Van Hojdonk: Tadić je glavni u Ajaksu!

Njegov dolazak već se isplatio! Bivši reprezentativac Holandije, Pjer van Hojdonk, smatra da je Ajaks napravio pun pogodak kada je letos doveo Dušan Tadića.

Fudbal 28.12.2018 | 14:00
Van Hojdonk: Tadić je glavni u Ajaksu!
Reprezentativac Srbije je iz Sautemptona došao u Ajaksa za 11,5 miliona evra, ali taj novac se već isplatio Holanđanima.

Odlični napadač je, igrajući često i na poziciji "lažne devetke", postigao 19 golova na 30 utakmica u svim takmičenjima, što je zaista odličan učinak.

Van Hojdonk je bio gost u jednom popularnoj emisiji u kojoj je pričao o aktuelnom stanju u holandskom fudbalu, a dotakao se i Ajaksa posebno apostrofirajući značaj srpskog fiudbalera za igru tima.

"Od prvog dana on je pravi šef u timu. Možda jeste skupo pojačanje, ali on je za ovih šest meseci uradio neverovatno dobre stvari. Voli da preuzme odgovornost i inicijativu, postiže golove, asistira, nesebičan je i sjajno se drži kako na terenu tako i van njega. On veoma dobro zna šta je to igrati vrhunski fudbal i svi mladi bi mogli dosta da nauče o tome od njega", rekao je Van Hojdonk.

TV Komentator Arno Vermelen je takođe oduševljen Tadićem.

"On je personifikacija ovog tima Ajaksa gde talenat i mentalitet idu pod ruku. Nekada je bio samo talentovan, ali nestabilan kao igrač, ali sada mislim da Tadić ima veliku ulogu u ovom timu. Radi naporno, misli isključivo na dobrobit tima, daje primer svima ostalima", zaključio je Vermalen.

U Holandiji je trenutno pauza posle prvog dela šampionata. PSV je prvi sa 48, dok je Ajaks na drugom mestu sa dva boda manje, što obećava uzbudljivu trku za titulu u 2019. godini.

Iyvor> B92

Komentari / 0

Ostavite komentar