednike

U Republici Srpskoj ne postoje izborni pobjednici, nego oni koji su izbore oteli od naroda.  

Republika Srpska 31.01.2019 | 11:46
RS nema izborne pobjednike
To za Srpskainfo kaže ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak, komentarišući izjavu predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović koja je rekla da je cilj blokada na nivou BiH „potiskivanje izbornih pobjednika i uspostavljanje vlasti sa onima koji nemaju legitimitet, a sve u cilju zadržavanje kadra koji odgovara SDA“.

– Pozivam gospođu Cvijanović da pročita konačan izvještaj Kancelarije za demokratske institucije OEBS o izborima u BiH, koji je objavljen u ponedjeljak. Tamo će vidjeti potvrdu onoga o čemu dugo govorimo, da je RTRS, kao javni servis, bio u funkciji SNSD tokom izbora i da je favorizovao Milorada Dodika u odnosu na Mladena Ivanića. Vidjeće da je biračima u RS prijećeno i da su ucjenjivani od strane SNSD. Prema tome, u RS ne postoje izborni pobjednici, nego oni koji su izbore oteli od naroda – kaže Crnadak.

Ko su „Bakirovi Srbi“, dodaje on, najbolje se vidjelo u Narodnoj skupštini u utorak, gdje je SNSD „bratski i srčano branio od smjene potpredsjednika iz SDA“.

– Što se tiče formiranja vlasti, mi u tome za sada ne učestvujemo ni na koji način. Pozivam SNSD da to konačno dovede do kraja, jer je potrebno što prije uspostaviti vlast na svim nivoima. Kad se konačno formira vlast prestaje obavljanje duplih funkcija na svim nivoima, ali je zanimljivo da se gospođa Cvijanović nije oglasavala kad je Nikola Špirić bio 16 mjeseci predsjedavajući Savjeta ministara BiH nakon izbora i kad su ministri iz SNSD obavljali duple funkcije – poručuje Crnadak. 

Podsjećamo, predsjednica Cvijanović je u emisiji Telering RTRS izjavila da je cilj blokade formiranja vlasti na nivou BiH taj da se SNSD spriječi da uđe u Savjet ministara BiH.

Članica Predsjedništva SDA i poslanica te partije u Predstavničkom domu BiH Alma Čolo smatra da je izjava Cvijanovićeve neosnovana.

-Nemamo nikakvog razloga da zadržavamo ministre koji su bili u ranijem mandatu i nisam čula ni jedan stav u SDA da je cilj da se spriječi ulazak SNSD u vlast jer to je stvarno nemoguće. Formiranje vlasti se čekalo iz nekoliko razloga. Nakon današnje sjednice Predsjedništva SDA, biće održana i sjednica Glavnog odbora SDA 9. februara. Koliko čujem, taj dan je i Glavni odbor SDP BiH, u kontekstu eventualne naše koalicije sa „Bh. blokom“. Što se tiče SNSD i HDZ BiH, mislim da je stav SDA da su oni nesporni kada je u pitanju konstituisanje vlasti jer njihov izborni rezultat to svakako garantuje – kaže Čolo za Srpskainfo.

(BN TV/Srpskainfo)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

BOBA

31.01.2019 10:56

SVAKO NORMALAN RAZMIŠLJA OVAKO.ZATO ŠTO JE TO TAČNO SVE OSTALO JE LAŽ.DIŽU SE KREDITI I PLATE DA BIH UŠLI U PARLAMENT I KAO ZASTUPALI NAROD A VEZE SA VEZOM.TO ZNAJU I PTICE NA GRANI.ZATO NAM NE FUNKCIJONIŠU INSTITUCIJE .TO NIJE PO MENI VOLJA NARODA.GADLJIVI SU.POZDRAV IGORU.

ODGOVORITE
Name

Zagor

31.01.2019 11:25

Klasična luzerska priča.

Name

Idemo

31.01.2019 13:28

POVEDITE i uputite narod - protesti za bolje sutra , zakon o porijeklu imovine , istraga protiv kriminala i korupcije - vrijeme prolazi a mi TONEMO ?

Name

&&&&

31.01.2019 11:02

Тужно, али истинито у каквој земљи живимо. Народ неписмени не зна да га ови гурају у пропаст и нестанак. Њима је битно да ојачају своје банковне рачуне а народ је ту од избора до избора за пишљивих 50-100 км да их подржи. Јадно и бједно.

ODGOVORITE
Name

Boba

31.01.2019 11:04

Pa nije nikad ni imala !! Izbori su uvijek dogovor pozicije i opozicije !!i tako od rata !Uvezana hobotnica traje !!e sad javno bez srama !jer imaju dovoljan broj glasaca robova vlastitih !!! Ucijenjenih i uvucenim u kriminal moraju sa hobotnicom jer nemaju kud !ili

ODGOVORITE
Name

Iva

31.01.2019 11:20

Svaka cast.grozno je kad cujes kako govore da neki blokiraju izbornu volju naroda,zgrozim se a svi znamo da su pokradeni.kriminalci znaju samo kriminalne radnje.

ODGOVORITE
Name

Sta

31.01.2019 11:39

Biserka zna,nista?

ODGOVORITE
Name

Borac

31.01.2019 12:23

Dodig je prijetnjom,to je svako mogao da vidi i čuje, kradjom,dobio Izbore,plus, podrska, Patrijarha, nazalost,koji je pre na dan,bio u Mrcevce,na osvecenju Crkve,to nema veze sa Svetim Savom,ppdrzava Patrijarh ubice,mafijase,za svaku dolara,i plus Vucic, opozicija je dobro osvojila,uz pomoć Boziju,

Name

Crnadak

31.01.2019 12:24

Ti sad pricas o pokradenim izborima! Znali ste da ce biti pokradeni i niste dovoljno uradili da ne budu. Kad su izbori pokradeni i onda niste nista uradili. Tad ste trebali povesti narod u mirne demonstracije, i opet niste nista ucinili. Krili ste se iza Davora Dragicevica, da vas on povede, ali niste uspjeli, otkrio vas je! Vi ste nesposobni sebicni uhljebi, tzv opozicija, dokazujete se ko je veci Srbin vi ili sektasi, i poletite im pod skute da pokazete kako i vi stitite RS! Od koga je stitite? Od rezima i vas koji ste isti kao i oni! Konacno pokazaste svoje pravo ruho. Sta si ti uradio kao ministar za inostrane poslove za ovaj narod? Shvatio si svoju funkciju kao put oko svijeta! Nisi se borio da medjunarodna zajednica čuje u kakvom smo haosu i da nam treba pomoć! Nisi im pricao kako nam djecu ubijaju! Nisi im pricao o Davidu i PzD! Nisi pozvao Wigemarka i Incka da rade svoj posao ili odlaze! Nisi ništa uradio već se ponekad javis sa svojom supljom pričom. I neka vas Baja ismijava, zaslužili ste jer ste nesposobni, a vi bi kao preuzeli vlast!

ODGOVORITE
Name

Direkt

31.01.2019 12:24

Pirova pobjeda.

ODGOVORITE
Name

Neso Republika Srpska

31.01.2019 12:56

Na koje oko si citao izborne rezultate nesrecnice?

ODGOVORITE
Name

Re

31.01.2019 14:09

Sto ste izlazili na izbore kad ste unaprijed znali da su neregularni ? Zato sto vas zaboli za narod. Vazno je da su se održali i sad 4 godine možete okolo da se žalite i tako sve u krug.

ODGOVORITE