Cipras podržao braću Adetokumbo!

Ne tolerišemo rasizam i mržnju! Grčki premijer Aleksis Cipras stao je na stranu tamnoputih košarkaških zvezda te zemlje braće Adetokumbo u borbi protiv rasizma.

Košarka 17.11.2018 | 14:30
Cipras podržao braću Adetokumbo!
Tanasis Adetokumbo, koji nastupa za Panatinaikos, bio je na meti Takisa Cukalasa, poznate grčke ličnosti, tokom utakmice sa Olimpijakosom.

Cukalas ga je tokom tog meča vređao i nazvao majmunom u nekoliko navrata, zbog čega ga je žestoko osudila javnost.

Povodom tog incidenta Tanasisu je podršku pružio njegov brat Janis, koji nastupa u Sjedinjenim Američkim Državama za Milvoki Bakse.

"Tanasise, tebi ću se prvo izviniti, jer znam da će ovo privući pažnju koju ne želis. Ipak, da je tata i dalje sa nama znam da bi bio razočaran da se ne oglasim. Ako ovaj incident može da se desi Tanasisu, koji ponosno predstavlja grčku reprezentaciju i PAO, onda ne mogu da zamislim kroz šta prolaze drugi tamnoputi ljudi u grčkoj. Veoma sam razočaran i tužan. Bilo kako bilo, ne smemo da dopustimo da negativni komentari utiču na našu porodicu i ljubav prema zemlji u kojoj smo odrasli. Moja braća i ja smo Grci/Nigerijci i to je to. Nastavićemo da predstavljamo našu zemlju na najbolji mogući način", napisao jeJanis Adetokumbo.

Na stranu braće Adetokumbo stao je i grčki premijer Aleksis Cipras, koje se putem Instagram oglasio porukom i slikom na kojoj nosi dres sa prezimenom Adetokumbo.

"Poštovanje i ponos za ljude koji su se rodili i odrasli ovde, čime su učinili Grčku svojom zemljom. Ovde ne tolerišemo rasizam i mržnju", napisao je Cipras.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar