Štefi i Andre, par čija djeca neće igrati tenis!

Vikend izdanje „Australijena“ donosi nam zanimljiv intervju sa najpoznatijim teniskim bračnim parom, Andreom Agasijem i Štefi Graf.

Tenis 20.01.2019 | 22:45
Štefi i Andre, par čija djeca neće igrati tenis!
Svetom belog sporta vladali su osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, naosvajali se velikih titula, a zajedno ukupno imaju neverovatnih 30 Grend slem trofeja.

„I dan danas me pecka na tu temu ko je osvojio više Grend slem pehara“, požalio se Agasi. 

Imaju dvoje dece, Džejdena (17) i Džez (15). Da su krenuli teniskim vodama, verovatno biste to već čuli jer bi verovatno igrali po kakvim juniorskim turnirima, ali ništa od toga. 

Džejden sebi krči put u jednom sasvim drugačijem sportu, bejzbolu, dok je Džez, koja inače voli da pleše, i takmičila se godinama u hip-hop plesu, sada rešila malo da odmori. 

„Dala je malo sebi oduška, to je izuzetno intenzivan sport. I dalje uživa u tome, ali više se ne takmiči. Pomalo se interesuje za odbojku i golf, pokušava da otkrije neke druge strasti“, kaže Štefi. 

Nekadašnja velika rivalka naše Monike Seleš kaže da su i ona i Andre od početka bili protiv toga da im se deca bave tenisom. 

„Oboje smo uverenja da dete mora da ima neku strast prema tome čime se bavi, mora samo da otkrije šta želi. Mi smo tu da ih podržimo. Zbog načina na koji smo mi odrastali, mislim da smo imali mnogo osećaja za njih i pustili smo ih da sami uče i prepoznaju određena iskustva. A tenis, pa ne vidim da imate nekih velikih šampiona u drugoj generaciji tenisera u jednoj porodici. Istorija govori sama za sebe“, poručila je Grfaova. 

Bivši trener Novaka Đokovića, koji je ovih dana u Melburnu radi promocije pojedinih brendova, otkrio je kako je te 1999. godine počeo vezu sa nemačkom teniserkom. 

„Bio je to uspeh preko noći!“, rekao je što je Štefi nateralo da se žestoko nasmeje ,a onda je on rekao i ovo. 

„Ne bih rekao da sam iskoristio mnogo prilika koliko je trebalo, da bih se iskupio za tu noć“. 

Štefi je dodala da je njihova ljubav „jaka kao i prvog dana“, dok se Andre složio s tim rekavši da su njihovi odnosi „sve prisniji“. 

Zanimljivo je da je Agasi u sve probleme koje je imao tokom karijere ušao možda i zbog činjenice da „nikada nije voleo tenis“! Tako je rekao 2016. 

„Nikad nisam voleo tenis. Sa sedam godina su me predstavili kao budućeg broja jedan, tako je govorio moj otac Majk. Postao sam prvi, ali to mi nije donelo mnogo zadovoljstva i posle toga sam upao u jedan od najvećih vrtloga u karijeri“, rekao je Andre podsećajući na probleme sa korišćenjem droge "kristalmetamfetamina" ili kod nas poznatijeg kao "kristal meta". 

Pre 17 godina su se venčali, a pre 20 godina Štefi je prekinula da igra, dok se Andre povukao 2006. Ona je u Melburnu prvi put posle 15 godina. 

„Mnogo toga se promenilo. Grad jedva da sam prepoznala. Nisam bila na tenisu, čujem da je sve drugačije i da je sve prošireno, što je šteta, jer se meni dopadalo kako je ranije bilo“, priznala je bivša šampionka.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar