Штефи и Андре, пар чија дјеца неће играти тенис!

Викенд издање „Аустралијена“ доноси нам занимљив интервју са најпознатијим тениским брачним паром, Андреом Агасијем и Штефи Граф.

Тенис 20.01.2019 | 22:45
Штефи и Андре, пар чија дјеца неће играти тенис!
Светом белог спорта владали су осамдесетих и деведесетих година прошлог века, наосвајали се великих титула, а заједно укупно имају невероватних 30 Гренд слем трофеја.

„И дан данас ме пецка на ту тему ко је освојио више Гренд слем пехара“, пожалио се Агаси. 

Имају двоје деце, Џејдена (17) и Џез (15). Да су кренули тениским водама, вероватно бисте то већ чули јер би вероватно играли по каквим јуниорским турнирима, али ништа од тога. 

Џејден себи крчи пут у једном сасвим другачијем спорту, бејзболу, док је Џез, која иначе воли да плеше, и такмичила се годинама у хип-хоп плесу, сада решила мало да одмори. 

„Дала је мало себи одушка, то је изузетно интензиван спорт. И даље ужива у томе, али више се не такмичи. Помало се интересује за одбојку и голф, покушава да открије неке друге страсти“, каже Штефи. 

Некадашња велика ривалка наше Монике Селеш каже да су и она и Андре од почетка били против тога да им се деца баве тенисом. 

„Обоје смо уверења да дете мора да има неку страст према томе чиме се бави, мора само да открије шта жели. Ми смо ту да их подржимо. Због начина на који смо ми одрастали, мислим да смо имали много осећаја за њих и пустили смо их да сами уче и препознају одређена искуства. А тенис, па не видим да имате неких великих шампиона у другој генерацији тенисера у једној породици. Историја говори сама за себе“, поручила је Грфаова. 

Бивши тренер Новака Ђоковића, који је ових дана у Мелбурну ради промоције појединих брендова, открио је како је те 1999. године почео везу са немачком тенисерком. 

„Био је то успех преко ноћи!“, рекао је што је Штефи натерало да се жестоко насмеје ,а онда је он рекао и ово. 

„Не бих рекао да сам искористио много прилика колико је требало, да бих се искупио за ту ноћ“. 

Штефи је додала да је њихова љубав „јака као и првог дана“, док се Андре сложио с тим рекавши да су њихови односи „све приснији“. 

Занимљиво је да је Агаси у све проблеме које је имао током каријере ушао можда и због чињенице да „никада није волео тенис“! Тако је рекао 2016. 

„Никад нисам волео тенис. Са седам година су ме представили као будућег броја један, тако је говорио мој отац Мајк. Постао сам први, али то ми није донело много задовољства и после тога сам упао у један од највећих вртлога у каријери“, рекао је Андре подсећајући на проблеме са коришћењем дроге "кристалметамфетамина" или код нас познатијег као "кристал мета". 

Пре 17 година су се венчали, а пре 20 година Штефи је прекинула да игра, док се Андре повукао 2006. Она је у Мелбурну први пут после 15 година. 

„Много тога се променило. Град једва да сам препознала. Нисам била на тенису, чујем да је све другачије и да је све проширено, што је штета, јер се мени допадало како је раније било“, признала је бивша шампионка.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар