486 милиона људи гладно у Азији

Упркос брзом економском расту, азијско-пацифички регион има око пола милијарде људи који гладују, док у побољшању безбедности хране и основних животних услова - напретка нема, саопштиле су данас Уједињене нације.

Свијет 02.11.2018 | 09:43
486 милиона људи гладно у Азији
Чак и у градовима у којима је живот нешто лагоднији, као што су Бангкок и Куала Лумпур, сиромашне породице не могу деци да приуште довољно квалитетне хране, што често има погубне дугорочне последице по њихово здравље и будућу продуктивност, наводи се у данас објављеном извештају Организације за храну и пољопривреду (ФАО) и још три агенције УН.

У Бангкоку више од трећине деце нема адекватну исхрану од 2017. године, док у Пакистану само четири одсто деце има "мининално прихватљив режим исхране", стоји у извештају, на основу података сакупљених владиним истраживањем, преноси АП.

"После свих ових година напретка у борби против глади и лоше исхране у Азији и Пацифику, сада смо практично у застоју. Морамо брзо нешто учинити", рекао је регионални генерални директор ФАО Кудхави Кадиресан, подсетивши да треба испунити циљ "нулте глади" у региону до 2030. године.

У међувремену, број лоше храњених људи у региону почео је да расте, поготову у источној и југоисточној Азији, а побољшања у протеклих неколико година готово да није било.

Широм тог региона угрожено је 79 милиона деце млађе од пет година - често у Индији и другим деловима јужне Азије, али и у Индонезији, Малезији и Камбоџи, упозорава се у извештају.

Два главна фактора која доприносе небезбедности хране су, закључује се у извештају агенција светске организације, катастрофе везане за климу и неадекватан приступ чистој води и хигијени.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ма

02.11.2018 10:04

лазу !!! има ризе, ......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста Прицају,

02.11.2018 10:46

Нека знање сеx, (нараштај) као сто су то кинези учинки " које је предложила ' и захтевала светска здравствена организација ! уведли закон : ево сада резултата , освајању свет сами себе издрзавају и још прехрамбене артикле на велико изважајо .