Бијељина: Стање задовољавајуће

Стање безбједности на подручју које покрива Полицијска управа Бијељина у првих 9 мјесеци 2018. године је задовољавајуће – оцијењено је данас, на пресс-конференцији ове полицијске управе.

Република Српска 25.10.2018 | 11:04
Бијељина: Стање задовољавајуће
Током посљедњих девет мјесеци евидентан је тренд смањења броја кривичних дјела на подручју које покрива Полицијска управа Бијељина – истичу надлежни.

- Евидентирана су 783 кривична дјела, од чега је 640 кривичних општег криминалитета, 56 кривичних дјела се односе на привредни криминалитет, 44 кривична дјела на злоупотребу опојних дрога и 38 кривичних дјела против безбједности саобраћаја – каже начелник ПУ Бијељина Жарко Ћосић.

Начелник сектора Криминалистичке полиције Дарко Коврлија изнио је податке да је у области злоупотребе опојних дрога, у извјештајном периоду откривено је 44 кривична дјела, а поднесена су 31 извјештаја против 38 лица.

- У извјештајном периоду у области привредног криминалитета откривено је 56 кривичних дјела, а за почињена кривична дјела привредног криминалитета поднесена су 40 извјештаја против 59 лица – додаје Коврлија.

Проблеми везани за улазак илегалних миграната константно су присутни, али се ради на њиховом рјешавању и заштити грађана и њихове имовине – кажу у бијељинској Полицији.

- Нема евидентираних кривичних дјела ни прекршаја које су починили мигранти – истиче Ћосић и додаје:

- У мјесецу августу пронађено је 637 илегалних миграната а, у септембру 244 , што значи да је мањи број миграната забиљежен на нашем подручју.

Од јануара до октобра на подручју ПУ Бијељина евидентирано је 865 саобраћајних незгода.

- Од тога је 13 незгода било са погинулим лицима. Настрадало је 313 лица, од чега 14 смртно, 65 је тешко, а 234 је лакше повријеђено – истакао је инспектор Раденко Кнежевић.

Најчешћи узроци ових саобраћајних незгода су били непрописно извођење радње са возилом у саобраћају и неприлагођена брзина условима пута – кажу у Полицијској управи Бијељина.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лака

25.10.2018 09:40

Ух, све идеално а за само првих 9 мјесеци у РС 98 погинулих у саобраћајкама, први смо у европи. Остало стање безбедности је такођер лоше и ови само пеглају овакво стање статистиком...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

25.10.2018 10:01

Хахахах стање задовољан.. Свак свога коња хвали, постено. Него ко је убио Давида драгицевица златно дијете бањалуке.. КО?????? Бандо црвена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давор

25.10.2018 10:03

Фаце све говоре свих задовољни криминала по бјељини ко сувог грања на романији.. Страсне су им изјаве ових полицијских струцњака.. Дно дна сваки циго свога коња хвали. Хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да ли је могуће?

25.10.2018 10:04

Нема дана, да се не деси нека саобраћајна несрећа, као и нарушавање реда и мира. То су такође небезбједне ситуације, поготово посљедице ноћног живота. Међутим, по њиховим критеријима, изгледа да то није вриједно спомињања. Они требају превенирати нежељене ситуације, упозоравати, упирати прстом на тежа дешавања, за која се видјело да итекако постоје, међу нама. Требају мало више бити народни, у циљу предвиђања и смањења ексцеса, поготово оних, са смртним исходом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

25.10.2018 12:21

Ма каква је то држава гдје кафане и пекаре раде цијелу ноћ. Ова робусна и изгубјена дјеца пију цијелу ноћ па онда у пекару гдје се обавезно потуку али не шакама као у моје време већ ножевима. За рад тих кафана и пекара неко узима дебели рекет. Затворите то у разумно вријеме и видјећете да ће се стање поправити преко 50 посто..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент

25.10.2018 16:23

Па смањена стопа криминала јер људи одлазе из дрзаве, па самим тим и из Бијељине.. Нароцито млади одлазе, а у обзир треба узети да претезно младји људи врсе кривицна дјела..

ОДГОВОРИТЕ