BL: Kraj Jovićeve serije, Aler spasao Ajntraht!

Fudbaleri Nirnberga i Ajntrahta iz Frankfurta odigrali su nerešeno 1:1 u nedeljnoj utakmici devetog kola nemačke Bundeslige.  "Orlovi" prizemljeni u Nirnbergu.  Ekipa Adija Hitera je vezala pet pobjeda u Bundesligi i Ligi Evrope u kojima je posigla čak 19 golova, ali danas samo jedan i to u nadoknadi vremena za pravedan remi u Nirnbergu.  Srpski Ajntraht je neuništiv: Ale odmenio Jovića za remi u Nirnbergu.  Francuz u zaostavnom vremenu doneo bod gostima - 1:1.

Fudbal 28.10.2018 | 16:30
BL: Kraj Jovićeve serije, Aler spasao Ajntraht!
Čitava utakmica stala je u poslednjih desetak minuta kada su viđena oba pogotka u Nirnbergu.

Domaćin je došao do prednosti preko Zrelaka, da bi Aler doneo bod Ajntrahtu u drugom minutu nadoknade vremena.

Srpski napadača Luka Jović prekinuo je seriju utakmica na kojima je postizao golove, odigrao je čitav meč, baš kao i Filip Kostić, dok je Mijat Gaćinović zamenjen u 68. minutu. 

Nakon ovog remija tim iz Frankfurta ostao je sedmi sa 14 bodova, dok je Nirnberg 13. sa pet bodova manje. 

Odlična forma Francuza Alera, još bolji golgeterski učinak Luke Jovića, zatim i niz od šest uzastopnih pobeda računajući sva takmičenja. Sve je nagoveštavalo da će Ajntraht dobro formu potvriditi i na terenu Nirnberga.

Međutim, srpska kolonija iz Frankfurta morala je da se spašava na stadionu u Bavarskoj. I uspela je da se spase. Nirnberg je imao prednost, ali je u zaostavnom vremenu odlično centrirao De Kosta. Jović je zakasnio da uklizavanjem ubaci loptu u mrežu, ali nije Sebastijan Aler. Za konačanih 1:1. Kada se sve sabere pravedan ishod.  

Trener gostiju Adolf Hiter šansu u prvoj postavio dao je trojici naših internacionalaca. Najbolji strelac tima Luka Jović predvodio je napad, iza njega su delovali Filip Kostić, Mijat Gaćinović i Ante Robić.

Imao je Ajntraht više od igre tokom prvog poluvremena. Kontrolisali su utakmicu gosti, ali nisu mogli da pronađu rupu pred golom Nirnberga. Ostaće zabeleženi udarci Jovića glavom, zatim pokušaj makazicama glavom istog igrača, solidne šanse imali su Rebić i Kostić.

Međutim, Nirnberg se značaki branio svestan da će mu se ukazati šansa. Ulazak Alera umesto Gaćinovića jasno je pokazao da Hiter želi tri boda. Ipak, već tada je goste počela da jede nervoza. Počela je da im popušta koncentracija  vrlo blizu su bili kažnjeni.

Rezervista Zrelak, momak koji je igrao prve minute u Bundesligi ove sezone, poklonio se u 78.minutu na centrašut Misiđana i lako ubacio loptu u mrežu. Zaspala je u tim trenucima kompletna odbrana Ajntrahta.

Definitivno, Frankfurt je igrao jednu od najslabijih partija u ovoj sezoni. Nije bilo tečnosti, niti kolektivne saradnje u trenucima kada je gost mogao do gola... Mnogo, mnogo nervoza u taboru gostiju uspeo je da bar malo smanji na opisani način Sebastijan Aler, u ovom trenutku najroduktivniji igrač Bundeslige.

Nakon što su postigli sedam golova protiv Fortune iz Dizeldorfa, fudbaleri Ajntrahat danas protiv najslabije odbrane u ligi koja je primila 19 golova su postigli samo jedan, i to u nadoknadi vremena.

Adam Zrelak je u 78. minutu donio prednost domaćinu i činilo se da će bodovi ostati na stadionu "Maks Morlok". Ali, Sebastijan Aler je u drugom minutu nadoknade svoim šestim golom ove sezone spasio svoj tim poraza uprkos nešto slabijoj partiji:

NIRNBERG - FRANKFURT 1:1 (0:0).

Prvo poluvrijeme nije donijelo pogotke, ali jeste sjajan napadački fudbal. U uvodnih dvadeset minuta inicijativu su imali domaćini, da bi u nastavku momentum prešao na stranu gostiju, ali pokušaje Luke Jovića koji je igrao kao najistureniji napadač bi svaki put u presudnom trenutku spriječila odbrana Nirnberga.

Mladi napadač je ipak bio bliže da postigne autogol kada je makazicama nakon centaršuta sa desne strane pokušao da izbaci loptu, ali je na gol-liniji pogodio Roberta Bauera koji je uspio da spriječi pogodak.

Dobru predstavu na poziciji ofanzivnog lijevog beka u formaciji 3-5-2 je prikazao Filip Kostić, u napadačkom, ali i u odbrambenom smislu.

Solidnu partiju kao starter je pružio Mijat Gaćinović prije nego što je njegovo mjesto na terenu zauzeo Brazilac Alan Rodrigeš, igrač Liverpula na pozajmici u Frankfurtu.

Ipak, najbolju priliku u prvom dijelu je imao Torles Knol, ali je napadač Bavaraca pogodio stativu.

U nastavku umalo "horor" momenat za Kevina Trapa.

Golman Ajntrahta je krenuo da pokupi "ničiju" loptu, ali mu je ona po vlažnom terenu prošla kroz noge prije nego što je uspio da je ukroti.

Adi Hiter je na teren poslao Sebastijana Alera umjesto Ante Rebića u nadi da će igrač koji je direktno učestvovao u deset golova svog tima u Bundesligi, pet golova i isto toliko asistencija, uspjeti u tandemu sa Jovićem ponoviti bar dio predstave iz prošlog kola.

Ali, gosti nikako nisu uspijevali uspostaviti kontrolu nad mečom. Naprotiv.

Nirnberg je do vođstva došao u 78. minutu kada je Virdžil "Vura" Misiđan odličnim centaršutom na drugoj stativi pronašao Adama Zrelaka koji je postigao svoj prvi gol u Bundesligi.

Ipak, ranjiva odbrana gostiju je izgubila koncentraciju i za to kažnjena po 20 put ove sezone.

Dani Da Kosta je uputio odličan centaršut sa desne strane, na prvoj stativi je kasnio Jović, aliAler nije na drugoj i klizećim startom ubacio loptu u nebranjenu mrežu za konačnih 1:1.

REZULTATI 9. KOLA:

Nirnberg - Ajntraht 1:1 (0:0)
/Zrelak 78 - Aler 90+1/

RB Lajpcig - Šalke 15.30
Verder - Bajer Leverkuzen 18.00

subota

Borusija Dortmund - Herta 2:2 (1:1)
/Sančo 27, 61 - Kalu 41, 90+1p/

Fortuna Diseldorf - Volfsburg 0:3 (0:1)
/Veghorst 41p, Brekalo 73, Ginček 80/

Hanover - Augsburg 1:2 (0:1)
/Bebu 72 - Kedira 8, Finbogason 63p/

Majnc - Bajern 1:2 (0:1)
/Boetius 48 - Gorecka 39, Alkantara 62/

Hofenhajm - Štutgart 4:0 (0:0)
/Brenet 48, Žoelinton 51, Belfodil 57, 60/

odigrano u petak:

Frajburg - Borusija Menhengladbah 3:1 (1:1)
/Petersen 1p, Valdšmit 57, Holer 90+4 - Azar 20p/

TABELA: Borusija D. 21, Bajern 19, Borusija M. 17, Verder (-1) 17, Herta 16, Lajpcig (-1) 15, Ajntraht 14, Hofenhajm 13, Augsburg 12, Volfsburg 12, Frajburg 12, Majnc 9, Nirnberg 9, Bajer (-1) 8, Šalke (-1) 6, Hanover 6, Fortuna 5, Štutgart 5.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar