Ван Хојдонк: Тадић је главни у Ајаксу!

Његов долазак већ се исплатио! Бивши репрезентативац Холандије, Пјер ван Хојдонк, сматра да је Ајакс направио пун погодак када је летос довео Душан Тадића.

Фудбал 28.12.2018 | 14:00
Ван Хојдонк: Тадић је главни у Ајаксу!
Репрезентативац Србије је из Саутемптона дошао у Ајакса за 11,5 милиона евра, али тај новац се већ исплатио Холанђанима.

Одлични нападач је, играјући често и на позицији "лажне деветке", постигао 19 голова на 30 утакмица у свим такмичењима, што је заиста одличан учинак.

Ван Хојдонк је био гост у једном популарној емисији у којој је причао о актуелном стању у холандском фудбалу, а дотакао се и Ајакса посебно апострофирајући значај српског фиудбалера за игру тима.

"Од првог дана он је прави шеф у тиму. Можда јесте скупо појачање, али он је за ових шест месеци урадио невероватно добре ствари. Воли да преузме одговорност и иницијативу, постиже голове, асистира, несебичан је и сјајно се држи како на терену тако и ван њега. Он веома добро зна шта је то играти врхунски фудбал и сви млади би могли доста да науче о томе од њега", рекао је Ван Хојдонк.

ТВ Коментатор Арно Вермелен је такође одушевљен Тадићем.

"Он је персонификација овог тима Ајакса где таленат и менталитет иду под руку. Некада је био само талентован, али нестабилан као играч, али сада мислим да Тадић има велику улогу у овом тиму. Ради напорно, мисли искључиво на добробит тима, даје пример свима осталима", закључио је Вермален.

У Холандији је тренутно пауза после првог дела шампионата. ПСВ је први са 48, док је Ајакс на другом месту са два бода мање, што обећава узбудљиву трку за титулу у 2019. години.

Иyвор> Б92

Коментари / 0

Оставите коментар