Nevolje u Atletiku! Kosta je ljut!

Hoće Grizmanovih 20. 000. 000 evra! Turbulencija u svlačionici madridskog tima. . .

Fudbal 19.10.2018 | 11:00
Nevolje u Atletiku! Kosta je ljut!
Nevolje u svlačionici Atletika, Dijego Kosta je besan!

Pravo iz Madrida lansirana je vest o nezadovoljstvu španskog reprezentativca, a razlog je velika razlika u primanjima između njega i Antoana Grizmana. Ugledni prestonički dnevnik Marka tvrdi da je Dijego Kosta svoje nezadovoljstvo ispoljio odlaskom na razgovor sa klupskim čelnicima. Tražio je momentalnu povišicu plate i čak zapretio da će otići iz kluba ukoliko mu zahtev ne bude ispunjen. Navodno, pozvao se na bogate ponude koje je i ranije dobijao iz Kine i samo želi svoje parče finansijskog kolača. 

Brazilac sa španskim pasošem ukazao je na to da nije u redu da on ima platu od 8.000.000 evra neto, a da Antoan Grizman, inače njegov prijatelj, dobija gotovo tri puta više novca. Tačnije, 20.000.000 evra posle poreskih odbijanja. Zanimljivo, Kosta je bio upravo jedan od onih koji su najviše uticali naGrizmana da ne prihvati ponudu Barselone i ostane u Atletiku. Kosta je sada, ipak, postao svestan da je razlika na bankovnom računu ogromna, zbog čega je zatražio ozbiljnu korekciju. I pored toga što dobija „samo“ 8.000.000 evra, Kosta je među najplaćenijim igračima u klubu, mada je Grizman daleko ispred svih. Istina, to je bio jedini Atletikov mehanizam da Grizmana zadrži u Madridu, pošto je Barselona upravo nudila sličnu sumu novca francuskog golgeteru. 

Uprkos turbulenciji, uprava Atletika s mirom posmatra celu situaciju i veruje da Kosta neće praviti toliku dramu u budućnosti. Svesni su Kostinog temperamenta i da je reakcija verovatno bila impulsivna, ali i činjenice da je nedavno napunio 30 godina i da polako ulazi u pozne igračke godine. Odnosno, da neće još dugo moći da pruža igre na vrhunskom nivou. To su godine i kada igrači ne ostaju imuni na basnoslovne ponude sa Dalekog istoka ili Arabijskog poluostrva. 

Kostin greh vuče korene još iz vremena dok je bio u Londonu, gde je branio boje Čelsija. Ispustio je celih šest meseci rada zbog svađe sa tadašnjim trenerom Plavaca Antonijem Konteom, a onda je na sve načine gurao ka tome da pobegne sa Stamford Bridža. Zbog toga je prihvatio nešto manju platu u Madridu, samo kako bi se vratio tamo gde se oseća voljeno. Sada je došao u situaciju da njegov partner iz napada zarađuje više, što je u redu. Ali, on smatra da je velika nepravda da ima skoro pa trostruko manju platu...

Dijego Kosta i dalje je važan deo ovog projekta i klupska uprava će verovatno morati da zadovolji njegovu potrebu. Možda ne baš sa platom od 20.000.000 evra, ali sa ozbiljnom povišicom...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar