Шта послије хет-трика Лофтуса Чика?!

Играо би да су га платили 35. 000. 000 евра! Иди, дечко, видиш да не рачунају на тебе! Прве замерке Маурцију Сарију откако је постао тренер Челсија.

Фудбал 28.10.2018 | 20:45
Шта послије хет-трика Лофтуса Чика?!
За младог играча најважније је да игра. Ако је квалитетан, пре или касније ће прорадити. А кад је управа Челсја „везала“ Рубена Лофтуса Чика уговором на пет година (потписао 2016. до 2021) требало је да му пошаље поруку да је пројекат клуба. Само што то тако није мислио Антонио Конте, те га је послао на позајмицу у Кристал Палас, а изгледа да ни други Италијан Маурицио Сари нема баш превелико поверење у везисту из „класе 1996“. Иако га је повремени репрезенаттивац Енглеске ставио пред свршен чин хет-триком у Лиги Европе против БАТЕ Борисова.

Но, у Премијер лиги, Лофтус Чик не добија шансу да заигра. Само двапут је ушао на терен, против Хадерсфилда и Бормута, дуел у Њукаслу преседео је на клупи, а преосталих шест првенствених није добацио ни до протокола. Довољно аргумената да се постави питање његовог статуса у ситуацији кад је дао три гола колико, примера ради, Алваро Мората, са знатно већом минутажом од почетка сезоне.

„Одиграо је Лофтус Чик само 33 минута у лиги ове сезоне и био би ударац за његов морал уколико после хет-трика у Лиги Европе не би макар био резерва на гостовању Барнлију. Проблем је у чињеници да је млад играч, долази из подмлатка Челсија и није третиран као продошлице. Да је плаћен, на пример, 35.000.000 евра, сигуран сам да би играо више“, сматра искусни нападач Питер Крауч, који у дресу Стоука приводи крају каријеру.

Није искључено да је Крауч „гађао“ Бразилца Жоржиња, додуше плаћеног 57.000.000 евра, једног од Саријевих љубимаца из Наполија (играо сваки пут у првенству по 90 минута). И друга ствар: Маурицио је познат као тренер који је воли превише да ротира, нити указује шансу играчима из другог плана. Означио је Премиијер лигу приоритетним такмичењем, док Лофтус Чик мора да се задовољи Лигом Европе у којој махом играју резервисти.

„Чињеница да Сари није извео Лофтуса Чика из игре ни после хет-трика сугерише да га нема у плану за недољно гостовање Барнлију. Плашим се шта ће се десити с каријером тог момка. Уколико ускоро не добије прилику какву заслужује, боље да покупи ствари и напусти Челси. Талентован је, а у интересу репрезентације је да оде негде где ће играти редовно“, саветује Глен Ходл, некадашњи везиста баш Плаваца са Стамфрод бриџа и селектор Енглеске.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар