Пресретачи лове од фебруара

Прва полицијска возила с пресретачима се ипак неће наћи на путевима широм РС у децембру, како се очекивало, јер је понуђач затражио пролонгирање из објективних разлога, те се уградња пресретача очекује у другој половини јануара, а на друмовима ће се наћи у фебруару.

Република Српска 26.12.2018 | 08:47
Пресретачи лове од фебруара
Потврдио је ово Милија Радовић, директор Агенције за безбједност саобраћаја РС, који каже да су пресретачи испоручени прије десетак дана, а да је МУП РС већ одредио у која ће се возила они уграђивати.

"Опрема је специфична и не може је нико други уградити осим произвођача, а представници произвођача из Холандије не могу због празника доћи раније, па је због тога пролонгирана њихова уградња", рекао је Радовић.

Он каже да се ради о два пресретача која ће се налазити у возилима која нису с полицијским ознакама, баш из разлога како возачи не би могли препознати то возило.

"Камера ће све биљежити. Из овог полицијског возила вршиће се контрола у покрету, снимаће се возила која пролазе, возила у доласку, престизању и слично. Сваки прекршај се и без заустављања може евидентирати, те ће постојати могућност да ово полицијско возило по потреби сустигне и заустави возило које буде направило прекршај, те неће бити простора малверзацијама", рекао је Радовић.

Истакао да је ће овај вид контроле с пресретачима бити посебно значајан на аутопутевима у РС, јер досад није било контроле брзине на аутопутевима, а с обзиром на то да РС сваким даном добија нове километре аутопута, вјерује да ће они бити и кориштени највише на тим дионицама.

Радовић каже да подаци МУП-а РС говоре да се смањује број оних који возе по прекорачењу брзине.

"Полицијска возила са пресретачима позитивно ће утицати на безбједност саобраћаја, као што утицај имају дуал радари, који дају ефекат у смислу већег поштовања брзине", сматра Радовић.

(Независне новине)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Дијагноза

26.12.2018 08:02

Драги мој народе, следеће четири године ћете бити једини који ће пунити наш драги буџет казнама, таксама, каматама и сличним наметима. Држите добро гаће јер ће вам и њих скинути. Срећно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДР

26.12.2018 09:52

Ко те тера да чиниш прекршаје? Боље свшта јести, него свашта причати.

Name

Аустриа

26.12.2018 11:45

Прво газда додик мора да знакове постави стасе треба постивати ане кад идес з рс у њих полиција искаце пред ауто ко дивљаци неписмени

Name

Марио

27.12.2018 08:30

Ха ха м´кад виде стране таблице ко да им се госпа у међугорју укаже. Ако брзо возимо и правимо прекршаје нек казњају ко у свим цивилизованим државама а не заустави па измишља за шта би мого узети 20км ал да не пише на крају још испадне као добар нису ме једном зауставили и казу да сам вози 91 92 увјек иста фора сад кад ме зауставе одма кажем немој те само рећи да сам возио 91,92

Name

цупс

29.12.2018 21:09

Ко остане нека пуни будзет

Name

?

26.12.2018 08:07

Значи избјегавати наше аутопутеве?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глупан

26.12.2018 16:21

ово нигде нема на свијету.... категорија РУТИНСКА КОНТРОЛА ...излецу људи из збуња...трце преко улице... падају са грана.... вире из канализације... и онда .... ДОКУМЕНТЕ НА УВИД.... РУТИНСКА КОНТРОЛА....просао Аустрију...Словенију Хрватску... и тад долази од Градиске до БЛуке 4 патроле полиције...од којих ме двије заустављају...РУТИНСКА КОНТРОЛА.... ја њима .. људи ста вам то знаци РУТИНСКА КОНТРОЛА ... а они НЕ ПРАВИ СЕ ПАМЕТАН ДА ТИ НЕ ПИСЕМО КАЗНУ ЗА ОМЕТАЊЕ ВРСЕЊА ДУЗНОСТИ ОВЛАСТЕНОГ ЛИЦА ... ја се усутих...не смијем питати СТА МУ САД ТО ЗНАЦИ....Е МОЈА НАРОДНА ПОЛИЦИЈО.... МИЛЕ НАРОД..НАРОД ПОЛИЦИЈА..ПОЛИЦИЈА МИЛЕ...

Name

Марио

27.12.2018 16:59

Ганични прелаз орашје полицајац тражи зелени картон имаш немаш ако немаш сви знају шта те чека царина шта имаш за пријавити имаш рачун немаш опет пелцовање онда федерална полиција негдје контролише једном или два пута до лончара наравно лончари контрола републике србске па онда пелагићево или блажевац још један пута пијаца аризона полиција дистрикта други пута негдје око церика и на крају федерација око орманице хвала богу што неморам до сарајева возити било би једно 150 контрола и сад ви мени реците дали је то нормално и имал то било гдје на кугли земаљској од аустрије до орашја нико те не заустави а на пар километара нај мање 6 контрола

Name

сјеверна кореја

26.12.2018 08:13

Ето Додику пара...ви народе цркните..ко вас. ..то ја отварам нову фабрику пара....а ви ако јос имате за литар горива и то цу да вам узмем...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драга господо

26.12.2018 08:17

Кога намеравате да пресрецете. Сви возаци одосе из земље. Трбухом за крухом. А они,неки, који јос долазе у посету, после било које врсте пресретања, неце висе долазити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

не наме

26.12.2018 08:37

Ко су власници отимача пара?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре не наме

26.12.2018 09:21

Цуј ко?Додик...тај је цовјек умоболан...тај це нас унустити..ови ситнији лопови од њега иду сад за њим..бјезите народе док нам није на границу поставио оне своју приватну полицију...све је његово па и пресретаци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рагиб

26.12.2018 09:23

Само избјегавати аутопутеве и полако. Једини нацин да вам и то мало пара остане у џепу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милиционар

26.12.2018 09:38

Тако су причали и за оне задње радаре кад су их набавили, а нико не прича да је против 60 саобраћајаца отишао извјештај у тужилаштво због силних злоупотреба и корупциије. Покушало се парама заташкати и још се ради на томе.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

26.12.2018 10:05

Смијените оног Лукача, оно није нормалан човјек. Ако је био рањаван у главу опрашта му се овакво понашање, у противном не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп

26.12.2018 10:26

Нико вас не тјера да ауто путем и градским зонама дивљате возилима по 200 на сат, возите културно и постујте прописе, не угрозавајте насу дјецу бахатом возњом и не бојте се ни пресретаца, ни Додика ни дрзаве..... Нико вас не мозе казнити за оно сто нисте уцинили. Али нама је у генима да непостујемо и подниставамо све оно сто нам неко намеце као норматив цивилизованог понасања, тако и ови негативни коментари се остављају за несто сто це стити васу дјецу, а кад се не дај бозе несто деси сви скоците са коментарима како не ваља ни полиција ни дрзава и како нико не ради свој посао..... еееее Срби, Срби..... теско нама са нама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за попа

26.12.2018 11:38

Тако је, већина не схвата да је то за добро свих нас.

Name

Коле

26.12.2018 11:54

Ре поп, можда би био у праву да је интерес државе да смањи саоб незгоде, али није већ да напуни касу. Први смо у европи по настрадалим лицима у саобраћајкама и за такво стање није крив само возач већ и низ других фактора. Б.лука је најгори примјер како је ријешен саобраћај. Овај љигави Радојичић прави кружне токове од којих ми се врти у глави а њему у џепу.

Name

Глупан

26.12.2018 17:21

од Бања луке до Бијељине путујем 5 до 6 сати .... то је 200 километера.. ја сам радник Вивие вода... возим кеди...отици у Бијељину и вратити се у Бања Луку ... исто отици у Канаду авионом....ЉУДИ ОВДЈЕ НИСТА НЕ РАДИТИ ... ПОСТОВАТИ ЗНАКОВЕ НА ПУТУ ПОСТАВЉЕНЕ ЈОС ДАВНЕ 1985 ГОДИНЕ... САМО ПОЛАКО. . ..

Name

гаги

26.12.2018 11:28

Има се, мозе се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

26.12.2018 21:05

Хоцете ли казњавати и васе налогодавце или само овај јадни народ? Нема фабрика, нема радних мјеста, ко це вам обезбиједити велике плате него обицни народ! Да будем јасан, нисам ја против контроле и казњавања прекрсилаца Закона, али це и овдје бити селективна правда. Најбоље да нам забраните да уопсте возимо и ето васи скупи ауто- путеви па се утркујте до миле воље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

радник

28.12.2018 11:20

Лопов лопова није никад покро

ОДГОВОРИТЕ