Тадићева полусезона из снова, "пали" рекорди!

Никада оволико није уживао у фудбалу, а то се види и по статистици и резултатима Ајаса. Душане, само овако настави!

Фудбал 25.12.2018 | 23:15
Тадићева полусезона из снова, "пали" рекорди!
Одлазак из Саутемптона је био потез каријере!

Стагнирао је Душан Тадић у дресу тима са југа Енглеске, тешко се сналазио у улози у тиму који се бори за опстанак у лиги, а повратак у Холандију и облачење дреса славног Ајакса - значило је и повратак у сјајну форму, па и бољу од до сада најбољих дана каријере...

Српски ас ужива у дресу "копљаника" и веома успешно је завршио први део сезоне који је без икакве сумње његових најбољих шест месеци у каријери.

До меча са Херенвеном (20. јануар), из текуће године се "исписао" голом са пенала у 60. минуту на гостовању Утрехту којим је Ајакс повео, а на крају су славили 3:1, за идентичан однос датих и примљених голова са ПСВ-ом (60:8), који има два бода више на табели.

Био је то већ ДЕСЕТИ гол Душана Тадића у домаћем првенству ове сезоне, а бројке у свим такмичењима су застрашујуће: 30 мечева, 19 голова, 11 асистенција!

Тадић је и најефикаснији српски играч испредАлександра Пријовића који је постигао један мање у дресу ПАОК-а, док је Лука Јовићнанизао још 17 као члан Франкфурта.

Ако гледамо само прве лиге Европе, следе Алекса Вукановић (Напредак, 13), Дејан Соргић (Тун, 12), Комнен Андрић (Интер Запрешић, 11), Александар Станисављевић(Раднички, 10), док је импресиван учинак и Миралема Сулејманија (Јанг Бојс) - девет голова и 12 асистенција.

Тадић је ове сезоне, током које је играо и "лажну деветку", већ надмашио свој најбољи голгетерски салдо из сезоне 2013/14. 

Душан Тадић је на последњих седам утакмица за Ајакс постигао чак осам голова, помогао је Ајаксу да упише 11. победу у низу, па можда и није толико срећан што следи пауза у првенству, што није имао у Енглеској. Али, неће дозволити да се "охлади" током празника...

У дресу Твентеа је тада бриљирао и забележио 16 голова и 14 асистенција, што је био довољан сигнал челницима Саутемптона да "завуку руку у џеп" и плате за долазак Србина (14 милиона евра). Те бројке је ипак немогуће "копирати" и у Премијер лиги, али је у сезонама које су долазиле Тадић ипак био један од најбољих играча свог тима, и један од најбољих "креатора шанси" у Енглеској.

У офанзивном систему какав је Ајаксов, у улози "ментора" играчима какви су Давид Нерес, Френки де Јонг, Касперг Долберг, Матхејс де Лихт и Дони ван де Бек, се очигледно изврсно сналази и ужива у улози "плеја", али и све чешће долази у позицију да шутира.

Из тога су се "изродиле" и овакве бројке, а да се не ради о случајности најбоље показује податак о пет погодака у Лиги шампиона, захваљујући чему је Ајакс прошао у нокаут фазу.

Како ће се снаћи против Реала, једва чекамо да видимо!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар