Сукоби у Грчкој, гори застава САД

Грчка полиција сукобила се с демонстрантима у Атини, где су се људи окупили због годишњице насилних протеста 1973. након којих је с власти оборена војна хунта.

Свијет 17.11.2018 | 22:18
Сукоби у Грчкој, гори застава САД
Око 10.000 људи прошетало је до америчке амбасаде у Атини, а многи Грци сматрају да су САД помагале седмогодишњну војну диктатуру хунте, преноси Ројтерс.

Сукоби су избили по завршетку марша, а поједини демонстранти су полицију гађали камењем и Молотовљевим коктелима.

Грчка телевизија "Алфа" пренела је снимке полиције како демонстранте растерује сузавцем.

Поједини демонстранти су постављали и барикаде.

За сада нема података о могућим повређенима и хапшењима.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Нек гори

17.11.2018 21:38

Најзлоцинацкија застава

ОДГОВОРИТЕ
Name

АБ

18.11.2018 06:42

Поред непрекидних ратова од корејског до авганистанског и сиријског САД су вршиле деструкцију држава тако што су подржавали аутократске режиме, најчешће припремајући нове владаре. Најбољи пример је одгајање и устоличење ајатолаха у Ирану. Сада им је Иран најљући противник. Слично Ирану је "чување" турског вјерског вође за устоличење на власт у Турској. Колико је назадак враћање на вјерске режиме, а колико помагање десничарских режима у целој Јужној Америци, Венецуела, Бразил, Аргентина...и све тако до Србије. То знамо.

Name

Кум

18.11.2018 08:08

Под том заставом су индијанци скоро та истријебљени изврсен ГЕНОЦИД а и црнце су узимали као робове или боље рецено сматрали их као друга класа и дрзали их као стоку ЉУДСКА ПРАВА.Данас они суде другим земљама да врсе ГЕНОЦИД да непостују ЉУДСКА ПРАВА или да није ДЕМОРАТСКА ЗЕМЉА. Сматрам да бих они требали да умукну поста су они извор зла и нереда у свијету и то само ради њиховог интереса а не како они казу да народу буде боље. бљак и пфуј тој застави а свака цаст грцима па нек се види ста су амери радили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Границар Дојран

18.11.2018 08:51

Зато сам је 1973 године имао пуну борбену готовост на Грчкој границини и мало је фалило да продузим војни рок..

ОДГОВОРИТЕ