Трајковић: Од синоћ нисам тренер Игокее!

Александровчани у потрази за новим шефом струке.

Кошарка 05.11.2018 | 18:30
Трајковић: Од синоћ нисам тренер Игокее!
Игокеа се синоћ растала са Ненадом Трајковићем.

Трајковић је "Игосе" са клупе предводио шест пута у АБА лиги и забиљежио двије побједе, против Цибоне у Загребу и Крке у Лакташима.

Ипак, резултати нису задовољили челнике клуба који су одлучили да раскину сарадњу са српским стручњаком.

"Синоћ су ми саопштили да због лоших резултата више нисам тренер Игокее. Био сам изненађен, пошто смо се договорили на почетку сезоне да је циљ пласман на средини табеле и развој младих играча. Али, људи у клубу су се уплашили лошијих резултата и одлучили да ме смијене. У суштини, 'дијаманти' кошарке Републике Српске, Илић, Јанковић и Талић су напредовали из дана у дан, са њима се радило и мислим да сам ту обавио добар посао", истакао је Трајковић.

Искусни тренер сматра да за клуб какав је Игокеа није толико важно да ли ће завршити на деветом или шестом мјесту, већ то да буде препознатљив по афирмацији играча из Републике Српске.

"Покушао сам да објасним људима у клубу да Игокеи заиста није важно да ли ће завршити шеста или девета. Нико не гледа то. Циљ је био да се оспособи кошаркашка академија и искористе услови које има Игокеа да би се афирмисали млади играчи из Републике Српске. Али, није било стрпљења за то. Захваљујем се свима у клубу на коректној сарадњи и желим им много среће и успјеха у будућности. Надам се да ће нови тренер наставити путем којим сам ја кренуо", закључио је у разговору за МОНДО Ненад Трајковић.

За сада није познато ко ће у суботу са клупе предводити екипу против Цедевите у Загребу.

Трајковић је тренерској каријери је водио Слогу из Краљева, београдски Партизан, чачански Борац, Бањалучку пивару, Летонију, Крку и Пепинстер, а сједио је и на клупи селекције Ирана.

Осим тога, док је Душко Ивановић био селектор БиХ, радио је у његовом стручном штабу, као и у мадридском Реалу, Динаму из Москве, Лотоматици из Рима и Финиксу, а био је и скаут Кливленда.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Шта нису

05.11.2018 18:48

Бурле и његова синчина нису задовољни резултатима

ОДГОВОРИТЕ