Ципрас подржао браћу Адетокумбо!

Не толеришемо расизам и мржњу! Грчки премијер Алексис Ципрас стао је на страну тамнопутих кошаркашких звезда те земље браће Адетокумбо у борби против расизма.

Кошарка 17.11.2018 | 14:30
Ципрас подржао браћу Адетокумбо!
Танасис Адетокумбо, који наступа за Панатинаикос, био је на мети Такиса Цукаласа, познате грчке личности, током утакмице са Олимпијакосом.

Цукалас га је током тог меча вређао и назвао мајмуном у неколико наврата, због чега га је жестоко осудила јавност.

Поводом тог инцидента Танасису је подршку пружио његов брат Јанис, који наступа у Сједињеним Америчким Државама за Милвоки Баксе.

"Танасисе, теби ћу се прво извинити, јер знам да ће ово привући пажњу коју не желис. Ипак, да је тата и даље са нама знам да би био разочаран да се не огласим. Ако овај инцидент може да се деси Танасису, који поносно представља грчку репрезентацију и ПАО, онда не могу да замислим кроз шта пролазе други тамнопути људи у грчкој. Веома сам разочаран и тужан. Било како било, не смемо да допустимо да негативни коментари утичу на нашу породицу и љубав према земљи у којој смо одрасли. Моја браћа и ја смо Грци/Нигеријци и то је то. Наставићемо да представљамо нашу земљу на најбољи могући начин", написао јеЈанис Адетокумбо.

На страну браће Адетокумбо стао је и грчки премијер Алексис Ципрас, које се путем Инстаграм огласио поруком и сликом на којој носи дрес са презименом Адетокумбо.

"Поштовање и понос за људе који су се родили и одрасли овде, чиме су учинили Грчку својом земљом. Овде не толеришемо расизам и мржњу", написао је Ципрас.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар