Najbolji strijelac Superlige pojačao Zvezdu!

"Najveći klub na svetu!" Dosadašnji fudbaleri Napretka, Aleksa Vukanović, novo je pojačanje Crvene zvezde u januarskom prelaznom roku.

Fudbal 18.01.2019 | 18:45
Najbolji strijelac Superlige pojačao Zvezdu!
Marko Gobeljić, Miloš Vulić i Aleksa Vukanović ponovo zajedno. Nekadašnji trio kruševačkog Napretka od danas će sarađivati u Crvenoj zvezdi.

Gobeljić je stigao leta 2017, Vulić pre nekoliko nedelja, a ovog petka ozvaničen je i transfer vodećeg strelca Superlige sa 12 pogotka.

Iako je imao ponudue švajcarske Lozane i iz Južne Koreje i Kine, Vukanović je izabrao crveno-bele sa kojima je potpisao trogodišnji ugovor.

Napadač koji je jesenas u dresu Napretka postigao 12 pogodaka, sa šampionom Srbije potpisao je trogodišnji ugovor i očekuje se da već u subotu bude na raspolaganju stručnom štabu crveno-belih na Kipru.

"Osećam čast i odgovornost što sam postao deo Crvene zvezde, za mene najvećeg kluba u Evropi i svetu. Uprkos inostranim ponudama, poziv šampiona Srbije razrešio je sve dileme po pitanju narednog koraka, pa sam sa pregršt motiva stigao u LJutice Bogdana. Nadam se da će nam proleće doneti brojne zajedničke trenutke sreće, da ću sezonu završiti kao najbolji strelac, a da će klub uvećati broj trofeja za još dva. Naravno, podstrek više su i evropski izazovi i ambicija da nastavimo kontinuitet dobrih rezultata na internacionalnoj sceni", rekao je Vukanović na predstavljanju.

Fudbaler rođen 1992. godine drugi je igrač koji je ove zime stigao iz Kruševca u Lkutice Bogdana pošto je prethodno Zvezdin dres zadužio Miloš Vulić.

"Čuo sam se sa Vulićem nakon što je potpisao ugovor, ali i pre nego što sam stigao u Beograd. Otkrio mi je šta me čeka, preneo niz pozitivnih impresija i potvrdio da je Zvezda pravi izbor. Drago mi je što ćemo nastaviti saradnju".

Vukanović sa svojih 12 golova deli prvo mesto liste strelaca srpske Superlige sa fudbalerom Radničkog iz Niša Nerminom Haskićem.

Sportski direktor kluba Mitar Mrkela istakao je zadovoljstvo zbog angažmana trenutno najboljeg strelca Super lige.

"Prezadovoljan sam što je Aleksa Vukanović potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, njegovim angažmanom nastavili smo praksu dovođenja najboljih domaćih fudbalera. Radi se o igraču koji se odlično snalazi na nekoliko pozicija u ofanzivi, a mi najviše od njega očekujemo u ulozi levog špica gde je i pružao najbolje partije u Napretku o čemu svedoči golgeterski učinak ove sezone. Očekujem da nastavi dosadašnji trend sjajnih igara jer je igrač koji dobro poznaje domaći fudbal, već nekoliko sezona igra u Super ligi i savršeno je adaptiran na ono što ga čeka. Takođe, verujem da će nam od leta biti od pomoći u evropskim kvalifikacijama", istakao je Mrkela još jednom otkrivši planove crveno-belih u nastavku prelaznog roka:

"Za nas je prioritet odlazak igrača, ali kad se pojavi neko izuzetno kvalitetan obaveza Crvene zvezde je da reaguje. Aleksa Vukanović je neko ko nije mogao da se zaobiđe u ovom prelaznom roku, a videćemo šta će predstojeći dani doneti".

Podsetimo, osim Vukanovića i Vulića, konkurenciju su u redovima šampiona, tokom aktuelnog prelaznog roka, pojačali još Nemanja Milunović, Dejan Vidić, igrač koji je prosleđen u Zemun, i Erik Jirka koji je letos potpisao ugovor sa Crvenom Zvezdom, ali je ostao na šestomesečnoj pozajmici u Spartaku iz Trnave.

Crvena zvezda je i zvanično jača za Aleksu Vukanovića! Najbolji strelac Superlige upravo je potpisao trogodišnji ugovor sa srpskim šampionom i postao četvrto pojačanje u zimskom prelaznom roku.

MOZZART Sport vam donosi i sve detalje transfera. Momak koji se afrimisao u dresu Napretka godišnje će zarađivati na Marakani 200.000 evra. Takođe, crveno-beli su se obavezali da kruševačkom Napretku plate obeštećenje od 350.000 evra. Kruševljanjima će pripasti i deset posto od narednog transfera strelca 12 golova u Superligi ove jeseni.

Aleksa Vukanović je bio želja Crvene zvezde od početka zimskog prelaznog roka. Bez obzira što su crveno-beli odlično popunjeni na krilnim i napadačkim pozicijama, nisu propustili priliku da angažuju igrača koji je bio vrlo efikasan u sudarima sa Crvenom zvezdom i Partizanom.

Za Vukanovića su ozbiljno interesovanje pokazali klubovi sa dalekog Istoka, pričalo se i o Francuskoj. Međutim, kako nije bilo realizacije, Zvezda je početkom ove sedmice intenzivirala pregovore.

Vukanović je juče bio na Marakani, kasnije je imao sastanak sa ljudima koji su mu nudili odlazak u Lozanu, ekipu za koju je potpisao doskorašnji desni bek Napretka Boranijašević. Uslovi su bili slični, ali jeVukanović izabrao sportski motiv. U Crvenoj zvezdi će moći da pokaže da li je kadar za najviše domete.

Međutim, neće mu biti lako. Čeka ga paklena konkurencija. Posebno, na krilnim pozicijama gde odgovorni sa Marakane vide Vukanovića. Uz neprikosnovenog Bena tu su Simić, Srnić, Jevtović, Jirka...

FK CRVENA ZVEZDA PRELAZNI ROK ZIMA 2018/2019:

DOŠLI: Nemanja Milunović (BATE Borisov) i Miloš Vulić (Napredak), Dejan Vidić (Zlatibor), Aleksa Vukanović (Napredak), Erik Jirka* (Spartak Trnava).

OTIŠLI: Nenad Krstičić (AEK), Nemanja Milić (BATE Borisov), Miloš Degenek (Al Hilal).

*Jirka je kupljen letos, ali je ostavljen na pozajmicu Spartaku iz Trnave.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar