Пекинг - Крајиновић уз Лајовића: Битка за полуфинале!

Крајиновић надиграо Лопеса, чека се Делпо за спектакл! Српски тенисер Филип Крајиновић победио је Шпанца Фелисијана Лопеса после два одиграна сета у осмини финала турнира у Пекингу.  После Душана Лајовића и Филип Крајиновић изборио је пласман у четвртфинале турнира у Пекингу.

Тенис 03.10.2018 | 15:15
Пекинг - Крајиновић уз Лајовића: Битка за полуфинале!
Крајиновић је за један час и 43 минута игре надиграо Лопеса и избацио га са турнира резултатом 7:6(5), 6:3.

Ово је био први међусобни окршај Србина и Шпанца, који је после победе над Мишом Зверевим показао да се налази у доброј форми.

У првом делу првог сета видели смо доста брејк прилика, као и брејкова. Филип је повео са 2:1 и сервирао, али је на крају морао да одузме сервис Фелисијану како би изједначио на 4:4.

Мирно је било на сервисима до тај-брејка, у којем је Крајиновић прво "прокоцкао" мини-брејк, али онда новим искористио прву сет лопту.

Српског тенисера није служила концентрација у другој деоници меча, те није искористио прве три брејк шансе. Одмах након треће сервис му је одузео Лопес, али је од тог тренутка па све до самог краја Крајиновић заиграо значајно боље и није препустио ни гем ривалу.

Он се у четвртфиналу састаје са бољим из дуела између Аргентинца Хуана Мартина дел Потра и Руса Карена Хачанова. Српски тенисер сигурно неће имати лак задатак ко год да му "западне", али би већи спектакл сигурно био дуел са Дел Потром, којем би имао прилику да се освети за пораз из Мајамија нешто раније ове године.

Претходно, међу осам најбољих пласирао се Душан Лајовић, победом против Бугарина Григора Димитрова.

Србима прија Кина!

Душан Лајовић победио је Григора Димитрова и пласирао се у четвртфинале турнира АТП 500 у Пекингу, а то је потом учинио и Филип Крајиновић.

Српски тенисер је у другом колу савладао Шпанца Фелисијана Лопеза у два сета - 7:6 (7:5), 6:3.

Крајиновић, тренутно 36. играч света, у оба сета имао је брејк заостатка (2:4, па 2:3), али је успео да их надокнади и упише победу после 103 минута игре.

Његов наредни ривал биће победник меча између Аргентинца Хуана Мартина Дел Потра, који је први носилац на турниру, и Руса Карена Качанова.

Турнир у Пекингу игра се за наградни фонд од 3.401.860 долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар