Šta poslije het-trika Loftusa Čika?!

Igrao bi da su ga platili 35. 000. 000 evra! Idi, dečko, vidiš da ne računaju na tebe! Prve zamerke Maurciju Sariju otkako je postao trener Čelsija.

Fudbal 28.10.2018 | 20:45
Šta poslije het-trika Loftusa Čika?!
Za mladog igrača najvažnije je da igra. Ako je kvalitetan, pre ili kasnije će proraditi. A kad je uprava Čelsja „vezala“ Rubena Loftusa Čika ugovorom na pet godina (potpisao 2016. do 2021) trebalo je da mu pošalje poruku da je projekat kluba. Samo što to tako nije mislio Antonio Konte, te ga je poslao na pozajmicu u Kristal Palas, a izgleda da ni drugi Italijan Mauricio Sari nema baš preveliko poverenje u vezistu iz „klase 1996“. Iako ga je povremeni reprezenattivac Engleske stavio pred svršen čin het-trikom u Ligi Evrope protiv BATE Borisova.

No, u Premijer ligi, Loftus Čik ne dobija šansu da zaigra. Samo dvaput je ušao na teren, protiv Hadersfilda i Bormuta, duel u Njukaslu presedeo je na klupi, a preostalih šest prvenstvenih nije dobacio ni do protokola. Dovoljno argumenata da se postavi pitanje njegovog statusa u situaciji kad je dao tri gola koliko, primera radi, Alvaro Morata, sa znatno većom minutažom od početka sezone.

„Odigrao je Loftus Čik samo 33 minuta u ligi ove sezone i bio bi udarac za njegov moral ukoliko posle het-trika u Ligi Evrope ne bi makar bio rezerva na gostovanju Barnliju. Problem je u činjenici da je mlad igrač, dolazi iz podmlatka Čelsija i nije tretiran kao prodošlice. Da je plaćen, na primer, 35.000.000 evra, siguran sam da bi igrao više“, smatra iskusni napadač Piter Krauč, koji u dresu Stouka privodi kraju karijeru.

Nije isključeno da je Krauč „gađao“ Brazilca Žoržinja, doduše plaćenog 57.000.000 evra, jednog od Sarijevih ljubimaca iz Napolija (igrao svaki put u prvenstvu po 90 minuta). I druga stvar: Mauricio je poznat kao trener koji je voli previše da rotira, niti ukazuje šansu igračima iz drugog plana. Označio je Premiijer ligu prioritetnim takmičenjem, dok Loftus Čik mora da se zadovolji Ligom Evrope u kojoj mahom igraju rezervisti.

„Činjenica da Sari nije izveo Loftusa Čika iz igre ni posle het-trika sugeriše da ga nema u planu za nedoljno gostovanje Barnliju. Plašim se šta će se desiti s karijerom tog momka. Ukoliko uskoro ne dobije priliku kakvu zaslužuje, bolje da pokupi stvari i napusti Čelsi. Talentovan je, a u interesu reprezentacije je da ode negde gde će igrati redovno“, savetuje Glen Hodl, nekadašnji vezista baš Plavaca sa Stamfrod bridža i selektor Engleske.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar