БЛ: Крај Јовићеве серије, Алер спасао Ајнтрахт!

Фудбалери Нирнберга и Ајнтрахта из Франкфурта одиграли су нерешено 1:1 у недељној утакмици деветог кола немачке Бундеслиге.  "Орлови" приземљени у Нирнбергу.  Екипа Адија Хитера је везала пет побједа у Бундеслиги и Лиги Европе у којима је посигла чак 19 голова, али данас само један и то у надокнади времена за праведан реми у Нирнбергу.  Српски Ајнтрахт је неуништив: Але одменио Јовића за реми у Нирнбергу.  Француз у заоставном времену донео бод гостима - 1:1.

Фудбал 28.10.2018 | 16:30
БЛ: Крај Јовићеве серије, Алер спасао Ајнтрахт!
Читава утакмица стала је у последњих десетак минута када су виђена оба поготка у Нирнбергу.

Домаћин је дошао до предности преко Зрелака, да би Алер донео бод Ајнтрахту у другом минуту надокнаде времена.

Српски нападача Лука Јовић прекинуо је серију утакмица на којима је постизао голове, одиграо је читав меч, баш као и Филип Костић, док је Мијат Гаћиновић замењен у 68. минуту. 

Након овог ремија тим из Франкфурта остао је седми са 14 бодова, док је Нирнберг 13. са пет бодова мање. 

Одлична форма Француза Алера, још бољи голгетерски учинак Луке Јовића, затим и низ од шест узастопних победа рачунајући сва такмичења. Све је наговештавало да ће Ајнтрахт добро форму потвридити и на терену Нирнберга.

Међутим, српска колонија из Франкфурта морала је да се спашава на стадиону у Баварској. И успела је да се спасе. Нирнберг је имао предност, али је у заоставном времену одлично центрирао Де Коста. Јовић је закаснио да уклизавањем убаци лопту у мрежу, али није Себастијан Алер. За коначаних 1:1. Када се све сабере праведан исход.  

Тренер гостију Адолф Хитер шансу у првој поставио дао је тројици наших интернационалаца. Најбољи стрелац тима Лука Јовић предводио је напад, иза њега су деловали Филип Костић, Мијат Гаћиновић и Анте Робић.

Имао је Ајнтрахт више од игре током првог полувремена. Контролисали су утакмицу гости, али нису могли да пронађу рупу пред голом Нирнберга. Остаће забележени ударци Јовића главом, затим покушај маказицама главом истог играча, солидне шансе имали су Ребић и Костић.

Међутим, Нирнберг се значаки бранио свестан да ће му се указати шанса. Улазак Алера уместо Гаћиновића јасно је показао да Хитер жели три бода. Ипак, већ тада је госте почела да једе нервоза. Почела је да им попушта концентрација  врло близу су били кажњени.

Резервиста Зрелак, момак који је играо прве минуте у Бундеслиги ове сезоне, поклонио се у 78.минуту на центрашут Мисиђана и лако убацио лопту у мрежу. Заспала је у тим тренуцима комплетна одбрана Ајнтрахта.

Дефинитивно, Франкфурт је играо једну од најслабијих партија у овој сезони. Није било течности, нити колективне сарадње у тренуцима када је гост могао до гола... Много, много нервоза у табору гостију успео је да бар мало смањи на описани начин Себастијан Алер, у овом тренутку најродуктивнији играч Бундеслиге.

Након што су постигли седам голова против Фортуне из Дизелдорфа, фудбалери Ајнтрахат данас против најслабије одбране у лиги која је примила 19 голова су постигли само један, и то у надокнади времена.

Адам Зрелак је у 78. минуту донио предност домаћину и чинило се да ће бодови остати на стадиону "Макс Морлок". Али, Себастијан Алер је у другом минуту надокнаде своим шестим голом ове сезоне спасио свој тим пораза упркос нешто слабијој партији:

НИРНБЕРГ - ФРАНКФУРТ 1:1 (0:0).

Прво полувријеме није донијело поготке, али јесте сјајан нападачки фудбал. У уводних двадесет минута иницијативу су имали домаћини, да би у наставку моментум прешао на страну гостију, али покушаје Луке Јовића који је играо као најистуренији нападач би сваки пут у пресудном тренутку спријечила одбрана Нирнберга.

Млади нападач је ипак био ближе да постигне аутогол када је маказицама након центаршута са десне стране покушао да избаци лопту, али је на гол-линији погодио Роберта Бауера који је успио да спријечи погодак.

Добру представу на позицији офанзивног лијевог бека у формацији 3-5-2 је приказао Филип Костић, у нападачком, али и у одбрамбеном смислу.

Солидну партију као стартер је пружио Мијат Гаћиновић прије него што је његово мјесто на терену заузео Бразилац Алан Родригеш, играч Ливерпула на позајмици у Франкфурту.

Ипак, најбољу прилику у првом дијелу је имао Торлес Кнол, али је нападач Бавараца погодио стативу.

У наставку умало "хорор" моменат за Кевина Трапа.

Голман Ајнтрахта је кренуо да покупи "ничију" лопту, али му је она по влажном терену прошла кроз ноге прије него што је успио да је укроти.

Ади Хитер је на терен послао Себастијана Алера умјесто Анте Ребића у нади да ће играч који је директно учествовао у десет голова свог тима у Бундеслиги, пет голова и исто толико асистенција, успјети у тандему са Јовићем поновити бар дио представе из прошлог кола.

Али, гости никако нису успијевали успоставити контролу над мечом. Напротив.

Нирнберг је до вођства дошао у 78. минуту када је Вирџил "Вура" Мисиђан одличним центаршутом на другој стативи пронашао Адама Зрелака који је постигао свој први гол у Бундеслиги.

Ипак, рањива одбрана гостију је изгубила концентрацију и за то кажњена по 20 пут ове сезоне.

Дани Да Коста је упутио одличан центаршут са десне стране, на првој стативи је каснио Јовић, алиАлер није на другој и клизећим стартом убацио лопту у небрањену мрежу за коначних 1:1.

РЕЗУЛТАТИ 9. КОЛА:

Нирнберг - Ајнтрахт 1:1 (0:0)
/Зрелак 78 - Алер 90+1/

РБ Лајпциг - Шалке 15.30
Вердер - Бајер Леверкузен 18.00

субота

Борусија Дортмунд - Херта 2:2 (1:1)
/Санчо 27, 61 - Калу 41, 90+1п/

Фортуна Диселдорф - Волфсбург 0:3 (0:1)
/Вегхорст 41п, Брекало 73, Гинчек 80/

Хановер - Аугсбург 1:2 (0:1)
/Бебу 72 - Кедира 8, Финбогасон 63п/

Мајнц - Бајерн 1:2 (0:1)
/Боетиус 48 - Горецка 39, Алкантара 62/

Хофенхајм - Штутгарт 4:0 (0:0)
/Бренет 48, Жоелинтон 51, Белфодил 57, 60/

одиграно у петак:

Фрајбург - Борусија Менхенгладбах 3:1 (1:1)
/Петерсен 1п, Валдшмит 57, Холер 90+4 - Азар 20п/

ТАБЕЛА: Борусија Д. 21, Бајерн 19, Борусија М. 17, Вердер (-1) 17, Херта 16, Лајпциг (-1) 15, Ајнтрахт 14, Хофенхајм 13, Аугсбург 12, Волфсбург 12, Фрајбург 12, Мајнц 9, Нирнберг 9, Бајер (-1) 8, Шалке (-1) 6, Хановер 6, Фортуна 5, Штутгарт 5.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар