Партизанова ренесанса: Ако их потцијените, платићете!

"Када је кошаркашки клуб Партизан довео Италијана Андреу Тринкијерија очекивања су била велика, а чувени тренер је већину очекивања већ оправдао".

Кошарка 29.01.2019 | 23:50
Партизанова ренесанса: Ако их потцијените, платићете!
На специјализованом кошаркашком порталу "Еурохоопс" објављен је текст са насловом "Партизанова ренесанса", у којем су заслуге за, за сада, генерално успешну сезону Партизана приписане њему.

Тринкијери је на место шефа струке дошао 1. новембра 2018. године, непосредно након што је, после дебакла против Задра у Београду, тадашњи тренер Ненад Чанак поднео оставку. Очекивања навијача Партизана су свакако била велика, с обзиром да је на њихову клупу дошао тренер реномеа каквог нису имали од одласка Душка Вујошевића, али "чак ни највернији навијачи нису могли да очекују овакав заокрет у сезони", наводи се на поменутим порталу.

Партизан је подигао ниво у АБА лиги, у Еврокупу се, упркос малим шансама, изборио за пласман у Топ 16, а сада, два кола пре краја, има шансе и да се пласира у Топ 8.

Црно-бели су савладали Монако у најскорије одиграном колу Еврокупа, а новинари Јурохупса су заслуге за то дале и најновијем појачању "парног ваљка". У питању је Алекс Ренфро, амерички плејмејкер, који је у победи у Кнежевини имао 20 поена, шест скокова и пет асистенција.

"Коначно, сви делови Партизанове слагалице се савршено уклапају", наводи се, и додаје цитат Андрее Тринкијерија после меча са Монаком:

"Дошли смо овде да победимо тим који нас је 'убио' пре недељу дана. Играли смо сјајну тимску кошарку, добро у одбрани и нападу. Правили смо и грешке, због неких немамо предност у разлици, али све је то само додатан мотив за нас како би били бољи", рекао је тада Тринкијери.

Партизан је у АБА лиги тренутно на трећој позицији пет кола пре краја, док у Еврокупу и даље има добре шансе да се пласира међу најбољих осам. Предстоји им дуел против Лијетувос Ритаса, којем гостују у среду.

За крај, остале су "јаке" речи поменутог портала – "Будите упозорени. Овај тим још увек не може да се пореди са оним из Партизанових славних дана. Али, ако их потцените, платићете".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар