ŠPA: Ni protiv Leganesa nije moglo bez Mesija!

Barsa opet ima ubitačan triling – čuva odstojanje ispred Atletika! Fudbaleri Barselone savladali su Leganes 3:1 u poslednjem nedeljnom meču 20. kola španske LaLige.  Morao je Valverde da pošalje na teren svog najboljeg fudbalera da bi Barselona pobedila Leganes. . .  Ni Leganes ne mogu da pobede bez Mesija.  Katalonci se namučili, ali upisali novu trojku u Primeri.

Fudbal 20.01.2019 | 23:33
ŠPA: Ni protiv Leganesa nije moglo bez Mesija!
Katalonci opet imaju fantastičan napadački trio, koji je "uništen" odlaskom Nejmara u PSŽ pretprošlog leta.

Lionelu Mesiju i Luisu Suaresu se ove sezone priključio mladi Osman Dembele koji je protiv Leganesa postigao osmi gol u prvenstvu, 12. u svim takmičenjima.

Dembele je "načeo" Leganes u nedelju uveče nakon duplog pasa sa Đordijem Albom koji ga je fantastično proigrao, a celu akciju je započeo Đerar Pike tako što je izneo loptu na protivničku polovinu terena odolevši napadima četvorice protivnika.

Leganes poravnava rezultat u 57. minutu, da bi 20 minuta pre kraja meč "prelomio" Suares, pokupivši odbitak pre golmana gostiju, nakon sjajnog šuta Mesija.

Tačku na pobedu stavio je Argentinac u nadoknadi vremena, posle još jedne fantastične asistencije Albe.

Lider LaLige Barselona je sedmom uzastopnom pobedom zadržala četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Atletiko, dok je Leganes drugim porazom u poslednja tri kola ostao na dva boda od zone ispadanja.

Barselona u sledećem kolu gostuje katalonskom rivalu Đironi, dok Leganes čeka konkurenta u borbi za opstanak Eibar.

U prethodno odigranim mečevima Levante je savladao Valjadolid 2:0, dok su Rajo Valjekano i Real Sosijedad remizirali 2:2.

Baski su uspeli da nadoknade dva gola zaostatka iz prvih 30 minuta meča, ali nisu imali snage za potpuno preokret na Valjekasu.

Barselona je produžila prvenstvenu seriju pobeda (sedam) novim trijumfom protiv Leganesa od 3:1, ali je i večeras dokazano da Katalonci ne mogu da slome rivala bez pomoći Lionela Mesija.

Morao je magični Argentinac da uđe u igru u 64. miunutu kod nerešenog rezultata i razdrma ekipu, a njegov prelep udarac ka golu Pičija Kueljara, spretni Luis Suarez je pretvorio u pobedonosni pogodak u 71. minutu tako što je prvi naleteo na odbijenu loptu od strane golmana gostiju.

Bio je to trenutak koji je prekratio muke Kataloncima koji su se mučili protiv drčnog protivnika. Odlično je Maurisio Pelegrino iskoristio činjenicu da je Valverde ostavio na klupi Mesija i Rakitića. U takvoj atmosferi Usman Dembele je dirigovao igrom Barse, a posle sjajne akcije iz 30. minuta i kombinacije sa Albomdoveo je Barselonu u prednost.

Međutim, u nastavku se Leganes oslobodio, a posle fantastične kontre novajlija Martin Braitvait je u 57. poravnao na 1:1. Majstorski su gosti izbegli ofsajd zamku, a danski napadač koji je stigao početkom meseca iz Midlzbroa uspeo da posle Reala da gol i Barsleoni u samo nekoliko dana. Veliki podvig.

Bio je to znak da trener Barse hitno reaguje, u 64. minutu umesto Alenje i Artura poslao je na teren Mesija i Rakitića koji su mu završili posao.

Argentinac je prvo pomogao Suarezu da donese prednost, ujedno i postane peti najefikasniji strelac u istoriji ovog kluba sa 167 pogodaka, a tačku na još jednu laganu partiju Mesi je stavio u 92. minutu posle kombinacije sa Đordijem Albom koji je bio jedan od boljih u ekipi Barse večeras.

To je 18. prvenstveni pogodak Lionela Mesija u La Ligi ove sezone. Nema boljeg.

Treći put ove sezone Leo Mesi je meč počeo na klupi - i treći put je morao da uđe na teren jer rezultat nije bio povoljan po njegovu ekipu...

Tako je bilo protiv Totenhema i Atletik Bilbaoa, kao i večeras protiv Leganesa koji je u 57. minutu preko Brejtvejta izjednačio rezultat na "Nou Kampu", tako da je Ernesto Valverde morao u igru da uvede svog najboljeg fudbalera.

Prvi strelac i asistent ekipe je u igru ušao u 64. minutu i već u 71. minutu "ispalio" strašan hitac posle kog je Luis Suarez pritrčao i zakucao loptu u mrežu.

Do kraja susreta se Mesi upisao i u strelce u nadoknadi vremena, zvanično 400. put u Primeri, pošto su statističari pogrešili u prethodnoj proceni kada je greškom u golove Argentinca upisan i autogol Amorebijete u duelu sa Bilbaom.

Ključni gol Urugvajca bio je i te kako kontroverzan pošto se Suarez iz sve snage zaleteo u golmana Kueljara - posle čega je ovaj ostao da leži na travi - međutim arbitar meča je u konsultaciji sa VAR sobom odlučio da pogodak prizna pošto je napadač Barse prvi stigao do lopte.

Nije pomoglo ni to što je Kueljar odmah tražio lekarsku intervenciju...

Do ulaska Mesija najviše se pitao Usman Dembele koji je driblinzima izluđivao igrače Leganesa i upisao je osmi gol u Primeri u 32. minutu, ali je zbog povrede morao iz igre.

Lopta mu je "pobegla" ispod desne noge tako da je napravio špagu i potom povredio članak leve noge, a videćemo kolika ga pauza čeka i da li će Barselona iznenada morati da reaguje i dovede pojačanje za nastavak sezone.

Nije Barselona do kraja meča bila toliko nadmoćna i sve vreme je strahovala od kontri Leganesa, ali ako uzmemo u obzir da su osvojili tri boda - rizik Valverdea se isplatio.

Ipak, publika je videla i gol Mesija, iako su se sigurno razočarali kada su ga videli na klupi.

Katalonci su ostali lideri Primere sa 46 bodova, pet više od Atletiko Madrida, ali deset više od najljućeg rivala Real Madrida.

PRIMERA, 20. kolo:

Real - Sevilja 2:0 (0:0)
/Kazemiro 78, Modrić 90+2/

Ueska - Atletiko 0:3 (0:1)
/Lukas 31, Arias 52, Koke 71/

Selta - Valensija 1:2 (1:0)
/Arauho 40 - Tores 71, Rodrigo 84/

u petak

Hetafe - Alaves 4:0 (1:0)
/Haime Mata 33p, 88, Molina 46, 55/

u nedelju

Betis - Đirona 3:2 (1:2)
/Teljo 12, Loren 54, Kanales 94 – Garsija 36, Dumbija 44/

Viljareal – Bilbao 1:1 (0:1)
/Ekambi 71 - Kosta 18ag/

Levante - Valjadolid 2:0 (1:0)
/Koke 42, Rođer 90+5/

Rajo Valjekano - Sosijedad 2:2 (2:1)
/Komesana 22, Embarba 28 - Moreno 39, Vilijan 82/

Barselona - Leganes 3:1 (1:0)
/Dembele 32, Suarez 71, Mesi 90+2 - Brejtvejt 57/

u ponedeljak

Eibar - Espanjol 21.00

TABELA: Barselona 46, Atletiko M. 41, Real 36, Sevilja 33, Alaves 32, Hetafe 31, Betis 29, Valensija 26, Levante 26, Sosijedad 26, Đirona 24, Espanjol (-1) 24, Bilbao 23, Leganes 22, Valjadolid 22, Eibar (-1) 22, Selta 21, Rajo Valjekano 20, Viljareal 18, Ueska 11.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar