Невоље у Атлетику! Коста је љут!

Хоће Гризманових 20. 000. 000 евра! Турбуленција у свлачионици мадридског тима. . .

Фудбал 19.10.2018 | 11:00
Невоље у Атлетику! Коста је љут!
Невоље у свлачионици Атлетика, Дијего Коста је бесан!

Право из Мадрида лансирана је вест о незадовољству шпанског репрезентативца, а разлог је велика разлика у примањима између њега и Антоана Гризмана. Угледни престонички дневник Марка тврди да је Дијего Коста своје незадовољство испољио одласком на разговор са клупским челницима. Тражио је моменталну повишицу плате и чак запретио да ће отићи из клуба уколико му захтев не буде испуњен. Наводно, позвао се на богате понуде које је и раније добијао из Кине и само жели своје парче финансијског колача. 

Бразилац са шпанским пасошем указао је на то да није у реду да он има плату од 8.000.000 евра нето, а да Антоан Гризман, иначе његов пријатељ, добија готово три пута више новца. Тачније, 20.000.000 евра после пореских одбијања. Занимљиво, Коста је био управо један од оних који су највише утицали наГризмана да не прихвати понуду Барселоне и остане у Атлетику. Коста је сада, ипак, постао свестан да је разлика на банковном рачуну огромна, због чега је затражио озбиљну корекцију. И поред тога што добија „само“ 8.000.000 евра, Коста је међу најплаћенијим играчима у клубу, мада је Гризман далеко испред свих. Истина, то је био једини Атлетиков механизам да Гризмана задржи у Мадриду, пошто је Барселона управо нудила сличну суму новца француског голгетеру. 

Упркос турбуленцији, управа Атлетика с миром посматра целу ситуацију и верује да Коста неће правити толику драму у будућности. Свесни су Костиног темперамента и да је реакција вероватно била импулсивна, али и чињенице да је недавно напунио 30 година и да полако улази у позне играчке године. Односно, да неће још дуго моћи да пружа игре на врхунском нивоу. То су године и када играчи не остају имуни на баснословне понуде са Далеког истока или Арабијског полуострва. 

Костин грех вуче корене још из времена док је био у Лондону, где је бранио боје Челсија. Испустио је целих шест месеци рада због свађе са тадашњим тренером Плаваца Антонијем Контеом, а онда је на све начине гурао ка томе да побегне са Стамфорд Бриџа. Због тога је прихватио нешто мању плату у Мадриду, само како би се вратио тамо где се осећа вољено. Сада је дошао у ситуацију да његов партнер из напада зарађује више, што је у реду. Али, он сматра да је велика неправда да има скоро па троструко мању плату...

Дијего Коста и даље је важан део овог пројекта и клупска управа ће вероватно морати да задовољи његову потребу. Можда не баш са платом од 20.000.000 евра, али са озбиљном повишицом...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар