Најбољи стријелац Суперлиге појачао Звезду!

"Највећи клуб на свету!" Досадашњи фудбалери Напретка, Алекса Вукановић, ново је појачање Црвене звезде у јануарском прелазном року.

Фудбал 18.01.2019 | 18:45
Најбољи стријелац Суперлиге појачао Звезду!
Марко Гобељић, Милош Вулић и Алекса Вукановић поново заједно. Некадашњи трио крушевачког Напретка од данас ће сарађивати у Црвеној звезди.

Гобељић је стигао лета 2017, Вулић пре неколико недеља, а овог петка озваничен је и трансфер водећег стрелца Суперлиге са 12 поготка.

Иако је имао понудуе швајцарске Лозане и из Јужне Кореје и Кине, Вукановић је изабрао црвено-беле са којима је потписао трогодишњи уговор.

Нападач који је јесенас у дресу Напретка постигао 12 погодака, са шампионом Србије потписао је трогодишњи уговор и очекује се да већ у суботу буде на располагању стручном штабу црвено-белих на Кипру.

"Осећам част и одговорност што сам постао део Црвене звезде, за мене највећег клуба у Европи и свету. Упркос иностраним понудама, позив шампиона Србије разрешио је све дилеме по питању наредног корака, па сам са прегршт мотива стигао у Љутице Богдана. Надам се да ће нам пролеће донети бројне заједничке тренутке среће, да ћу сезону завршити као најбољи стрелац, а да ће клуб увећати број трофеја за још два. Наравно, подстрек више су и европски изазови и амбиција да наставимо континуитет добрих резултата на интернационалној сцени", рекао је Вукановић на представљању.

Фудбалер рођен 1992. године други је играч који је ове зиме стигао из Крушевца у Лкутице Богдана пошто је претходно Звездин дрес задужио Милош Вулић.

"Чуо сам се са Вулићем након што је потписао уговор, али и пре него што сам стигао у Београд. Открио ми је шта ме чека, пренео низ позитивних импресија и потврдио да је Звезда прави избор. Драго ми је што ћемо наставити сарадњу".

Вукановић са својих 12 голова дели прво место листе стрелаца српске Суперлиге са фудбалером Радничког из Ниша Нермином Хаскићем.

Спортски директор клуба Митар Мркела истакао је задовољство због ангажмана тренутно најбољег стрелца Супер лиге.

"Презадовољан сам што је Алекса Вукановић потписао уговор са Црвеном звездом, његовим ангажманом наставили смо праксу довођења најбољих домаћих фудбалера. Ради се о играчу који се одлично сналази на неколико позиција у офанзиви, а ми највише од њега очекујемо у улози левог шпица где је и пружао најбоље партије у Напретку о чему сведочи голгетерски учинак ове сезоне. Очекујем да настави досадашњи тренд сјајних игара јер је играч који добро познаје домаћи фудбал, већ неколико сезона игра у Супер лиги и савршено је адаптиран на оно што га чека. Такође, верујем да ће нам од лета бити од помоћи у европским квалификацијама", истакао је Мркела још једном откривши планове црвено-белих у наставку прелазног рока:

"За нас је приоритет одлазак играча, али кад се појави неко изузетно квалитетан обавеза Црвене звезде је да реагује. Алекса Вукановић је неко ко није могао да се заобиђе у овом прелазном року, а видећемо шта ће предстојећи дани донети".

Подсетимо, осим Вукановића и Вулића, конкуренцију су у редовима шампиона, током актуелног прелазног рока, појачали још Немања Милуновић, Дејан Видић, играч који је прослеђен у Земун, и Ерик Јирка који је летос потписао уговор са Црвеном Звездом, али је остао на шестомесечној позајмици у Спартаку из Трнаве.

Црвена звезда је и званично јача за Алексу Вукановића! Најбољи стрелац Суперлиге управо је потписао трогодишњи уговор са српским шампионом и постао четврто појачање у зимском прелазном року.

МОЗЗАРТ Спорт вам доноси и све детаље трансфера. Момак који се афримисао у дресу Напретка годишње ће зарађивати на Маракани 200.000 евра. Такође, црвено-бели су се обавезали да крушевачком Напретку плате обештећење од 350.000 евра. Крушевљањима ће припасти и десет посто од наредног трансфера стрелца 12 голова у Суперлиги ове јесени.

Алекса Вукановић је био жеља Црвене звезде од почетка зимског прелазног рока. Без обзира што су црвено-бели одлично попуњени на крилним и нападачким позицијама, нису пропустили прилику да ангажују играча који је био врло ефикасан у сударима са Црвеном звездом и Партизаном.

За Вукановића су озбиљно интересовање показали клубови са далеког Истока, причало се и о Француској. Међутим, како није било реализације, Звезда је почетком ове седмице интензивирала преговоре.

Вукановић је јуче био на Маракани, касније је имао састанак са људима који су му нудили одлазак у Лозану, екипу за коју је потписао доскорашњи десни бек Напретка Боранијашевић. Услови су били слични, али јеВукановић изабрао спортски мотив. У Црвеној звезди ће моћи да покаже да ли је кадар за највише домете.

Међутим, неће му бити лако. Чека га паклена конкуренција. Посебно, на крилним позицијама где одговорни са Маракане виде Вукановића. Уз неприкосновеног Бена ту су Симић, Срнић, Јевтовић, Јирка...

ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПРЕЛАЗНИ РОК ЗИМА 2018/2019:

ДОШЛИ: Немања Милуновић (БАТЕ Борисов) и Милош Вулић (Напредак), Дејан Видић (Златибор), Алекса Вукановић (Напредак), Ерик Јирка* (Спартак Трнава).

ОТИШЛИ: Ненад Крстичић (АЕК), Немања Милић (БАТЕ Борисов), Милош Дегенек (Ал Хилал).

*Јирка је купљен летос, али је остављен на позајмицу Спартаку из Трнаве.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар