Приштина има нову идеју за Космет

Беџет Пацоли каже да лично не види шансе за политичко рјешење косовског питања и да вјерује у економско рјешење за које обје стране имају интереса.

Србија 06.12.2018 | 14:30
Приштина има нову идеју за Космет
"Шта би то било? То говорим још од 2007, да сјевер Косова треба да буде велика привредна зона гдје ц́е дио територије припадати Србији, а дио Косову, а да том привредном зоном управља неко трец́и. Ту видим рјешење. Али можда је за такве идеје још прерано", рекао је министар иностраних послова Косова у интервјуу за Деутсцхе Wелле.

Пацоли сматра да Приштина не треба да повуче одлуку о увођењу царина за робу из Србије и Босне и Херцеговине упркос осудама Сједињених Америчких Држава, Њемачка и друге западне земље.

"Морамо да им покажемо да и Косово има свој понос. Десет година смо држава. Не можемо да дозволимо да се даље гази оно што смо до сада постигли", рекао је он.

Он каже да је Косово спремно да повуче царине само ако се спроведу "сви потписани споразуми" и ако између Косова и Србије постоји "стопроцентни реципроцитет".

Коментаришуц́и недавну посјету европског комесара Јоханеса Хана, који је рекао да визна либерализација за Косово мора да чека барем до 2020. године, Пацоли је констатовао да се "Европа не понаша коректно".

(Спутњик)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Скептик

06.12.2018 14:38

Ја сам за следећу опцију, да цијело Косово треба да буде велика привредна зона гдје ц́е дио територије припадати Србима а дио Албанцима , а да том привредном зоном управља неко трец́и. Ту видим рјешење. Али можда је за такве идеје још прерано",

ОДГОВОРИТЕ
Name

свака част

07.12.2018 10:12

мајсторе