ШПА: Ни против Леганеса није могло без Месија!

Барса опет има убитачан трилинг – чува одстојање испред Атлетика! Фудбалери Барселоне савладали су Леганес 3:1 у последњем недељном мечу 20. кола шпанске ЛаЛиге.  Морао је Валверде да пошаље на терен свог најбољег фудбалера да би Барселона победила Леганес. . .  Ни Леганес не могу да победе без Месија.  Каталонци се намучили, али уписали нову тројку у Примери.

Фудбал 20.01.2019 | 23:33
ШПА: Ни против Леганеса није могло без Месија!
Каталонци опет имају фантастичан нападачки трио, који је "уништен" одласком Нејмара у ПСЖ претпрошлог лета.

Лионелу Месију и Луису Суаресу се ове сезоне прикључио млади Осман Дембеле који је против Леганеса постигао осми гол у првенству, 12. у свим такмичењима.

Дембеле је "начео" Леганес у недељу увече након дуплог паса са Ђордијем Албом који га је фантастично проиграо, а целу акцију је започео Ђерар Пике тако што је изнео лопту на противничку половину терена одолевши нападима четворице противника.

Леганес поравнава резултат у 57. минуту, да би 20 минута пре краја меч "преломио" Суарес, покупивши одбитак пре голмана гостију, након сјајног шута Месија.

Тачку на победу ставио је Аргентинац у надокнади времена, после још једне фантастичне асистенције Албе.

Лидер ЛаЛиге Барселона је седмом узастопном победом задржала четири бода предности у односу на другопласирани Атлетико, док је Леганес другим поразом у последња три кола остао на два бода од зоне испадања.

Барселона у следећем колу гостује каталонском ривалу Ђирони, док Леганес чека конкурента у борби за опстанак Еибар.

У претходно одиграним мечевима Леванте је савладао Ваљадолид 2:0, док су Рајо Ваљекано и Реал Сосиједад ремизирали 2:2.

Баски су успели да надокнаде два гола заостатка из првих 30 минута меча, али нису имали снаге за потпуно преокрет на Ваљекасу.

Барселона је продужила првенствену серију победа (седам) новим тријумфом против Леганеса од 3:1, али је и вечерас доказано да Каталонци не могу да сломе ривала без помоћи Лионела Месија.

Морао је магични Аргентинац да уђе у игру у 64. миунуту код нерешеног резултата и раздрма екипу, а његов прелеп ударац ка голу Пичија Куељара, спретни Луис Суарез је претворио у победоносни погодак у 71. минуту тако што је први налетео на одбијену лопту од стране голмана гостију.

Био је то тренутак који је прекратио муке Каталонцима који су се мучили против дрчног противника. Одлично је Маурисио Пелегрино искористио чињеницу да је Валверде оставио на клупи Месија и Ракитића. У таквој атмосфери Усман Дембеле је дириговао игром Барсе, а после сјајне акције из 30. минута и комбинације са Албомдовео је Барселону у предност.

Међутим, у наставку се Леганес ослободио, а после фантастичне контре новајлија Мартин Браитваит је у 57. поравнао на 1:1. Мајсторски су гости избегли офсајд замку, а дански нападач који је стигао почетком месеца из Мидлзброа успео да после Реала да гол и Барслеони у само неколико дана. Велики подвиг.

Био је то знак да тренер Барсе хитно реагује, у 64. минуту уместо Алење и Артура послао је на терен Месија и Ракитића који су му завршили посао.

Аргентинац је прво помогао Суарезу да донесе предност, уједно и постане пети најефикаснији стрелац у историји овог клуба са 167 погодака, а тачку на још једну лагану партију Меси је ставио у 92. минуту после комбинације са Ђордијем Албом који је био један од бољих у екипи Барсе вечерас.

То је 18. првенствени погодак Лионела Месија у Ла Лиги ове сезоне. Нема бољег.

Трећи пут ове сезоне Лео Меси је меч почео на клупи - и трећи пут је морао да уђе на терен јер резултат није био повољан по његову екипу...

Тако је било против Тотенхема и Атлетик Билбаоа, као и вечерас против Леганеса који је у 57. минуту преко Брејтвејта изједначио резултат на "Ноу Кампу", тако да је Ернесто Валверде морао у игру да уведе свог најбољег фудбалера.

Први стрелац и асистент екипе је у игру ушао у 64. минуту и већ у 71. минуту "испалио" страшан хитац после ког је Луис Суарез притрчао и закуцао лопту у мрежу.

До краја сусрета се Меси уписао и у стрелце у надокнади времена, званично 400. пут у Примери, пошто су статистичари погрешили у претходној процени када је грешком у голове Аргентинца уписан и аутогол Аморебијете у дуелу са Билбаом.

Кључни гол Уругвајца био је и те како контроверзан пошто се Суарез из све снаге залетео у голмана Куељара - после чега је овај остао да лежи на трави - међутим арбитар меча је у консултацији са ВАР собом одлучио да погодак призна пошто је нападач Барсе први стигао до лопте.

Није помогло ни то што је Куељар одмах тражио лекарску интервенцију...

До уласка Месија највише се питао Усман Дембеле који је дриблинзима излуђивао играче Леганеса и уписао је осми гол у Примери у 32. минуту, али је због повреде морао из игре.

Лопта му је "побегла" испод десне ноге тако да је направио шпагу и потом повредио чланак леве ноге, а видећемо колика га пауза чека и да ли ће Барселона изненада морати да реагује и доведе појачање за наставак сезоне.

Није Барселона до краја меча била толико надмоћна и све време је страховала од контри Леганеса, али ако узмемо у обзир да су освојили три бода - ризик Валвердеа се исплатио.

Ипак, публика је видела и гол Месија, иако су се сигурно разочарали када су га видели на клупи.

Каталонци су остали лидери Примере са 46 бодова, пет више од Атлетико Мадрида, али десет више од најљућег ривала Реал Мадрида.

ПРИМЕРА, 20. коло:

Реал - Севиља 2:0 (0:0)
/Каземиро 78, Модрић 90+2/

Уеска - Атлетико 0:3 (0:1)
/Лукас 31, Ариас 52, Коке 71/

Селта - Валенсија 1:2 (1:0)
/Араухо 40 - Торес 71, Родриго 84/

у петак

Хетафе - Алавес 4:0 (1:0)
/Хаиме Мата 33п, 88, Молина 46, 55/

у недељу

Бетис - Ђирона 3:2 (1:2)
/Тељо 12, Лорен 54, Каналес 94 – Гарсија 36, Думбија 44/

Виљареал – Билбао 1:1 (0:1)
/Екамби 71 - Коста 18аг/

Леванте - Ваљадолид 2:0 (1:0)
/Коке 42, Рођер 90+5/

Рајо Ваљекано - Сосиједад 2:2 (2:1)
/Комесана 22, Ембарба 28 - Морено 39, Вилијан 82/

Барселона - Леганес 3:1 (1:0)
/Дембеле 32, Суарез 71, Меси 90+2 - Брејтвејт 57/

у понедељак

Еибар - Еспањол 21.00

ТАБЕЛА: Барселона 46, Атлетико М. 41, Реал 36, Севиља 33, Алавес 32, Хетафе 31, Бетис 29, Валенсија 26, Леванте 26, Сосиједад 26, Ђирона 24, Еспањол (-1) 24, Билбао 23, Леганес 22, Ваљадолид 22, Еибар (-1) 22, Селта 21, Рајо Ваљекано 20, Виљареал 18, Уеска 11.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар