Ле Талек Французима: Лажна слика, Звезда је озбиљан клуб!

Дамијен ле Талек, фудбалер Монпељеа и некадашњи првотимац Црвене звезде, причао је за француске медије о шампиону Србије.

Фудбал 03.10.2018 | 13:45
Ле Талек Французима: Лажна слика, Звезда је озбиљан клуб!
Дрес црвено-белих носио је од 2016. до 2018. године и има само лепе успомене из престонице Србије. Ле Талек каже да су “делије” ватрени навијачи, али и да нису опасни.

Створена је погрешна слика о присталима клуба из Љутице Богдана, а медији у Француској већ неколико дана уназад пишу како у Париз долази 2.000 озлоглашених хулигана.

“Клуб је обновљен, све је промењено, постао је веома атрактиван. У питању је озбиљан клуб, са веома добрим навијачима. Они су ватрени, али нису опасни као што сви причају. Они не иду на гостовања да праве нереде или било шта друго. То није тачно. Играли смо у Лиги Европе прошле сезоне и није било никаквих немилих догађаја ни код куће, нити на страни. Увек је било веома добро. Али они праве фантастичну атмосферу, то је сигурно. На Парку принчева ће све бити у реду. Они ће бити у мањини, између осталог и јер нису имали приступ великом броју улазница. Али на Маракани ће бити нешто сасвим друго. Биће врло, врло вруће, то је могао да осети Наполи у првом колу. Али када кажем вруће, причам о изванредној атмосфери која ће бити таква да ће јој се чак и играчи Пари Сен Жермена дивити. То је далеко од непријатељства. Непријатељство се дешава током дербија са Партизаном, у Европи они немају ништа против противничких играча”, рекао је Ле Талек, а преноси “Франце фоотбалл”. 

Некадашњи штопер црвено-белих дао је и анализу пред дуел са Пари Сен Жерменом. 

“Врло су компактан тим који не прима много голова и има сјајног голмана Милана Борјана. Заједно са њим то је била најбоља одбрана у Лиги Европе прошле сезоне. Без обзира на то што је Боаћи повређен, ту је Бен, који је постигао пуно голова у квалификацијама. Не сме му се оставити много простора. Овог лета су довели Марка Марина, кога сви познају. Морате их озбиљно схватити, јер могу да буду веома компликован противник и врло опасни из контранапада, то је њихово оружје. Они су већ испунили сан пласманом у Лигу шампиона, али уколико им се укаже шанса, они је неће пропустити”, казао је фудбалер Монпељеа. 

Пред сусрет Црвене звезде и Наполија медији широм све преносили су слику из тунела, наводећи да је пут до стадиона “језив”. 

“У питању је лажна слика. Тунел је преуређен када смо се пласирали у Лигу Европе. Сада је сређен, стављена је подлога. Тачно је да је мало дугачак пут од свлачионице до терена, али ништа необично. Тачно је да је било свуда графита када сам стигао, али у том тунелу се не дешава ништа чудно”, јасан је био Ле Талек. 

Утакмица између Пари Сен Жермена и Црвене звезде игра се од 18.55 на стадиону “Парк принчева”.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар