Partizanova renesansa: Ako ih potcijenite, platićete!

"Kada je košarkaški klub Partizan doveo Italijana Andreu Trinkijerija očekivanja su bila velika, a čuveni trener je većinu očekivanja već opravdao".

Košarka 29.01.2019 | 23:50
Partizanova renesansa: Ako ih potcijenite, platićete!
Na specijalizovanom košarkaškom portalu "Eurohoops" objavljen je tekst sa naslovom "Partizanova renesansa", u kojem su zasluge za, za sada, generalno uspešnu sezonu Partizana pripisane njemu.

Trinkijeri je na mesto šefa struke došao 1. novembra 2018. godine, neposredno nakon što je, posle debakla protiv Zadra u Beogradu, tadašnji trener Nenad Čanak podneo ostavku. Očekivanja navijača Partizana su svakako bila velika, s obzirom da je na njihovu klupu došao trener renomea kakvog nisu imali od odlaska Duška Vujoševića, ali "čak ni najverniji navijači nisu mogli da očekuju ovakav zaokret u sezoni", navodi se na pomenutim portalu.

Partizan je podigao nivo u ABA ligi, u Evrokupu se, uprkos malim šansama, izborio za plasman u Top 16, a sada, dva kola pre kraja, ima šanse i da se plasira u Top 8.

Crno-beli su savladali Monako u najskorije odigranom kolu Evrokupa, a novinari Jurohupsa su zasluge za to dale i najnovijem pojačanju "parnog valjka". U pitanju je Aleks Renfro, američki plejmejker, koji je u pobedi u Kneževini imao 20 poena, šest skokova i pet asistencija.

"Konačno, svi delovi Partizanove slagalice se savršeno uklapaju", navodi se, i dodaje citat Andree Trinkijerija posle meča sa Monakom:

"Došli smo ovde da pobedimo tim koji nas je 'ubio' pre nedelju dana. Igrali smo sjajnu timsku košarku, dobro u odbrani i napadu. Pravili smo i greške, zbog nekih nemamo prednost u razlici, ali sve je to samo dodatan motiv za nas kako bi bili bolji", rekao je tada Trinkijeri.

Partizan je u ABA ligi trenutno na trećoj poziciji pet kola pre kraja, dok u Evrokupu i dalje ima dobre šanse da se plasira među najboljih osam. Predstoji im duel protiv Lijetuvos Ritasa, kojem gostuju u sredu.

Za kraj, ostale su "jake" reči pomenutog portala – "Budite upozoreni. Ovaj tim još uvek ne može da se poredi sa onim iz Partizanovih slavnih dana. Ali, ako ih potcenite, platićete".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar