Фотографија доказ тужне реалности...

Тужна реалност готово свих бивших земља бивше Југославије је да млади са ових простора одлазе сваког дана, тражећи своје боље сутра и заснивајући породице углавном у развијенијим западноевропским земљама.

Свијет 03.11.2018 | 22:44
Фотографија доказ тужне реалности...
Фотографија која стиже из Њемачке још један је доказ у прилог томе.

На вратима вртића, дјеци и њихом родитељима добродошлица је исписана на неколико језика, а уз сваки је залијепљена и застава. Уз посљедњи натпис стоји црногорска застава, мада би добродошлицу написану на латици лако могли разумијети сви Балканци, преноси Блиц.рс. 



У коментарима се могло прочитати да је ријеч о вртићу за азиланте који су у процесу добијања папира, али сама чињеница да их има толико да је овакав натпис био потребан, довољна је сама по себи.

Извор: Блиц

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Тузно

03.11.2018 22:49

Ниста ту тузно нема. Тузно би било да не могу да оду. Свако нек иде гдје му је боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.11.2018 04:26

Ако нисам могао да бирам гдје чу се родит могу срећом бират гдје цу живјет ..

Name

@#@

04.11.2018 06:42

Тужно да не може тужније. РС смо стварали и створили за своју дјецу и себе да би имали гдје живјети као своји на свом. Али дођоше дезертери, ратни профитери ( страни плаћенице) и отјераше борце и њихове породице да би уништили све што су они створили.

Name

Врс Рви

04.11.2018 07:14

Могао сам 98 године отици са породицом за Канаду, усељеничке папире добио, фулл програм гдје ти је све плацено док не науцис језик и тек кад надјес посао у струци скидају те са будзета. у задњем моменту супруга и ја одустанемо од тога и ево 20 година се кајем. Имам троје дјеце, двоје на фаxу, једно у средњој сколи, и сваки дан и у сваком разговору им говорим да је за њихово добро најбоље запослење тразити негдје вани... Мозда це у поцетку бити теско али у конацници це бити срецнији и они и њихове будуце породице јер це адекватно бити плацени за свој рад, неце бити излозени стресу од губитка посла, од политицара и избора, од тога да ли је газда јутрос устао на лијеву ногу... у овој земљи висе нема среце...

Name

Ре За Све

04.11.2018 09:27

Јесте да је овде теско зивјети,из милион разлога,али није ово никакво добро сто толики свијет губи главу одлазеци у иностранство. Многи це се кајати сто сада одлазе

Name

Ре

04.11.2018 11:01

И онако је народ исао вани ал незнам сто сад иду па бирали су и добили златну власт, ста је сад сто сад иду??? Да Бог да јос горе свима који су овако гласали па сад нек једи корјење и лисце нек сањају бољи зивот, а у исто вријема кабадахије имају и за неродјену праунуцад. Дакле стаје је у супер јер су исти коњ. Изабрали исте коцијасе.

Name

Клетва

04.11.2018 14:10

Па људи мало оптимизма, ово је тек поцетак

Name

Зец

04.11.2018 06:12

Морамо ићи, нема алтернативе. Оставићемо политичаре сва три народа да се боре за нас у БХ. Ми ћемо сваке двије године слати гласове из иностранства а ЦИК нека фингира као и до сада. Хвала што сте нас растјерали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.11.2018 08:57

Ниста ту тузно нема, ниста љепсе нисам видио, могуцност да се побјегне из гета. То је исто као да си рекао да је тузно сто црнци могу да побјегну из Каролине 1789

Name

патриота

04.11.2018 08:40

Имам одређене облике патриотизма због којих никако не излазим из БиХ а то су: неспособност за рад, трајни инвалидитет, неизљечиве хроничне болести, карактерне промјене личности...

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

04.11.2018 09:09

Шта је овдје тужно? Вазда је било одлазака и биће их док је овог и оваквог Свијета. Рецимо моји су дошли из ЦГ у Босну, па отишли у Србију и на крају скрасили се у Аустрији (Бечу). Ко каже да неће наставити даље? Само луд мисли да му је боље у вукојебини него у граду. Према томе нема потребе да ви кукате и жалите за нама што смо отишли или што одлазимо, ето останите ви па спашавајте патриотизам и РС, Босну, Србију, ЦГ, Хрватску итд итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

04.11.2018 09:28

Република Србска и ФБИХ су и створене да би владајуце мафије пљацкале народ и ресурсе,а млади исли у Европу да буду дјубретарска радна снага у тој истој ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ре Ре Ре Ре Ре

04.11.2018 11:59

Е па госпдо коме не одговара његова дједовина и ко не зели да се бори мозе да исели гдје год хоце.Ни једна власт никоме не брани да буде свој на своме.Да обрадјује своје њиву,цува своју суму и води своју фирму.То сто овде хоце да једу хлеба преко погаце,да заврсавају приватне факултет,да буду директори и сефови је несто друго.Сваки баустелац мозе овде да има висе него тамо.Сваком трговцу је овде боље него тамо у то будите сигурни.Народе надјите себи унутрасњи мир и срецу.Мислите позитивно.Трудите се уците и радите.Власт као власт је свака иста и ниједна јос није била вјецна.Данас је овако а сутра вец мозе бити другације.Само труд и упорност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре За Ре Ре Ре...

04.11.2018 12:49

Лупас глупости .Трговац сам,плата 480 КМ,рад,сваки дан осим недјеље по 8 сати.Од тих 8 сати у просјеку 6 и по на ногама...Неке од мојих колегица раде и за 600 КМ,али им је и недјеља радна,вецина их нема породицу,зиве са родитељима панзионерима које успут помазу финансијски.Толико о љепоти зивота у РС.